Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Colts" un "Saints" turpina nepārspēti

Juris Miņins
Juris Miņins

"Colts" un "Saints" turpina nepārspēti
Peitons Mening un Drū Brīzs
Foto: AP/Scanpix

Pie savām astotajām uzvarām astoņās spēlēs Nacionālās futbola līgas (NFL) čempionātā aizvadītajā nedēļā tika Indianapolisas "Colts", kuri dramatiskā spēles galotnē tomēr prata nosargāt trīs punktu pārsvaru un Ņūorleānas "Saints", kuri pēc neveiksmīga spēles sākuma prata saņemties un ievirzīt spēli sev labvēlīgā gultnē.

Indianapolisas "Colts" – Hjūstonas "Texans"

No atlikušajām divām vēl nezaudējušajām komandām pirmie 9. nedēļā uz laukuma devās Indianapolisas "Colts", kuriem pretī stājās visai nopietns pretinieks – Hjūstonas "Texans" ar Metu Šaubu priekšgalā. Un, jāpiebilst, spēles gaita bija tieši tāda, kādu pirms cīņas paredzēja un līdzjutēji, droši vien, šādas spēles vēlētos aizvien vairāk.

Lai arī spēles sākumā iniciatīva piederēja "Colts" futbolistiem, kuri pirmajās divās ceturtdaļās izpildīja divus precīzus brīvsitienus (Mets Stovers) un veica vienu piezemējumu (Džozefs Addai pēc Peitona Meninga piespēles), spēles turpinājumā teksasieši, atkopušies no neliela nokdauna, atbildēja ne mazāk iespaidīgi, vispirms, pašā otrās ceturtdaļas izskaņā, brīvsitienu realizēja Kriss Brauns, bet trešajā un ceturtajā ceturtdaļā "Texans" prata divreiz nogādāt bumbu ieskaites zonā (Raiens Moutss, Stīv Sleitons), kas viņiem ļāva izvirzīties vadībā ar 17:13, taču ar to spēle ne tuvu nebija galā. Džozefs Addai guva vēl vienu piezemējumu (šoreiz - skrienot) un atgrieza vadību "Colts" komandai. Spēles laikam tuvojoties beigām, Hjūstonas "Texans" vēl bija iespēja izraut neizšķirtu, jo jau pieminētais Kriss Brauns devās realizēt brīvsietienu, kas, diemžēl, izrādījās neprecīzs un "Colts" svinēja laimīgu uzvaru.

Indianapolisas "Colts" centra uzbrucējs Džefs Saterdejs pēc spēles savos komentāros bija visai kaujinieciski noskaņots: "Mēs spēlējam kā īpaša komanda, šādas uzvaras, kad viss izšķiras pēdējās sekundēs, arī to parāda. Pašlaik mums ir astoņas uzvaras un mēs esam divīzijas labākā komanda, tieši tas ir mūsu mērķis un mēs nedomājam no tā atkāpties."

Jāpiebilst, ka nākamnedēļ Indianapolisas "Colts" mērosies spēkiem ar Jaunanglijas "Patriots" un, iespējams, ka tieši "patrioti" būs tā komanda, kura neļaus "Colts" vienībai atkārtot pašu uzstādīto rekordu (perfekta NFL 16 spēļu sezona).

Ņūorleānas "Saints" – Karolīnas "Panthers"

Otrajā spēlē, kurā piedalījās šosezon vēl neuzveikta komanda, tikās Ņūorleānas "Saints" un Karolīnas "Panthers". Pirms šīs spēles bija dzirdamas dažādas runas par to, ka tieši Karolīna var būt tā vienība, kas apturēs Ņūorleānu, bet, kā vēlāk izrādījās, tās arī palika tikai parasts runas, jo Ņūorleāna, pateicoties veiksmīgajai spēlei pēdējā ceturtdaļā, izcīnīja uzvaru.

