Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Izdzīvošanas skolu" absolvē "kraukļi"

"Izdzīvošanas skolu" absolvē "kraukļi"
Samari Rolls ("Ravens") pārtver bumbu.
Foto: AFP

Šonakt tika aizvadītas divas Nacionālās Futbola Līgas (NFL) izslēgšanas turnīra otrās kārtas spēles. Intriģējošākajā no tām Baltimoras "Ravens" ar rezultātu 13:10 pārspēja regulārās sezonas līdervienību Tenesī "Titans", bet otrajā Arizonas "Cardinals" negaidīti pārliecinoši sakāva Karolīnas "Panthers" - 33:13.

Kā jau bija paredzams iepriekš, spēle starp Baltimoras un Tenesī komandām izvērtās par savainojumiem un noteikumu pārkāpumiem bagātu fizisku karu, tomēr, par spīti tam, spēle izrādījās baudāma un intriģējoša.

Neizmantoto iespēju spēle - šādi to noteikti atcerēsies Tenesī līdzjutēji un paši spēlētāji. Pirmajā puslaikā "Titans" komanda uzbrukuma jardus vāca ar pārsteidzošu vieglumu, un likās, ka mājiniekiem izdodas viss, ko vien tie vēlas - Kerija Kolinsa mestā bumba reizi pēc reizes atrada komandas uzbrucējus, bet debitants Kriss Džonsons ar māņkustībām apmuļķoja kādu Baltimoras aizsargu vai ik reizi, kad pie viņa nonāca bumba, gūstot piezemējumu jau pirmajā uzbrukumā. Lai cik tas dīvaini neliktos, ar tikpat apskaužamu stabilitāti pietrūka vien paša galvenā - uzbrukuma noslēguma. Pirmās ceturtdaļas noslēgumā pret vēju spēlējošie "titāni" izšķīrās riskēt un mēģināt uzbrukt ar ceturto piegājienu, kas noslēdzās ar katastrofu - zaudēta bumba, ko gan Kolinsam tomēr brīnumainā kārtā izdevās savākt, taču no pēdējā uzbrukuma nekas neiznāca. Bumba tika zaudēta arī abos uzbrukumos otrajā ceturtdaļā. Tai pašā laikā "Ravens" spēlētājiem izdevās tikai viens rezultatīvs uzbrukums (tiesa, ļoti efektīgs), taču "Titans" savu pārsvaru nespēja pārvērst rezultātā - neizšķirts 7:7 un krietna viela pārdomām pirms otrā puslaika.

Otrais puslaiks "Titans" nāca ar nelielu šoku. Kriss Džonsons uz komandas soliņa parādījās, ietinies vējjakā un acīmredzami negatavs spēli turpināt - potītes trauma... Bez viņa Tenesī uzbrukums acīmredzami iestrēga, un Roba Bironasa nedaudz garām vārtiem aizsistā bumba bija labākā iespēja izvirzīties vadībā. Ceturtajā ceturtdaļā "Titans" kārtējo reizi bīstami pietuvojās Baltimoras ieskaites zonai, tomēr Eldže Kramplers atkal zaudēja bumbu, un vēl viena iespēja palaista garām. Pa to laiku Baltimora jau bija paguvusi iegūt vadību - 10:7. Tenesī gan izmantoja Baltimoras nespēju atvirzīties nekur tālu no savas zonas un ieguva pietiekami labu pozīciju sitienam pa vārtiem, ko arī izmantoja, taču pēdējais vārds piederēja Baltimorai - mazāk kā minūti pirms spēles beigām gūti vārti un uzvara ar 13:10.

