Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Floridas "Gators" - labākie!

Juris Miņins
Juris Miņins

Floridas "Gators" - labākie!
Foridas "Gators"

Rādot lielisku sniegumu, Tims Tībovs "BCS Championship" spēlē palīdzēja savai pārstāvētajai Floridas "Gators" ar 24:14 pārspēt Oklahomas "Sooners", tādējādi apstiprinot floridiešu vienības pirmo vietu visā NCAA futbola čempionātā.

Lai arī NCAA futbola čempionātā (I-A Divīzijā) ir Kausu spēļu sistēma un viens čempions, tā klasiskajā izpratnē netiek noteikts, "BCS Champioship" spēli uzskata par sezonas finālu, jo tajā tiekas visas sezonas divas labākās komandas (tās nosaka pēc īpaši sastādīta ranga). Šogad šīs komandas bija Floridas "Gators" un Oklahomas "Sooners" un visu šī gada cīņu padarīja vēl interesantāku tas fakts, ka abu komandu saspēles vadītāji ir pēdējo divu sezonu Heismana balvas (pasniedz NCAA labākajam futbolistam, līdžigi kā MVP balvas profesionālajā sportā) ieguvēji - Tims Tībovs un Sems Bredfords.

Spēles pirmajā ceturtdaļā punkti netika gūti, taču otrajā abas komandas apmainījās ar rezultatīviem uzbrukuma noslēgumiem - vispirms piezemējumu, pēc Tima Tībova 20 jardu piespēles, veica "Gators" futbolists Luiss Mērfijs, bet "Sooners" atbildējā ar Džermēna Grešema piezemējumu (sešu jardu piespēle Semam Bredfordam).

Otrā spēles puse sākās ar sīvu cīņu, taču trešās ceturtdaļas izskaņā Pērsijs Hārvins vieca piezemējumu un izvirzīja floridiešus vadībā ar 14:7. Taču ar to viss vēl nebeidzās, jo ceturtajā ceturtdaļā Grešems atkal bija precīzs uzburukuma noslēguma fāzē, kas nozīmēja, ka rezultāts ir neizšķirts. Diemžēl tālāka šī "trillera" attīstība nenotika, jo "Gators" guva 10 bezatbildes punktus un virs savām galvām varēja pacelt čempionu balvu.

"Es tikai koncentrējos uz maksimālu palīdzību komandai", sacīja Tims Tībovs, "pretiniekiem bija labas epizodes un viņi zināja kā mani apstādināt, taču arī es zināju, kā neapstāties."

Pēc šīs uzvaras Floridas "Gators" ir saglabājusi savu pirmo vietu NCAA futbola komandu rangā, bet otrajā vietā ir nokļuvusi Jūtas "Utes", kuri vēl nesen, "Sugar Bowl" spēlē pārspēja tā laika NCAA ceturto spēcīgāko vienību Alabamu. Oklahoma, pēc zaudējuma finālā, pašlaik ir zaudējusi savas pozīcijas ne tikai Jūtai, bet arī Dienvidkarolīnai, kuri šodien publicētajā reitingu tabulā ieņem trešo vietu.

Izmantotie resursi:
sportingnews.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-09 14:36, pirms 15 gadiem
Kas Jauns? rakstīja: šonakt tā nu gadījās, ka biju augšā un redzēju šo spēli. Visvairāk mani fascinēja tā atmosfēra, kas valdīja stadionā. Tādā pasākumā arī es gribētu ņemt dalību. Par spēli? Nu tā, kā jau parasti fināli ir diezgan garlaicīgi. Vienīgais moments, kas man patika, bi, kā Sooners veica pirmo tačdaunu - ar 5 pirmajām izspēlēm pāri pus laukumam tika un TAČDAUN!
Par Tībovu man vispār nav ko teikt - varonis. Ja nemaldos, Gators šogad tik vienu spēli zaudēju, un pēc tās pašas Tībovs nozvērējās, ka darīs visu, lai visa komanda, ne tikai viņš, atlikušās spēles aizvadītu ar maximālu koncentrēšanos, un nosolījās, ka šosezon vairs zaudējumu nebūs
Bet lietuviešiem/Lietuvai(?) kārtējā Am. futbola balva...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-09 14:46, pirms 15 gadiem
trofejinja jau skaista

     [+] [-]

, 2009-01-09 15:06, pirms 15 gadiem
Žēl, ka no latviešiem kāds nav amerikāņu futbola apritē (varbūt ir, es nezinu). Tad beidzot būtu iemesls pasekot un pamācīties šo sporta veidu, kas amerikāņiem tik tuvs.

     [+] [-]

, 2009-01-09 15:19, pirms 15 gadiem
Kā to lietuviešu džeku sauc?

     [+] [-]

, 2009-01-09 15:33, pirms 15 gadiem
CoopeR rakstīja: Žēl, ka no latviešiem kāds nav amerikāņu futbola apritē (varbūt ir, es nezinu). Tad beidzot būtu iemesls pasekot un pamācīties šo sporta veidu, kas amerikāņiem tik tuvs.
IR GAN! Pats tikai šodien uzzināju (paldies Viesturam), bet ir!
hawkeyesports.cstv.com: Player Bio: Markus Zusevics :: Football

     [+] [-]

, 2009-01-09 15:33, pirms 15 gadiem
Kaspers rakstīja: Kā to lietuviešu džeku sauc?
Kalebs Sturģis