Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Aizsardzības divkauja Nešvilā

Aizsardzības divkauja Nešvilā
Džo Flako (Baltimoras "Ravens") un
Alberts Heinsvorts (Tenesī "Titans").
Foto: AFP

Šovakar Nacionālās Futbola Līgas (NFL) izslēgšanas turnīrā risināsies pirmās divas divīziju pusfinālcīņas. Pirmās spēles - igauņu izcelsmes amerikāņa Maikla Rūsa pārstāvētā Tenesī "Titans" pret Baltimoras "Ravens" - sākums paredzēts 23:30 pēc Latvijas laika.

Abas komandas šosezon jau vienu reizi tikušās savā starpā - piektajā kārtā, kad daudzi tikai pa īstam sāka apjaust, ka "Titans" būs vieni no šīs sezonas favorītiem. Mazrezultatīvā cīņā pārāka izrādījās Tenesī vienība, kas pārspēja Baltimoru ar 13:10. Tomēr daudziem, it sevišķi Baltimoras faniem pirms šīs spēles patīk vilkt paralēles ar šo pašu komandu spēli pirms astoņām sezonām, kad knapi izslēgšanas spēlēs iekļuvušie "kraukļi" otrajā kārtā uzveica favorītus "Titans" ar 24:10 un ielika pamatus līdz šim vienīgajai komandas uzvarai "Super Bowl". Katrā ziņā Baltimoras "Ravens" pirms nedēļas spēlē pret Maiami "Dolphins" pierādīja, ka spēj pozitīvi pārsteigt - tik lielu viesu dominanci laukumā diez vai kāds bija gaidījis. Šī uzvara ļāvusi Baltimorai pie nākamajiem pretiniekiem doties lieliskā noskaņojumā ar mērķi sagādāt pārsteigumu un neļaut "Titans" turpināt cīņu par nokļūšanu "Super Bowl".

NFL līdervienība (13 uzvaras 16 spēlēs) "Titans" regulāro sezonu gan noslēdza uz nepatīkamas nots - kaut arī neko nenozīmējošā spēlē, tomēr "sausā" zaudēts Indianapolisas "Colts", pie tam savainojumus ārstēja aizsardzības balsti Alberts Heinsvorts un Kails Vandenbošs. Abi gan ir gatavi šovakar spēlēt, tomēr optimālā sastāva Tenesī atkal nebūs - trūks nupat Visu zvaigžņu izlasei nominētā centra spēlētāja Kevina Maveja. Ierastā centra spēlētāja prombūtne uz komandas spēli var atstāt lielu iespaidu (atcerēsimies kaut vai "Colts" mokas sezonas sākumā, kad savainojumu ārstēja Džefs Saturdejs!), tādēļ būs interesanti pavērot, kas izdosies pieredzējušajam saspēles vadītājam Kerijam Kolinsam un pussargiem Lendeilam Vaitam un Krisam Džonsonam. Lielākās komandas cerības, protams, saistās ar aizsardzību, kur līnijas spēlētāju virknējums (Vandenbošs, Heinsvorts, Brauns, Kīrss) komentārus neprasa, savukārt laukuma dziļumā spēlējošie Kortlends Finegans un Kriss Houps katrs pa reizei pārtvēra Baltimoras saspēles vadītāja Džo Flako piespēles pirmajā cīņā.

Vismaz par šīs dienas spēlēm savu paredzējumu sniegs tikai trīs no četriem eSports.lv ekspertiem. Ceturtais - Kaspars Dreiblats - šoreiz aprobežojas ar spēles uzvarētāja prognozi.