Pirms otrās dienas spēles daudzi paredzēja, ka Karolīnas "Panthers" jau nu izdosies tas, kas pirms nedēļas nebija pa spēkam Atlantai - nolikt vietā Arizonas "Cardinals", kuru uzbrukumam piedevām bija nolauzts viens no diviem draudīgākajiem "ragiem" Ankvana Boldina personā. Tomēr, izņemot pirmo uzbrukumu, kurā Karolīna lielā mērā ar spēli pa zemi atklāja spēles rezultātu, cīņa mājniekiem izvērtās par murgu. Saspēles vadītājs, dienas jubilārs (34 gadi!) Džeiks Delhomms reizumis atstāja iespaidu, ka vairāk piespēlē bumbu pretiniekiem, nevis saviem komandas biedriem (piecas pārtvertas piespēles), turklāt "Cardinals" aizsardzība jūtami ierobežoja bīstamo "Panthers" spēli pa zemi, bet Karolīnas aizsargi neatrada pārliecinošus pretargumentus Arizonas uzbrukuma līdera Lerija Ficdžeralda meistarībai - garmatainais uzbrucējs nopelnīja 166 jardus. Jau pēc pirmā puslaika Arizona bija iekrājusi pārliecinošu pārsvaru (27:7), kura noturēšana bija vairs tikai tehnikas jautājums.

Izmantotie resursi:
nfl.com

  +1 [+] [-]

, 2009-01-11 14:25, pirms 15 gadiem
Jā, nu Titans var vienīgi paši kost elkonī - tik daudz neizmantotu iespēju, kļūdu un arī sodu ar sekojošiem jardu zaudējumiem, ka pietiktu 3 spēlēm. Bet Ravens arī malači - izturēja spiedienu un debitanta Flako priekšā janoņem kepka...
Par otro spēli diemžēl nevaru neko pateikt, jo pēc pirmās ceturtdaļas šausmīgi uznāca miegs (yawn)

  +1 [+] [-]

, 2009-01-11 14:27, pirms 15 gadiem
Ļoti aizraujošs Baltimoras - Tenesī mačs bija Gods un cieņa tam 40 gadīgajam čalim, iznāk uz izšķirošo brīdi un nokārto rezultātu. Otrs mačs īpaši aizraujošs nebija, faktiski spēlēja tikai viena komanda, tāpēc nav brīnums par salīdzinoši pārliecinošo uzvaru.

     [+] [-]

, 2009-01-11 14:31, pirms 15 gadiem
CitizenKein rakstīja: Par otro spēli diemžēl nevaru neko pateikt, jo pēc pirmās ceturtdaļas šausmīgi uznāca miegs (yawn)
A ko tur teikt... visdrīzāk Deloms, sekojot korporatīvās etiķetes labākajiem paraugiem, savā dzimšanasdienā ieradās darba vietā ar "groziņu"...

     [+] [-]

, 2009-01-11 14:33, pirms 15 gadiem
nez kā iegrozītos,ja nesatraumetos Džonsons...
reāli žēl, ļoti nepatīk Ravens, jau vairākus gadus močī
tik aizsardzibas futbolu,paši nemāk spēlēt un citiem
neļauj,lauž nost pretiniekus. Vienigi Flaco malacis pirmais debitants NFL vēsturē,kam vienā gadā 2 pēcsezonas uzvaras... cerams atrausies
pret SD vai PIT (labāk Chargers )

     [+] [-]

, 2009-01-11 14:35, pirms 15 gadiem
Šodien, liekas, Pitsburgai spēle? Cikos pa NASN rāda?

  -1 [+] [-]

, 2009-01-11 14:37, pirms 15 gadiem
ak jā šodien iesaku eagles pret giants būs ļoti karsti...
(Jacobs maybe nebūs), Mcnab otrā elpa, viens brālis ar coltiem ārā otrs grib vēl vienu gredzenu... reāli domāju eagles var paņemt

     [+] [-]

, 2009-01-11 14:37, pirms 15 gadiem
tā arī rāda 23;45

     [+] [-]

, 2009-01-11 14:38, pirms 15 gadiem
20.00 - Eagles-Giants
23:30 - Chargers - Steelers

     [+] [-]

, 2009-01-11 14:52, pirms 15 gadiem
noskatījos cards:panthers hailaitus. ficdžeralds kārtējo reizi prātam netverama lietas taisījis. Boldins vispār nespēlēja.

