Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

13. nedēļa "melna" izrādās Minesotai un Jaunanglijai

Juris Miņins
Juris Miņins

13. nedēļa "melna" izrādās Minesotai un Jaunanglijai
Brets Fārvs un Kurts Vorners
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) regulārās sezonas 13. spēļu nedēļā pie pavisam ne "obligātajiem" zaudējumiem tika vieni no turnīra galvenajiem favorītiem, Jaunanglijas "Patriots" un Minesotas "Vikings".

Minesotas "Vikings", kuri līdz šim bija zaudējuši vien vienā cīņā, bija spiesti atzīt Arizonas "Cardinals" pārākumu ar 17:13. Galvenais iemesls šādam rezultātam, protams, ir Kurta Vornera atgriešanās ierindā, kurš izlaida iepriekšējo spēli savainojuma dēļ. 38 gadus vecā saspēles vadītāja kontā bija 22 precīzas piespēles (no 32), 285 gūti jardi un trīs rezultatīvas piespēles. Salīdzinoši viņa oponents, Brets Fārvs nebija uzdevumu augstumos, jo 40 gadus vecā veterāna kontā bija 30 precīzas piespēles (no 45), veikti 275 jardi, divas rezultatīvas piespēles, bet arī divas no viņa raidītajām piespēlēm tika pārtvertas.

Un tieši aizsardzība bija otrais aspekts kāpēc "Cardinals" izdevās izcīnīt uzvaru. Viņi, kas nav tipiski Arizonas komandai, lieliski darbojās pret uzbrukumiem pa zemi, ļaujot vienam no visas līgas labākajiem pussargiem, Adrianam Pītersonam, gūt tikai 19 jardus, bet komandas labākajam uzbrucējam nesot bumbu izdevās sasniegt vien 22 jardus (P.Harvins).
Savukārt paši "Cardinals" futbolisti, pateicoties Kurta Vornera lieliskajām piespēlēm guva trīs piezemējumus (Divi Ankvana Boldina kontā, viens – Larija Fitzdžeralda) un trīs reizes precīzi brīvsitieni izdevās Nīlam Rakersam, kurš arī noslēdza "Cardinals" rezultatīvo uzbrukumu sēriju, bet pēdējos punktus spēlē guva Pērsijs Harvins, pēc 31 jarda tālas Fārva piespēles.

Otrajā cīņā, kurā pie zaudējuma tika izteiktā favorītkomanda, Jaunanglijas "Patriots" un Maiami "Dolphins" (21:22), tikās divas Amerikas konferences Austrumu divīzijas līderkomandas. Taču pirmajā vietā esošajiem "Patriots" šī spēle nebija diez ko veiksmīga, jo viņi turpināja savu neveiksmju sēriju izbraukumā, kurā šosezon viņi ir izcīnījuši vien vienu panākumu sešās spēlēs. Spēle nevedās arī komandas līderim, kvoterbekam Tomam Breidijam, kurš, lai arī guva 352 jardus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, divas piespēles atdeva arī pretiniekiem.

No pārējām spēlēm var atzīmēt Ņūorleānas "Saints" uzvaru tikai spēles pagarinājumā pret Vašingtonas "Redskins", Maikla Vika lielisko atgriešanos "Georgia Dome" arēnā, jo spēlējot pret savu bijušo komandu, Atlantas "Falcons" Viks izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli, divos mēģinājumos (precizitāte 2/2) gūtiem 48 jardiem un vienu rezultatīvu piecu jardu skrējienu.
Tāpat jāpiebilst, ka no gaidītā Tenesī "Titans" un Indianapolisas "Colts" dueļa nekas nesanāca, jo Peitona Meninga vadītie "Colts" pārliecinoši uzvarēja – 27:17. Savukārt pagājušās sezonas "Super Bowl" ieguvēji Pitsburgas "Steelers" piedzīvoja savu ceturto zaudējumu pēc kārtas (24:27 pret Oklendas "Raiders") un viņiem atlikušajās četrās nedēļās būs pamatīgi jānopūlas, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm.

