Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Lions" pagarinājumā nokož aunus, spoži uzmirdz jaunais censonis Viljamss

Emils Ozerinskis

"Lions" pagarinājumā nokož aunus, spoži uzmirdz jaunais censonis Viljamss
Džeimisons Viljamss. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā futbola līgā (NFL) svētdien spēles aizvadīja 26 komandas. Par kārtīgu saldo ēdienu parūpējās pēdējā nakts spēle, kurā Detroitas "Lions" ar 26:20 pagarinājumā pieveica Losandželosas "Rams" futbolistus. Savu potenciālo izlaušanās sezonu ar piezemējumu un 134 sakrātiem jardiem pieteica 23 gadus vecais malējais uzbrucējs Džeimisons Viljamss.

Atspēlējoties no 0:17 deficīta, Keilebs Viljamss (pas: 93 jardi; rush: 15 jardi) kļuva par pirmo ar pirmo numuru draftēto kvoterbeku kopš 2002. gada, kurš tika pie uzvaras savas debijas sezonas pirmās nedēļas spēlē. Jaunajam saspēles vadītājam ar punktu nokārtošanu savai komandai atzīmēties gan nesanāca, jo Čikāgas "Bears" uzvaru ar 24:17 pār Tenesī "Titans" ļāva nodrošināt speciālo komandu un aizsardzības vienības spēle. Septiņu olimpisko zelta medaļu īpašnieces Simonas Bailsas vīrs Džonotans Ovenss ienesa bumbu gala zonā pēc nobloķēta pretinieku spēriena. Savukārt aizsargs Tairīks Stīvensons pārtvēra traģisku "Titans" otrgadnieka Vila Levisa (pas: 1TD, 2INT, 127 jardi; rush: 36 jardi, 1 fumble) piespēli, veicot tā saucamo pick six ar 47 jardu skrējienu.

Lieliska otrgadnieku parāde norisinājās mačā, kurā Hjūstonas "Texans" viesojās pie savas divīzijas konkurentes Indianapolisas "Colts". Pagājušajā sezonā par labāko debitantu atzītais Sīdžejs Strauds (pas: 2TD, 234 jardi) aizveda teksasiešus līdz uzvarai ar 29:27. Tomēr zaudējumu piedzīvojušās "Colts" līdzjutējiem pietiekami labu sajūtu atstāja saspēlnieks Entonijs Ričardsons (pas: 2TD, 1INT, 212 jardi; rush: 1TD, 56 jardi), kurš pagājušās sezonas ievadā iedzīvojās ceļgala traumā. Ričardsons veica divas tālas tačdaunu piespēles un parādīja, ka pats var būt neapturams skrējējs. Uzvarētāju labā visus trīs piezemējumus veica starpsezonas papildinājumi. Pie diviem tačdauniem tika bijusī "Bills" zvaigzne Stefons Digss, bet vēl vienu pievienoja pussargs Džo Miksons, kurš iepriekš veda uz priekšu tīģeru skriešanas spēli.

Dažas stundas pirms spēles Maiami netālu no stadiona tika apturēta Tairīka Hila vadītā sporta automašīna un "Dolphins" zvaigzne par ātruma pārkāpšanu tika noguldīts uz zemes un saslēgts roku dzelžos. Tomēr arestētais futbolists ātri tika atbrīvots un paspēja uz spēli pret Džeksonvillas "Jaguars". Delfīni pie punktiem nespēja tikt līdz pat pirmā puslaika pēdējai minūtei. Otrajā puslaikā Tairīks Hils (rec: 1TD, 130 jardi) apliecināja, ka viņam nav vajadzīga automašīna, lai liktu pretiniekiem rīt savus putekļus. Ar 80 jardu piezemējumu pēc Tua Tagovailoa (pas: 1TD, 338 jardi) piespēles. Pēc emocionālā pacēluma delfīni izrāva uzvaru ar 20:17 pateicoties Džeisona Sandersa rezultatīvajam pēdējā uzbrukuma spērienam vārtos.

NFL apritē atgriezās par visu laiku izcilāko amerikāņu futbolistu uzskatītais Toms Breidijs, kurš nevis otro reizi atsāka spēlētāja karjeru, bet gan debitēja komentētāja statusā, apspriežot notikumus Klīvlendas "Browns" un Dalasas "Cowboys" duelī. Teksasieši visai ātri nostiprināja savu pārsvaru. Pēc gada pārtraukuma "Cowboys" kreklā atgriezies Ezikils Eliots (rush: 1TD, 40 jardi), kurš atzīmējās ar vienu piezemējumu. Savukārt atspērienu atgriezējs Kavonte Turpins otrā puslaika sākumā veica 60 jardu skrējienu pāri laukumam, panākot dalasiešiem +24, kas pēc būtības nodzēsa visu intriugu. "Cowboys" samīcīja pretiniekus ar beigu rezultātu 33:17. Uzvarētāju saspēles vadītājs Daks Preskots veica vienu piezemējuma piespēli un sakrāja 179 piespēļu jardus.

