Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Makojs un Su iegūst četras individuālās balvas

Juris Miņins
Juris Miņins

Makojs un Su iegūst četras individuālās balvas
NCAA futbo programmas izcilnieki
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī ASV pilsētā Leikbuenavistā tika pasniegtas ASV koledžu sporta asociācijas (NCAA) futbola programmas balvas par spēlētāju individuālajiem sasniegumiem un pie četrām atzinībām tika gan Teksasas "Longhorns" saspēles vadītājs Kolts Makojs, gan Nebraskas "Cornhuskers" iekšējās līnijas aizsargs Ndamokongs Su.

Aizvadītajā naktī Floridas pilsētā Leikbuenavistā tika sadalītas 18 balvas NCAA pirmās divīzijas (Division I-A) futbola čempionāta labāko spēlētāju balvas. Teksasas "Longhorns" saspēles vadītājs Kolts Makojs ieguva četras balvas. Gan kā labākais saspēles vadītājs, gan kā labākais saspēles vadītājs, kuram šī ir pēdējā sezona NCAA čempionātā (nosaukta lietuviešu izcelsmes futbolista Džonija Unitas vārdā), gan tika nosaukts par labāko un izcilāko šīs sezonas spēlētāju. Arī Ndamokongs Su tika pie četrām balvām. Nebraskas futbolists tika atzīts par labāko iekšējās līnijas spēlētāju, par labāko līnijas spēlētāju kā arī divas reizes viņš saņēma labākā aizsarga balvu (Čaka Bednarika un Bronko Nagurski balvas).

Par labāko treneri tika atzīts Sinsinati "Bearcats" treneris Braiens Kellijs, labākā pussarga balva tika Stenfordas "Cardinal" spēlētājam Tobijam Gerhartam, kā labākais malējais uzbrucējs tika atzīts Goldens Teits no Notrdamas "Fighting Irish", Ārons Hernandezs (Floridas "Gators") saņēma labākā balsta pussarga balvu, savukārt labākā centra balvu saņēma Pensteitas "Nittany Lions" spēlētājs Alans Šiplijs. Starp aizsargiem pie balvām tika Alabamas "Crimson Tide" otrās līnijas aizsargs Rolando Makleins, kuru atzina par labāko savas pozīcijas aizsargu (balva nosaukta lietuvieša Dika Butkus vārdā). Par labāko ārējās līnijas aizsargu tika nosaukts Tenesī "Volunteers" aizsargs Eriks Berijs, bet labākais līnijas malējais aizsargs, kā noskaidroja aptauja, šajā NCAA sezonā ir bijis TCU "Horned Frogs" pārstāvošais Džerijs Hjūdžs.Tāpat pie balvām tika arī sitēji un spērēji. Par labāko sitēju tika atzīts UCLA "Bruins" pārstāvis Keis Forbats, bet pie labākā spērēja balvas tika Džordžijas "Bulldogs" futbolists Drū Batlers.

Jāpiebilst, ka šajā ceremonijā bez balvām palika divi Heismana balvas kandidāti – Alabamas "Crimson Tide" pussargs Marks Ingrems un Floridas "Gators" saspēles vadītājs Tims Tībovs. Atgādināsim, ka Heismana balva tiks pasniegta sestdien, un uz to pretendē Kolts Makojs, Ndamokongs Su, Marks Ingrems, Tims Tībovs un Tobijs Gerhards. Tāpat vēlāk savus labākos spēlētājus paziņos arī I-AA, jeb FCS divīzja un otrā un trešā NCAA futbola divīzija.

Izmantotie resursi:
espn.go.com

     [+] [-]

, 2009-12-11 13:34, pirms 15 gadiem
Sū jau točna būs augsts numurs NFL draftā

     [+] [-]

, 2009-12-11 14:34, pirms 15 gadiem
Vynilz rakstīja: Sū jau točna būs augsts numurs NFL draftā
Trijniekā, domāju, būs. Monstrs jau Ndamokongs ir, tikai NFL, protams, tik viegli šamam neies.