EkspertsPrognozeKādēļ?
Viesturs LācisIespējams, riskēju, taču atkal palieku uzticīgs komandai, kuras izredzes tiek vērtētas zemāk. "Titans" aizsardzība, protams, ir biedējošs spēks, taču arī Baltimora nebūt nav peramie zēni. Iespējams, uzbrukumā neliels pārsvars ir Tenesī, taču viņiem vismaz pussargu līnijā lielas iespējas izvērsties nebūs. Zinot "Titans" spēlētāju veselības problēmas, paredzu, ka Baltimorai ir pa spēkam atkārtot vēsturi.
Juris MiņinsAbas komandas ir seni paziņas, kas šai cīņai dod papildus nozīmīgumu. Regulārās sezonas labākā komanda pret pēdējo gadu labāko aizsardzību - skan intriģējoši. Spēle arī solās būt tāda. Regulārajā sezonā abas komandas jau tikās, un tad ar 13:10 pārāki bija "titāni", taču Tenesī komandai un tās faniem der atcerēties vienu sporta dzīves patiesību - izslēgšanas spēles nav regulārā sezona un šeit spēle ir citāda. Kas tad būtu jādara abām komandām, lai vismaz nezaudētu? Baltimoras "trumpji" ir skaidri - aizsardzība, taču ar to var nepietikt, tāpēc vajag arī piedomāt pie uzbrukuma sabalansētības. "Titans" savukārt ir jāmēģina izvairīties no kļūdām (kas nebūs viegli, atceroties Maiami) un jāmēģina izdarīt spiedienu uz saspēles vadītāju - debitantu Džo Flako.
Miks Pēterhens-PētersonsTiekas divas uz aizsardzību balstītas komandas. Statistiski abu komandu aizsardzības ir faktiski līdzvērtīgas, kamēr "Ravens" ir labāka vidēji atļauto jardu ziņā, "Titans" ir labāka vidēji zaudēto punktu ziņā. Līdz ar to varētu teikt, ka Tenesī aizsardzība tomēr ir efektīgāka. Taču ne tas liek nosliegties par labu "Titans". Ja mēs salīdzinām abu komandu uzbrukumus, "Titans" ir krietni labāki. Tātad "uz papīra" varētu teikt, ka Tenesī ir pārāka kaut vai zinot, ka tai bija visvairāk uzvaru regulārajā sezonā visā NFL. Vairums ekspertu uzskata, ka "Ravens" varētu sagādāt vilšanos. "Play-off" viss ir iespējams, taču šajā gadījumā gribas uzticēties cipariem. Ja TEN spēs "izslēgt" BAL uzbrukumu, tad tai ir lieliskas iespējas uzvarēt šo spēli.
Kaspars Dreiblats-

Izmantotie resursi:
nfl.com
faniq.com

     [+] [-]

, 2009-01-10 21:38, pirms 15 gadiem
Saldais ēdiens rīt Chargers pret Steelers,taču šodien noteikti skatīšos un jutīšu līdzi Ravens komandai!

  -1 [+] [-]

, 2009-01-10 21:39, pirms 15 gadiem
Come on McGahee mans otrais mīļākais HB!

     [+] [-]

, 2009-01-10 21:50, pirms 15 gadiem
Jaaskataas. Es par Ravens. ESPN arii prognozee BAL uzvaru. Citur visur Titaanus uzskata par favoriitiem

  -4 [+] [-]

, 2009-01-10 21:51, pirms 15 gadiem
nu kā tur tam letiņam Markusam iet ? jau sen nav esportā nekādu ziņu !

  -1 [+] [-]

, 2009-01-10 22:15, pirms 15 gadiem
NFL.com gan liela daļa ekspertu sliecas par labu Ravens. Katrā ziņā šaubos, vai kāda komanda uzvarēs ar lielu pārsvaru un tiks gūti daudz punktu. Līdz ar to iznākums var izšķirties pie mazākās kļūdiņas. Šādos mačos TEN ir pārsvarā pierādījusi sevi kā uzvarētājus, jo tad parasti uzvar komandas ar labāku uzbrukumu. Vienā šādā mačā TEN jau BAL šosezon uzvarēja, un, cerams, to arī atkārtos.

     [+] [-]

, 2009-01-10 22:24, pirms 15 gadiem
GO Ravens!
Skatījos šodien NFL Countdown un patika, ko teica, man liekas, coach Ditka, ka uzvarēs labākais uzbrukums, jo abas aizsardzības ir dominējošas.
Ceru, ka šodien Flacco būs labāks kā vēl nekad un AFC finālā spēlēs Ravens ar Chargers, kas arī noteiks Superbola uzvarētāju

     [+] [-]

, 2009-01-11 00:10, pirms 15 gadiem
galīgi nebiju gaidījis, ka 1st quarter būs jau divi td, hehe

     [+] [-]

, 2009-01-11 00:13, pirms 15 gadiem
Baltimoras TD bija skaists...

