Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Seahawks" un "Colts" sezonu sāk ar zaudējumiem

"Seahawks" un "Colts" sezonu sāk ar zaudējumiem
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī tika izspēlēta lielākā daļa no Nacionālās futbola līgas (NFL) pirmās nedēļas mačiem un tajos zaudējumus piedzīvoja divas komandas, kuras tiek uzskatītas par vieniem no sezonas favorītiem – Sietlas "Seahawks" un Indianapolisas "Colts".

Sietlas komandai pretiniekos stājās viņu pašu divīzijas pārstāvji – Sentluisas "Rams". Spēle priekš pagājušās sezonas NFC čempioniem sākās ar Tailera Loketa veiksmīgi atgrieztu spērienu, kas pirmo ceturtdaļu ļāva noslēgt atrodoties vadībā ar 7:0. Mača turpinājums gan tik mierīgs un pozitīvs neizdevās, jo "Rams" rindās savu vārdu teica Teivons Ostins, kurš ne tikai ienesa bumbu ieskaites zonā uzbrūkot pa zemi, bet arī, tāpat kā Lokets, sešu punktu guvumā pārvērta pretinieku veikto spērienu.

Sāoties pēdējai pamatlaika ceturtdaļai rezultāts uz tablo bija 24:13 par labu Sentluisas komandai, tāpēc viesiem bija jāsaņemas un jāveic būtisks izrāviens. To viņi arī izdarīja, jo Džimijs Greiems guva savu pirmo piezemējumu jaunās komandas sastāvā, bet Kerijs Viljamss ieskaites zonā nogādāja Nika Foulsa pazaudēto bumbu.
Tiesa, lai priecātos par uzvaru ar to bija daudz par maz, jo tas pats Viljamss mača izskaņā rupji kļūdījās, ļaujot Lensam Kendriksam netraucētam izlīdzināt rezultātu.

Tas nozīmēja, ka pie rezultāta 31:31 komandām bija jāspēlē papildlaiks. Tajā pirmie punktus guva mājnieki, kad Gregs Zuerleins realizēja trīs punktu sitienu. Sietliešiem vēl bija iespēja atspēlēties, taču, tāpat kā pēdējā aizvadītās sezonas spēlē, arī šeit viņiem izšķirošajā momentā bija nepieciešams gūt vienu jardu un šoreiz, atšķirībā no "Super Bowl" mača, bumba arī tika dota Maršavnam Linčam, taču arī šoreiz tas nenostrādāja un "Rams" varēja svinēt laimīgu uzvaru papildlaikā.

Citādāks spēles raksturs bija Indianapolisas "Colts" un Bufalo "Bills" mačā. Reksa Raiena jaunā komanda savā pirmajā mačā faktiski neatstāja nekādas cerības AFC finālistiem, jo no sākuma panāca 24 punktu pārsvaru (24:0) un vēlāk to arī bez īpašām problēmām, pateicoties "Colts" spēlētāju kļūdām, noturēja.

Tāpat ir jāpiemin Tenesī "Titans" un Tampabejas "Buccaneers" mačs, kurš, lai arī sezonas perspektīvā skatoties maz ticams vai spēs būt sākums kam lielam, noteikti ir interesants daudz lielākā mērogā, proti, šajā mačā komandu uzbrukumus veidoja drafta pirmie numuru. Pēc mača jāsaka, ka daudz labāk sevi parādīja Markuss Mariota, kurš atdeva četras rezultatīvas piespēles un palīdzēja savai vienībai uzvarēt ar 42:14. Džeimiss Vinstons Tampabejas komandai arī noorganizēja divus rezultatīvus uzbrukumus, taču tikpat reizes viņa piespēles tika arī pārtvertas.

Visbeidzot, spēļu diena noslēdzās ar Dalasas "Cowboys" uzvaru pār Ņujorkas "Giants", kas bija īpaša ne tikai ar pašu uzvaras faktu, bet arī ar to, ka izšķirošais viena punkta pārsvars tika panākts septiņas sekundes pirms spēles beigām, kad Tonijs Romo ar piespēli atrada Džeisonu Vitenu un viņš izlīdzināja mača rezultātu, bet Dens Beilijs panāca nepieciešamo viena punkta pārsvaru, realizējot papildpunkta sitienu – 27:26.