Protams, spēles sākums "svētajiem" bija visai nepatīkams, jo pirmajā ceturtdaļā "Panthers" guva divus bezatbildes piezemējumus (abi – Deandželo Viljamsam), bet otrajā pirmā puslaika pusē, lai arī "Saints" guva sešus punktus par diviem brīvsitieniem, karolīnieši arī atbildēja ar vienu brīvsitienu un puslaika pārtraukumā komandas gāja pie rezultāta 17:6 Karolīnas "Panthers" labā. Savukārt spēles otrajā pusē viss izmainījās par 180 grādiem, jo vienīgos punktus viesi guva pēc Džona Keiseja realizācijas sitiena, bet "Saints", kā izrādījās, tikai tikko bija uzņēmuši apgriezienus, par to arī liecina Pjēra Tomasa un Roberta Mīčema piezemējumu trešajā ceturtdaļā, kas panāca neizšķirtu, bet noslēdzošajā spēles nogrieznī, "Saints" vispirms guva trīs punktus ar brīvsitienu, bet vēlāk, divas minūtes pirms spēles beigām, Entonijs Hargrovs savāca "Panthers" zaudēto bumbu un, pēc viena jarda veikšanas, guva vēl sešus (septiņus) punktus, uzstādot spēles galarezultātu – 30:20.

Pēc cīņas viens no komandas šīs spēles varoņiem, saspēles vadītājs Drū Brīzs (24/35, 330 jardi, 1 piezemējums) pašreizējo "Saints" spēli komentēja šādi: "Tas ir vienkārši neaprakstāmi! Man un arī visai komandai ir tāda sajūta, ka mēs esam īpaši futbolisti, jo esam pirmie "Saints" vēsturē, kas sezonas pirmajaš astoņās spēlēs nav piedzīvojuši zaudējumus. Taču, esiet droši, pie sasniegtā mēs nedomājam apstāties." Un nevajag jau arī, jo nākamajās divās nedēļās Ņūorleānas komandai ir ļoti pateicīgi pretinieki, Sentluisas "Blues" un Tampabejas "Buccaneers", kas ļauj domāt, ka 11. nedēļā, kad "Saints" nāksies spēlēt ar Jaunanglijas "Patriots" (vienīgo komandu NFL vēsturē, kam ir izdevies sezonu pabeigt nezaudējot nevienu no regulārās sezonas 16 spēlēm), viņu bilance būs 10-0.

NFL 9. nedēļa, spēļu rezultāti

ViesiMājniekiRezultāts
Vašingtonas "Redskins"Atlantas "Falcons"17:31
Arizonas "Cardinals"Čikāgas "Bears"41:21
Baltimoras "Ravens"Sinsinati "Bengals"7:17
Hjūstonas "Texans"Indianapolisas "Colts"17:20
Maiami "Dolphins"Jaunanglijas "Patriots"17:27
Grīnbejas "Packers"Tampabejas "Buccaneers"28:38
Kanzassitijas "Chiefs"Džeksonvilas "Jaguars"21:24
Detroitas "Lions"Sietlas "Seahawks"20:32
Karolīnas "Panthers"Ņūorleānas "Saints"20:30
Sandijego "Chargers"Ņujorkas "Giants"21:20
Tenesī "Titans"Sanfrancisko "49ers"34:27
Dalasas "Cowboys"Filadelfijas "Eagles"20:16
Pitsburgas "Steelers"Denveras "Broncos"28:10

Izmantotie resursi:
espn.go.com

     [+] [-]

, 2009-11-10 06:59, pirms 15 gadiem
Tampa gan normāli noplosijušies,5 touchdowni

     [+] [-]

, 2009-11-10 07:01, pirms 15 gadiem
Mr.Burns rakstīja: Tampa gan normāli noplosijušies,5 touchdowni
Pie tam ar debitantu Džošu Frīmenu "pie stūres".
Grīnbeja tā labi nolažojās... .

