Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Stampeders" gūst 30 punktus otrajā puslaikā un uzvar

Juris Miņins
Juris Miņins

"Stampeders" gūst 30 punktus otrajā puslaikā un uzvar
Bo Līvajs Mičels ārstu uzraudzībā
Foto: AP/Scanpix

Kanādas futbola līgas (CFL) līdervienība Kalgarī "Stampeders" lieliskā stilā atspēlēja 19 punktu deficītu, kas viņiem bija pēc pirmā puslaika un uzveica Toronto "Argonauts" ar 40:33, saglabājot līgas līderu godu.

Lai arī pirmsspēles monētas mešanā par bumbas saņemšanu vai speršanu vinnēja Toronto vienība, pirmais uzbrukums tika veikts Kalgarī izpildījumā, jo "Argonauts" jaunpienācējs, no NFL diskvalificētais (par marihuānas lietošanu) Levons Brazils, zaudēja bumbu atgriešanas mēģinājumā.
Arī pirmos punktus guva tieši "Stampeders", kad bumbu vārtos raidīja Renē Paradī.

Turpmākā spēles gaita gan bija veiksmīgāka Toronto komandai, jo Rikijs Rejs (33/38, 338 jardi) spēja atdot četras rezultatīvas piespēles pēc kārtas, tādējādi panākot iespaidīgu vadību – 29:3.
Līdz iešanai lielajā pārtraukumā Albertas provinces komanda septiņus punktus gan atspēlēja, taču trešā ceturtdaļa bija jāsāk pie šķietami bezcerīgajiem -19, kas lika domāt, ka CFL līderi šo spēli "atdos", lai koncentrētos nākamās nedēļas cīņai pret Monreālu.

Tā gan nedomāja paši Kalgarī futbolisti, kuri, lai arī puslaiku sāka ar vēl trīs zaudētiem punktiem, spēles atlikušajā daļā guva 30 punktus, tai skaitā divi piezemējumi tika veikti Džona Korniša izpildījumā un "Stampeders" svinēja laimīgu uzvaru.
Tomēr, jāsaka, ka priecāties noteikti negribējās Bo Līvajam Mičelam, Kalgarī saspēles vadītājam, kurš šī mača laikā guva ceļgala savainojumu.

Džons Kornišs 11 mēģinājumos guva 174 jardus un piezemējumu, kā arī notvēra četras piespēles, kas deva 35 jardus un vēl vienu piezemējumu. Savukārt Mičelu nomainīušasi Drū Teits realizēja visas sešas piespēles, ko izpildīja, guva 74 jardus un divus piezemējumus.
Zaudētāju rindās jāizceļ malējais uzbrucējs Džeisons Bērnss, kurš sešos mēģinājumos guva 116 jardus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

Otrā aizvadītās nakts spēlē B.C. "Lions" pieveica Vinipegas "Blue Bombers" ar 26:9.

Šonakt tiks aizvadīta pēdējā CFL 12. nedēļas spēle, kurā tiksies Saskačevanas "Roughriders" un Hamiltonas "Tiger-Cats".

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...
TSN Sports News & Headlines | Score Results,...