NFL regulārā sezona, 1. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts:
SteelersPatriots21:28
SaintsCardinals19:31
PackersBears31:23
ChiefsTexans27:20
BrovnsJets10:31
ColtsBills14:27
DolphinsRedskins17:10
PanthersJaguars20:9
SeahawksRams31:34
LionsChargers28:33
TitansBuccaneers42:14
BengalsRaiders33:13
RavensBroncos13:19
GiantsCowboys26:27

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...


, 2015-09-14 10:43, pirms 9 gadiem
Parsteidzosi rezultati, ipasi Bills parliecinosa uzvara. Jags un Raiders lika vilties - joprojam varguli. Bet sadi rezultati ir biezi sezonas sakumos, secinajumus izdarit par agru.
, 2015-09-14 11:17, pirms 9 gadiem
Pagaidām vēl EuroBasket, 3.nedēļā pieslēgšos.
, 2015-09-14 11:47, pirms 9 gadiem
Labs sākums, bet jāņem vērā, ka tie ir Raiders...

Lielākasi pārsteigums bija knapā delfinu uzvara pār Redskins, tuvu jau bija zāģim.

Prieks par Rams un Chiefs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-09-14 13:08, pirms 9 gadiem
AFC east izskatās ne mazāk jaudīgi kā nfc west.
kaut gan bills un jets arī iepriekšējos gados sāka jaudīgi.

patika Cards.
, 2015-09-14 13:18, pirms 9 gadiem
kā šito mēslu vispār var paskatīties?
, 2015-09-14 13:38, pirms 9 gadiem
Rodriguez 2 rakstīja: kā šito mēslu vispār var paskatīties?
To pašu saka visi, kas ir redzējuši tevi.
, 2015-09-14 14:05, pirms 9 gadiem
modests rakstīja: AFC east izskatās ne mazāk jaudīgi kā nfc west.
kaut gan bills un jets arī iepriekšējos gados sāka jaudīgi.

patika Cards.
Kamēr Palmers būs ierindā, Cards ir TOP komanda, kā tikko viņam kaut kas notiks (ptu-ptu-ptu), tā Cardinals sezona būs beigusies.

Bet nu tā - uzbrukumā Palmeram ir MILZĪGA izvēle. Iespējams, ka šis būs pirmais gads kopš Eddžerina Džeimsa laikiem, kad RB pozīcijā viņiem būs kārtība (Elingtona-Džonsona pāris kopumā izskatās simpātiski), nevis uz špricēm spēlējoši jaunieši vai vnk viduvēja līmeņa skraidelētāji.

Kas vēl ĻOTI iepriecināja pirmajā mačā - OL. Jau ar pirmo draivu parādīja, ka viņi jau nu neļaus Palmeru daudzīt, deva Karsonam laiku paskatīties laukumu utt. Beigu beigās arī statistiskais rezultāts - NEVIENA seka un tikai viens QB hits (attiecīgi - labākais un otrais labākais rādītājs līgā).

Aizsardzībā, kā izskatās, pat bez Toda Boulsa jābūt ok. Nu vismaz galīgā izgāšanās nebūs.
, 2015-09-14 14:10, pirms 9 gadiem
Nja, Rams uzvar Seahawks, Cards sasit Saints, redzes, ko 49ers spej - solas but loti interesanta divizija parmainas pec, ka ari nopietnaka konkurence Legion of Boom.
, 2015-09-14 14:15, pirms 9 gadiem
Runajot par Romo, visi zin, ka vins ir clutch. Bet vesturiski tas vina clutch faktors pazuda svarigakajos macos sezonu beigas. Ka Stephen A Smith saka - an accident waiting to happen - Cowboys var iet baigi labi, bet beigas svarigakajos brizos kkas tapat noies greizi, parasti Romo persona. Iepriekseja sezona gan paradija, ka Romo ir mainijies uz labo pusi. Zel, ka noteikumi ir tik mulkigi, ka Deza keriens netika ieskaitits, citadi Cowboys vareja par SB cinities.
, 2015-09-14 14:20, pirms 9 gadiem
Mixes rakstīja: Nja, Rams uzvar Seahawks, Cards sasit Saints, redzes, ko 49ers spej - solas but loti interesanta divizija parmainas pec, ka ari nopietnaka konkurence Legion of Boom.
Es jau saprotu, ka SEA ir pēdējo gadu NFL trends un NFCW divīzija daudziem asociējas ar vienu stipru un trim vājām komandām, taču patiesībā šī divīzija ir viena no stiprākajām jau pēdējos 3 gadus toč.