  -1 [+] [-]

, 2009-01-11 00:47, pirms 15 gadiem
Te nu bija mācīšanās no Peningtona kļūdām, kā spiediens tā muļķīgs lēmums. Maveja trūkums ar spiež pamatīgi, jau 2 slikti snapi. Par sodiem vispār nerunājot, vnk drausmas. Titans izskatās nedaudz pārāki, taču paši sev rok.

     [+] [-]

, 2009-01-11 00:52, pirms 15 gadiem
Un ar to visu apbrīnojama jardu vākšana...

  -1 [+] [-]

, 2009-01-11 01:01, pirms 15 gadiem
Jardus TEN vāc ļoti labi, pat nepateiksi, ka BAL ir izcila aizsardzība, un tagad atkal nekā - fumble. Vnk nelabi metas, skatoties šādu punktu gūšanas iespēju izniekošanu. TEN ir labāki, bet paši sev spieķos grūž mietus.

  -1 [+] [-]

, 2009-01-11 01:04, pirms 15 gadiem
Tīra Vaita kļūda tas fumble. Ar tik paviršu bumbas turēšanu skriet pret smago BAL aizsardzību ir pilnīgs idiotisms. Komentētāji labi atzīmēja, kā bumbu ar abām rokām aizsedza Geidžs, lai gan WR parasti nav tik ļoti jāuztraucas par fumble. Nepiedodami no Vaita puses.

  -2 [+] [-]

, 2009-01-11 01:21, pirms 15 gadiem
Bez Meisona Flako ir slikts QB. Kas par ķērienu pēc pārāk īsas Flako piespēles!

     [+] [-]

, 2009-01-11 01:23, pirms 15 gadiem
Tas bija gan smuki, bet man sāk likties, ka tur kādu nositīs, ja šitā turpinās - un tagad vēl lietus sāk līt

     [+] [-]

, 2009-01-11 01:28, pirms 15 gadiem
How about that challenge by the Ravens...

  -1 [+] [-]

, 2009-01-11 01:31, pirms 15 gadiem
Un atkal pietrūkst pavisam maz, tā neveicas. Bail teikt, bet izskatās, ka Titans vnk nav lemts uzvarēt. Jardus liek kopā smuki, bet vienmēr kkas pietrūkst un kkas neizdodas.

     [+] [-]

, 2009-01-11 01:50, pirms 15 gadiem
uuuu, nu neteiktu gan, ka flacco ir slikts qb. varbūt nav tas eksplozīvākais, taču visnotaļ produktīvs priekš tik konservatīva playcalling. kā arī vēl jau fakts, ka pirmais gads

  -1 [+] [-]

, 2009-01-11 01:52, pirms 15 gadiem
Un tagad vēl bez Džonsona vispār būs vēl grūtāk. Arī sodi nekur nav pazuduši. Vismaz nelielam līdzsvaram Rolls ir savainots Ravens rindās.

  -2 [+] [-]

, 2009-01-11 01:55, pirms 15 gadiem
ffwrd rakstīja: uuuu, nu neteiktu gan, ka flacco ir slikts qb. varbūt nav tas eksplozīvākais, taču visnotaļ produktīvs priekš tik konservatīva playcalling. kā arī vēl jau fakts, ka pirmais gads
Protams, viņš vēl ir jauns un nepieredzējis, tāpēc ir ļoti labi saprotams, kāpēc viņš nav izcēlies. Potenciāls viņam ir liels, taču šajā brīdī viņš nav tik labs, cik, piemēram, Raiens.

  -1 [+] [-]

, 2009-01-11 01:58, pirms 15 gadiem
TEN vnk nav lemts. Viena trauma pēc otras un ne tiem mannozīmīgākajiem spēlētājiem, bet komandas līdzeriem. Un kas ellē tas bija, situācijā, kurā smirdēja pēc INT (tik augstas un īsas piespēles ''double team'' ir vismaz jāizjauc), TEN spēlētāji nogāž viens otru. Vāks...