     [+] [-]

, 2009-11-10 09:27, pirms 15 gadiem
Eh, Saints ir ellīgi stipra komanda, bet paši Panthers izlaida uzvaru, Deandželo nespēja noķert elementāru piespēli jau faktiski gala zonā un galā tikai FG. Beigās vēl bija šance panākt kko, taču fumble un return TD Saints un čau Rasma.

     [+] [-]

, 2009-11-10 09:37, pirms 15 gadiem
nervi nervi. tāpat kā texans kikerim.

anyway - easmu diezgan drošs, ka abas komandas dabūs savu pirmo zaudējumu pret NE.

Indy šonedēļ, saints pēc - dažām nedēļām.

colts vispār nenormāls kalendārs atlikušajai sezonai. ja beigs ar 13 uzvarām - būs ļoti labi. saints izskatās, ka varētu arī pie 15 tikt.

     [+] [-]

, 2009-11-10 09:39, pirms 15 gadiem
Un ko teiksiet par Detroitas "Lions"?

Man, teikšu atklāti, pagaidām liekas, ka viņiem, tomēr, nekas neuzlabojas. Vismaz tieši pēdējās nedēļās.

     [+] [-]

, 2009-11-10 09:42, pirms 15 gadiem
nu 0-16 nebūs.

man nepatīk stefords jau no sākta gala. izskatās, ka dažiem viņa komandas biedriem viņš arī diez ko nepatīk.

     [+] [-]

, 2009-11-10 09:47, pirms 15 gadiem
modests rakstīja: nu 0-16 nebūs.
Tas ir vienīgais mierinājums Motorpilsētai.

     [+] [-]

, 2009-11-10 11:04, pirms 15 gadiem
Colts ir visvieglākais kalendārs līdz šim, 4 uzvaras ir pret visvājāko NFC west divīziju, 3 savā divizijā.

Detrotai būs vēl viena uzvara, jo būs spēle ar Klīvlendu, kas ir pilnīgi nožēlojama komanda - vienīgā uzvara 6:3 pret Bufalo, ar 2 pabeigtām piespēlēm pa visu spēli.

Bet nu vienalga, gaidu divus brāļus superbowlā.

  +1 [+] [-]

, 2009-11-10 11:12, pirms 15 gadiem
sd90022 rakstīja: Bet nu vienalga, gaidu divus brāļus superbowlā.
Vienīgā iespēja redzēt brāļus SB būs tad, ja brāļus Kokarus pasauks diriģēt pirmsspēles orķestri!

     [+] [-]

, 2009-11-10 11:24, pirms 15 gadiem
Nez, nez.. nebūs pārsteigums ja sīkais bračka pat netiks playoffos..
Par steelers spēli, izskatās ka beidzot Denveras uzbrukums ir atkosts, un aizsardzība arī vairs netur visu spēli ņemot vērā, ka ortons tik 3 and out taisa. Vairs tikai 1 spēle starpā.

Par NE - IND , man domāt Breidijam būs laba spēle, jo tās 2 spēles ko viņi zaudēja.. čalis laikam vēl nebija īsti iespēlējies, galu galā, gadu nebija spēlējis.. tad tagad izskatās jau pat ļoti labi.

DEN - WAS, es pat nezinu, bet varētu būt aizsardzības duelis, tobiš kas labāk D nospēlēs, arī uzvarēs, ā un tas čalis kas Portisu nomainīja, izskatās ka tīri labs bija.

Pitsburga, manuprāt, vinnēs Bengāļus, un Dalasa Grīnbeju, bet nu nevar zināt

katrā gadījumā, būs interesanta nedēļa.

     [+] [-]

, 2009-11-10 12:08, pirms 15 gadiem
giants izskatās ļoti slikti, bet konkurence uz wild card konferencē ir ļoti vāja. ok - atlanta dabūs vienu, bet otra vienalga būs pieejama arī ar aptuveni 9-10 uzvarām.

par DEN - manuprāt nevajag pārsteidzīgi viņus norakstīt. Def arī šonakt nospēlēja ļoti labi kopumā. Plaiofos viņiem vienalga stabili būtu jātiek.