Savu debijas spēli aizvadīja ar otro numuru šī gada draftā izvēlētais Džeidens Daniels (pas: 184 jardi; rush: 2TD, 88 jardi), kura uz priekšu vestajai Vašingtonas "Commanders" nācās atzīt Tampabejas "Buccaneers" pārspēku ar 37:20. Pirātu saspēles vadītājs Beikers Meifīlds (pas: 4TD, 289 jardi, rush: 21 jards) izdalīja piespēles saviem uzticamajiem bumbas ķērājiem Krisam Gudvinam (rec: 1TD, 83 jardi) un Maikam Evansam (rec: 2TD, 61 jards), ļaujot Tampabejas komandai ievadīt sezonu ar visai pārliecinošu uzvaru.

NFL scenārija rakstītāji svētdienas naktī labāko bija atstājuši pašām beigām. Centrālajā spēlē tikās augšupejošā Detroitas "Lions" un samērā nesen titulu izcīnījusī Losandželosas "Rams". Īpašu zemtekstu šo komandu spēlēm dod savstarpējā saspēles vadītāju maiņa, kas auniem atnesa Lombardi trofeju, bet lauvas tika pie saspēles vadītāja, kurš kļuvis par vienu no komandas centrālajām asīm.

Lielisku saikni Džereds Gofs (pas: 1TD, 1INT, 217 jardi) atrada ar žiglo Džeimisonu Viljamsu (rec: 1TD, 121 jards; rush: 13 jardi). Ļoti talantīgajam Viljamsam pirmās divas sezonas bija samocītas, bet karjeras trešās sezonas pirmajā spēlē viņš sasniedza principā trešdaļu no statistikas, ko bija spējis ierpeikšējos divos gados. Debijas sezonu viņam izbojāja koledžu futbola finālspēlē Alabamas rindās gūtā krustenisko saišu trauma. Savukārt pērn viņš tika sodīts ar diskvalifikāciju par likmju veikšanu uz citām līgām komandas telpās, kas spēlētājiem nav atļauts.

Metjū Stafords (pas: 1TD, 1INT, 317 jardi), tuvojoties pamatlaika izskaņai, palīdzēja "Rams" vienībai izvirzīties spēles vadībā pēc rezultatīvas piespēles savulaik Super Bowl MVP balvu ieguvušajam Kūperam Kapam (rec: 1TD, 110 jardi; rush: 10 jardi). Detroita pamatlaika pēdējā uzbrukumā ar spērienu vārtos izlīdzināja rezultātu un mačs tika nosūtīts uz šīs sezonas pirmo pagarinājumu.

Pieliktajā laikā pie bumbas tika "Lions" futbolisti. Motoru pilsētas komanda nolēma neriskēt ar piespēlēm un uzstājīgi savu uzbrukumu virzīt ar skreišanas spēli, kuru auni nespēja iegrožot. Uz priekšu "Lions" komandu vilka pussargi Džamirs Gibss (rush: 1TD, 40 jardi; rec: 34 jardi) un Deivids Montgomerijs (rush: 1TD, 91 jards) - otrajam esot tam, kurš "Lions" uzbrukumu pabeidza ar nonākšanu piezemējuma zonā. Tādējādi ar 26:20 pie uzvaras tika Mičiganas štata komanda.

Kā pēdējā spēle NFL sezonas pirmajā nedēļā palikusi pirmdienas nakts spēle Kalifornijā. Pagājušās sezonas fināliste Sanfrencisko "49ers" uzņems Ņujorkas "Jets" komandu ar no Ahileja cīpslas plīsuma atlabušo Āronu Rodžersu priekšgalā.

NFL 1. nedēļas spēles

SpēleRez.SpēleRez
Chiefs - Ravens27:20
Eagles - Packers34:29
Falcons - Steelers10:18Bills - Cardinals34:28
Bears - Titans24:17Bengals - Patriots10:16
Colts - Texans27:29Dolphins - Jaguars20:17
Saints - Panthers47:10Giants - Vikings6:28
Chargers - Raiders22:10Seahawks - Broncos26:20
Browns - Cowboys17:33Buccaneers - Commanders37:20
Lions - Rams26:20
49ers - Jets

Informācija par amerikāņu futbolu

Pirmssezonas apskats: Vai "Chiefs" spēs triumfēt trešo sezonu pēc kārtas?
Ārpus kadra: Septiņi miljoni par katru reklāmu - kā un kāpēc sekot Super Bowl?

     [+] [-]

, 2024-09-09 17:24, pirms nedēļas
visia pārliecinošu uzvaru. Uz vecumdienām varbūt jau nebūs pareizrakstības kļūdas, jau paliek labāk.