  -1 [+] [-]

, 2009-01-11 02:04, pirms 15 gadiem
Ravens ir saņēmuši jau pārāk daudz dāvanu un Ziemassvētki jau ir sen aiz muguras. Jāsāk izmantot iespējas, bet to būs vēl grūtāk izdarīt bez Džonsona un taisot visu laiku sodus.

     [+] [-]

, 2009-01-11 02:09, pirms 15 gadiem
nu ryan'am jau vairāk arī ļauj izvērsties uzbrukumā, tāpēc arī tā izskatās. taču neuzskatu, ka viņš būtu daudz labāks. to man liekas, ka vairāk nākamajās sezonās varēs redzēt.
bet nu titans toč visai neveiksmīgi ar traumām iet.
un vispār tik daudz fumble viņi gadījumā nav visas sezonas garumā pieļāvuši cik šodien?!
kaut kas neticams

     [+] [-]

, 2009-01-11 02:09, pirms 15 gadiem
Tagad arī es saku, ka nav lemts...

  -1 [+] [-]

, 2009-01-11 02:13, pirms 15 gadiem
Tas ir piz*ec! Kur tā var? Kad rezultātam ir bijis jābūt virs 20 punktiem TEN, tā vietā ir nožēlojami 7.

  -1 [+] [-]

, 2009-01-11 02:18, pirms 15 gadiem
Šis mačs atgādina Dalasas un Sietlas PO maču pirms pāris sezonām, kad Romo nenoķēra bumbu, kura bija jānoliek, lai iesistu field goal. Varbūt daži nezin, pirms tās liktenīgās kļūdas Dalasai totāli neveicās - rupja tiesnešu kļūda, līdz 1. daunam pietrūka pāris collas jardu līnijas, u.c. ķibeles. TEN izskatās līdzīgā situācijā.

  -1 [+] [-]

, 2009-01-11 02:24, pirms 15 gadiem
Tagad pusjards pietrūkst līdz 1. daunam. Viss liecina, ka BAL gūs punktus tagad.

     [+] [-]

, 2009-01-11 02:31, pirms 15 gadiem
"Man, oh man, don't make it so easy!" - perfekti.

  -2 [+] [-]

, 2009-01-11 02:40, pirms 15 gadiem
Neesmu gaišreģis, bet šādu iznākumu jau prognozēju pirms dažām minūtēm. Nu es nevaru teikt, ka, ja Ravens uzvar, tas būtu baigi pelnīti.

  -1 [+] [-]

, 2009-01-11 02:47, pirms 15 gadiem
Šitādu lažu nolaist! Viss, kas bija šajā mačā redzams no Ravens izcilās aizsardzības, bija tās fiziskais spēks. TEN lieliski gāja uz priekšu, taču pašu neuzmanības dēļ, daudzo sodu un neveiksmju dēļ nespēja gūt punktus. Džonsona zaudējums pamatīgi iegrieza robu uzbrukumā 2. puslaikā. Ehh, tāda neveiksme.

     [+] [-]

, 2009-01-11 03:13, pirms 15 gadiem
Skaista un laba spēle!
Objektīvāk ir laikam runāt, ka Tenesī zaudēja spēli nekā Baltimora uzvarēja, bet kā mēs visi zinam, tad uzvarētājus netiesā ~_0

     [+] [-]

, 2009-01-11 03:20, pirms 15 gadiem
Jā, bija skaisti. Bet Baltimora arī parādīja lielisku cīņu, tā kā nevar teikt, ka Tenesī zaudēja neveiksmes pēc. Es jau domāju, ka ja divi baltimorieši reizē tevi noslāna (kā pēdējā epizodē, kad tenesī uztaisīja fumble pie endzone), tad tev veicas, ka tu paliec vesels, nerunājot par bumbas izlaišanu no rokām..

     [+] [-]

, 2009-01-11 13:37, pirms 15 gadiem
Delomam forša dzimmene vakar bijusi. žēl, ka neredzēju...