Tieši no NFCW bija pēdējie 3 NFC čempioni, tieši šī divīzija PO pēdējās trijās sezonās bija pārstāvēta ar 2 komandām. Un tieši šajā divīzijā 2013. gadā ar bilanci 10-6 (citās divīzijās ar šādu bilanci varēja mierīgi uzvarēt) varēja palikt trešajā vietā un ārpus PO zonas.
, 2015-09-14 15:33, pirms 9 gadiem
Man, un lkm ka lielakajai dalai fanu, interesantas skiet tas divizijas, kuras ir sabalansets speks. Lai NFCW komandam ir laba bilance, Seahawks tomer bija diezgan dominejosi. Turpreti ir citas div. ar nikniem rivalries (GB-CHI, TB-CAR, NE-NYJ), vai pirms gan sezonas laika ir ciesa konkurence un principiali dueli (NFCE, AFCN).
, 2015-09-14 15:55, pirms 9 gadiem
Mixes rakstīja: Man, un lkm ka lielakajai dalai fanu, interesantas skiet tas divizijas, kuras ir sabalansets speks. Lai NFCW komandam ir laba bilance, Seahawks tomer bija diezgan dominejosi. Turpreti ir citas div. ar nikniem rivalries (GB-CHI, TB-CAR, NE-NYJ), vai pirms gan sezonas laika ir ciesa konkurence un principiali dueli (NFCE, AFCN).
Arī par SEA dominanci tā ir tikai ilūzija. Divīzijas iekšienē viņi tikai pagājušsezon tika sveikā ar vienu zaudējumu, pirms tam viņi dabūja pa muguru biežāk (2012. gadā vispār viņi bija otrie divīzijā un iekšējā bilance bija 3-3).

Jā, pagājušgad tās uzvaras bija, teiksim, tā, bez īpaša stresa, taču paskatoties tajā pašā 3 gadu šķērsgriezumā, tā nav bijis nemaz tik bieži, lai teiktu, ka SEA ir dominējoši un viņiem nav ko darīt.

Šīs situācijas atbilde ir cita. Salīdzini, teiksim, GB-CHI/GB-MIN un STL-SF... tā ir vēsture, tradīcijas, gadu desmitus krāta nepatika utt. NFCW nekā tāda nav, jo esošajā formātā divīzija izveidojās tikai 2001. gadā.
Un te es nemaz nerunāju par to, ka tikai Sietla un Sanfrancisko ir bijušas tādas stabilās komandas, kamēr Ariozna un Sentluisa līdz šim vizinājušās pa dažādām lokācijas vietām.

Nav to tradīciju, nav tās auras, kas ir "lielajiem dueļiem", tāpēc arī liekas, ka divīzija nekāda, komandas - nekādas un viss pilnīgi neinteresants.
, 2015-09-14 16:43, pirms 9 gadiem
kad/ja pārcels Rams uz LA, tad NFCW būs nedaudz cita piegarša un uzmanība.
Džo Flako. Foto: AFP/Scanpix
1

Kur sirmgalvjiem nav vietas: Flako nāk laukumā un sabojā "Steelers" bilanci

Nacionālās futbola līgas (NFL) ceturtajā spēļu nedēļā perfektu bilanci saglabājušas Minesotas "Vikings" un Kanzassitijas "Chiefs" komandas. Savukārt Pitsburgas "Steelers" panākumu sēriju pārtrauca vecais vīrs Džo Flako, kurš devās laukumā pēc Indianapolisas "Colts" talantīgā kvoterbeka Entonija Ričardsona iedzīvošanās traumā. Flako aizveda "Colts" komandu līdz uzvarai ar 27:24.
Džeidens Danielss. Foto: Washington Commanders

Bezkļūdu spēlē debitants Danielss raisa lielu optimismu Vašingtonas līdzjutējiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) pirmdienas naktī norisinājās divas paralēlās spēles. Aizraujošs uzbrukuma futbols bija vērojams Sinsinatī, kur spēlē bez pieļautām kļūdām un aizspertām bumbām (punt) uzvaru izcīnīja Vašingtonas "Commanders". Savukārt Bufalo "Bills" pamatīgi nozvetēja Džeksonvillas "Jaguars".
Malīks Viliss. Foto: AP/Scanpix
2

Norakstītais Viliss ierāda vietu sevi aizmainījušajai "Titans"

Nacionālajā futbola līgā (NFL) sezonas otro uzvaru Grīnbejas "Packers" vienībai palīdzēja izcīnīt rezervists Malīks Viliss, kurš ar 30:14 palīdzēja sieragalvām pieveikt sevi pirms paša sezonas sākuma aizmainījušo Tenesī "Titans" komandu.