     [+] [-]

, 2009-11-10 12:56, pirms 15 gadiem
Ko jūs te visi muļķojaties! Super Bowl točna tiks Bengals , pretī būs Saints, Colts, Vikings vai Patriots. Varbūt arī Steelers

     [+] [-]

, 2009-11-10 13:39, pirms 15 gadiem
Vienīgi žēl ka Giants pakāsa Lādētājiem ar iedomīgo Filipu Riversu. Bet paši vainīgi, nomudīts FG, beigās nedabūja TD no 4 jardiem, labāk būtu gājuši uz TD arī 4. downā, ja nedabūtu, tad otrim bumba paliktu uz pei pašas gala zonas, pa tām 2. minūtēm viņi labi ja FG dabūtu, tad būtu OT.

Bet nu PO Giants tiks, vismaz 80% iespēja.

     [+] [-]

, 2009-11-10 15:56, pirms 15 gadiem
Starp citu, kādi komentāri par Leriju Džonsonu?

     [+] [-]

, 2009-11-10 17:03, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Starp citu, kādi komentāri par Leriju Džonsonu?
Par ko, LJ? Kas tas tāds? Tas Chiefs RB? Viņš ir vēsture, Chiefs vajag jaunu, perspektīvu čali RB pozīcijā. Kesels viens nav vilcējs un par Chiefs aizsardzību nav vērts runāt, arī tā nav pārāk laba.

     [+] [-]

, 2009-11-10 20:07, pirms 15 gadiem
Bengals aizsardzība!

---
Frīmens solās būt -liela zivs- NFL. Tampai noveicies

     [+] [-]

, 2009-11-10 20:46, pirms 15 gadiem
Demar's rakstīja: Bengals aizsardzība!

---
Frīmens solās būt -liela zivs- NFL. Tampai noveicies
Es neskrietu notikumiem pa priekšu, šis ir tikai 1 mačs un tajā pašā viņa completion bija zem 50%, arī 1 INT. Citiem drafta pirmā raunda QB ar ir bijušas labas spēles (Stefordam gan, šķiet, tikai 1 pagaidām, kamēr Sančezam tādas ir vairākas). Turklāt pirmssezonā viņš neatstāja pārāk labu iespaidu un no sākuma pirms viņa tika spēlēti Leftvičs un Džonsons kā QB. Tiesa sākums ir labs padevies puisim, labāks nekā gaidīts.

     [+] [-]

, 2009-11-11 06:34, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Par ko, LJ? Kas tas tāds? Tas Chiefs RB? Viņš ir vēsture, Chiefs vajag jaunu, perspektīvu čali RB pozīcijā. Kesels viens nav vilcējs un par Chiefs aizsardzību nav vērts runāt, arī tā nav pārāk laba.
Tas, kurš vairs nav Chiefs RB... tb par tviterošanu atlaistais RB - FA.

     [+] [-]

, 2009-11-11 09:25, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tas, kurš vairs nav Chiefs RB... tb par tviterošanu atlaistais RB - FA.
Vairs jau nav jā, viņš ir vēsture. Tomēr izskatās, ka Texans šo ņems ciet, interesējas vēl Patriots un Redskins. Jebkurā gadījumā LJ nebūs vairs nr.1 RB nevienā no šim komandām, ļoti iespējams, ka pat tikai nr.3. Texans ir Sleitons un pēdējā laikā labi spēlējošais Mouts, Pats ir Meronijs un te nu būtu labākā šance LJ būt vismaz nr.2, Redskins ir Portis un Bets. LJ pats vien savu karjeru ir sačakarējis.

     [+] [-]

, 2009-11-11 17:00, pirms 15 gadiem
LJ man liekas nav apspriešanas vērts.

colts v patriots ir apspriešanas vērti. superbouls 43 ar pusi.