Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Edmontona pārtrauc zaudējumu sēriju

Juris Miņins
Juris Miņins

Edmontona pārtrauc zaudējumu sēriju
Maiks Reilijs
Foto: AP/Scanpix

Kanādas futbola līgas (CFL) 12. nedēļas pirmajā spēlē Edmontonas "Eskimos", kuri pirms tam bija piedzīvojuši divus zaudējumus pēc kārtas, uzveica Monreālas "Alouettes" ar 33:16.

Edmontonas un Monreālas komandu tikšanās tika gaidīta ar interesi, jo "Eskimos" bija piedzīvojuši divus zaudējumus pēc kārtas pret saviem sīvākajiem sāncenšiem Kalgarī "Stampeders" un no dalītas pirmās vietas līgā noslīdēja uz trešo, bet "Alouettes" pēc ne pārāk veiksmīgā sezonas sākuma pamazām atguvās un iepriekšējos divos mačos, kas norisinājās pie viņiem mājās, tika izcīnītas uzvaras.

Spēles gaita arī parādīja, ka neviena no komandām nevēlas piekāpties, jo, lai arī Edmontona saviem pretiniekiem ilgu laiku neļāva izvirzīties vadībā, paši "Eskimos" ar nevarēja aizbēgt no oponentiem un divas reizes Monreālas futbolisti rezultātu izlīdzināja, līdz ceturtās ceturtdaļas pašā sākumā guva spēles pirmo piezemējumu, kad pēc Džonatana Kromptona piespēles 64 jardu tālu piezemējumu veica Durons Kārters. Diemžēl, bet Kvebekas provinces komandai tie arī bija pēdējie gūtie punkti, bet Albertas vienībai tas bija iemesls sasparoties un veikt finiša izrāvienu.

Par šī izrāviena galveno varoni kļuva "Eskimos" saspēles vadītājs Maiks Reilijs, kurš tikko kā atgriezās no savainojuma ārstēšanas. Viņš realizēja 22 no 32 piespēlēm, atkārtoja sezonas labāko gūto jardu rezultātu – 271 jards un pats divas reizes ienesa bumbu ieskaites zonā. Vēl viens tačdauns arī Tailera Tomasa kontā (kopā viņš 4 mēģinājumos guva 52 jardus).

Pēc šī suzvaras Edmontonas komanda ir novienādojusi punktu skaitu ar Saskačevanas "Roughriders", taču viņiem ir viena spēle rezervē, kas tiks aizvadīta 14. septembrī, izbraukumā tiekoties ar Hamiltonas "Tiger-Cats". Savukārt Monreālas saglabāja savu otro vietu Austrumu konferencē. Interesanti, ka uz šo brīdi visas Austrumu konferences komandas savas iepriekšējās spēles ir aizvadījušas ar zaudējumiem.

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...
TSN Sports News & Headlines | Score Results,...

     [+] [-]

, 2014-09-13 14:00, pirms 10 gadiem
kāds zin cik liela līmeņa atšķirība ir starp NFL un CFL..? teiksim ja kā piemēru ņem Eiropas futbola līgas.

     [+] [-]

, 2014-09-13 14:58, pirms 10 gadiem
Lobite rakstīja: kāds zin cik liela līmeņa atšķirība ir starp NFL un CFL..? teiksim ja kā piemēru ņem Eiropas futbola līgas.
Nu... futbola līgās to tā nevar salīdzināt, jo tur konkurence un līmenis ir vienmērīgs, tāpēc tad vajag baigi iespringt, lai samērotu.

Hokeja ekvivalents varētu būt kā starp NHL un AHL, taču jāņem vērā, ka CFL ir mazliet citi noteikumi (līdz ar to arī spēles redzējums/taktika kā tāda), kā arī kopumā līgā spēlē daudz mazāk komandu (32 NFL, 9 CFL).

Uz šo brīdi NFL un CFL ir vienīgās profesionālās futbola līgas Ziemeļamerikā un faktiski tie ir divi galvenie profesionālā futbola turnīri pasaulē.