     [+] [-]

, 2009-01-11 14:52, pirms 15 gadiem
espats1 rakstīja: ak jā šodien iesaku eagles pret giants būs ļoti karsti...
(Jacobs maybe nebūs), Mcnab otrā elpa, viens brālis ar coltiem ārā otrs grib vēl vienu gredzenu... reāli domāju eagles var paņemt
Džeikobs spēlēšot

     [+] [-]

, 2009-01-11 15:15, pirms 15 gadiem
modests rakstīja: noskatījos cards:panthers hailaitus. ficdžeralds kārtējo reizi prātam netverama lietas taisījis. Boldins vispār nespēlēja.
Tagad tikai jācer uz "Eagles" uzvaru šodien. Gan kā šīs komandas atbalstītājam, gan kā "Cards" fanam...

     [+] [-]

, 2009-01-11 16:11, pirms 15 gadiem
Nu Titāni elementāri varēja vinnēt, bet nu veiksme totāli bija Reivinu pusē, visas tās kļudas "Red zone" bija principā garantēti 3 punkti, tātad kādi 6-9 vismaz, un ar to būtu pieticis uzvarai, bet ko nu vairs. Laikam jau veiksme smaida stiprākajiem...
Cradinals uzvara liekas pārliecinoša, bet reāli tā vienk Delhomma murga spēle, kas vienpērsoniski noraka komandu.
Kā jau visbiežāk visu izšķira TO.

     [+] [-]

, 2009-01-11 16:13, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tagad tikai jācer uz "Eagles" uzvaru šodien. Gan kā šīs komandas atbalstītājam, gan kā "Cards" fanam...
Es par Giants
(Pietam esmu jau sen, ilgi pirms titula.)

     [+] [-]

, 2009-01-11 17:04, pirms 15 gadiem
Man kā Titans fanam tā ir smaga vilšanās. Biju gaidījis smagu spēli, taču patiesībā TEN diezgan viegli gāja uz priekšu, sevišķi patīkami pārsteidza spēle pa gaisu. Geidžs smuki ķera piespēles - beidzot kāds TEN WR kko rādīja. Bet tās stulbās kļūdas! Rezerves centrs 4. daunā neprecīzu snapu izmet, Vaits un Kramplers uztaisa fumble ''red zonā'', Kolins iedod INT pretinieku zonā, neprecīzs FG, tam pa virsu Džonsona trauma, neskaitāmie sodi un daudzas citas minitraumas. Kā jau teicu spēles laikā, izskatījās, ka TEN vnk nebija lemts uzvarēt, jo, lai arī cik labi vāca jardus, vienmēr nācās atdurties pret sienu.

Ravens ir krietni jāsaņemas, lai kko pasāktu PO, jo viņu uzbrukums jo projām ir vājš un arī aizsardzība vakar nebija uzdevumu augstumos. Pagaidām gan SD, gan PIT ir spēcīgākas komandas.

ARI pārliecinošā uzvara ir pārsteigums. Lai gan izskatās, ka CAR vnk paši arī nav izturējuši PO spiedienu. ARI ir spēks ar ko jārēķinās.

     [+] [-]

, 2009-01-11 20:51, pirms 15 gadiem
Juris. rakstīja: Es par Giants
(Pietam esmu jau sen, ilgi pirms titula.)
Nu es par "Eagles" "veco labo laiku vārdā", tb iepriekš man šamie patika vairāk... pie tam Arizonai būtu itkā vieglāks pretinieks PHI uzvaras gadījumā.

     [+] [-]

, 2009-01-11 21:43, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu es par "Eagles" "veco labo laiku vārdā", tb iepriekš man šamie patika vairāk... pie tam Arizonai būtu itkā vieglāks pretinieks PHI uzvaras gadījumā.
manuprāt ne tas, ka vājāki, ir svarīgi, cik td, ka spēle būtu fīniksā, kur arizonai ir labas cerības.
ņjujorkas ziemas salā, es domāju arizonai nav cerību.

     [+] [-]

, 2009-01-11 23:09, pirms 15 gadiem
jee ja eagles uzvar (kas shobrid notiek) un chargers ar, tad pirmo reizi abi konferenchu finali notiks rietumos gogo