NFL 13. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
Ņujorkas "Jets"Bufalo "Bills"19:13
Filadelfijas "Eagles"Atlantas "Falcons"34:7
Sentluisas "Rams"Čikāgas "Bears"9:17
Detroitas "Lions"Sinsinati "Bengals"13:23
Tenesī "Titans"Indianapolisas "Colts"17:27
Deveras "Broncos"Kanzassitijas "Chiefs"44:13
Jaunanglijas "Patriots"Maiami "Dolphins"21:22
Oklendas "Raiders"Pitsburgas "Steelers"27:24
Ņūorleānas "Saints"Vašingtonas "Redskins"33:30
Tampabejas "Buccaneers"Karolīnas "Panthers"6:16
Hjūstonas "Texans"Džeksonvilas "Jaguars"18:23
Sandijego "Chargers"Klīvlendas "Browns"30:23
Dalasas "Cowboys"Ņujorkas "Giants"24:31
Sanfrancisko "49ers"Sietlas "Seahawks"17:20
Minesotas "Vikings"Arizonas "Cardinals"17:30
Baltimoras "Ravens"Grīnbejas "Packers"14:27

Izmantotie resursi:
espn.go.com

     [+] [-]

, 2009-12-08 09:59, pirms 15 gadiem
Bļin pa vienu punktu pakāst

     [+] [-]

, 2009-12-08 10:53, pirms 15 gadiem
Nedēļas pārsteigums - Raiders un Gradkovskis. Steelers jau kurais zāģis pēc kārtas, turklāt savās mājās pret pastarīšiem pēdējās sekundēs. SB čempioni pagalam švaki izskatās.

Ravens arī vairs nav tas spēks, sodu pilna spēle, taču, patiesībā, tieši vairāk par labu šiem un tik un tā nekā pret Packers, kurus tā kā vajadzēja uzvarēt.

Pats tomēr pakāsa Dolphins, kas padara situāciju visnotaļ interesanty. Katrā ziņā cīņa par play-off kļūst neparedzama.

     [+] [-]

, 2009-12-08 11:16, pirms 15 gadiem
Mani, protams, patika Zonas spēle, taču... vienlaicīgi baigi kkā nākotne kļūst neskaidra. Labi, Vorneram maksimums vēl viena sezona (tā kas līgumā paredzēta) un viss. Leinarts, lai arī kā visi (es tai skaitā) uz viņu cerēja, nu nav viņš pirmais numurs.
Un, godīgi sakot, nekad NFL līmenī arī nav bijis.

     [+] [-]

, 2009-12-08 11:29, pirms 15 gadiem
Nja, man liekas, ka nāksies vien cīnīties ar Leinartu pie stūres. Varētu jau it kā mēģināt kkādas maiņas, taču cik tas ir reāli dabūt labu QB pretī, kuru ziedot? Un draftā ņemt jaunu QB? Nez, nez... Būs jādod kārtējā iespēja šim, tik slikti jau nemaz neizskatījās pēdējos mačos, kuros tika pie dziesmas, varbūt, ja iespēlējas, var arī izdoties. Redz, kā Gradkovskis pēc 4 gadiem izšauj. Iespējams, tas ir tikai 1 mača brīnums, taču ir pamats tagad Raiders cerēt, ka šamam būs īsta augšāmcelšanās.

     [+] [-]

, 2009-12-08 13:04, pirms 15 gadiem
Minesotai un Jaunanglijai vēl nekas, vismelnākā šī nedēļa bija Pitsburgai un Baltimorai, PO tagad labākā gadījumā tiks tikai viena no šīm komandām.

     [+] [-]

, 2009-12-08 13:17, pirms 15 gadiem
Tas gan, paši sev bedri izraka, Chargers var gadīties ka playoffos jāsitās pret ēzeļiem (ja vien nedabūs bye)

     [+] [-]

, 2009-12-08 14:31, pirms 15 gadiem
sd90022 rakstīja: Minesotai un Jaunanglijai vēl nekas, vismelnākā šī nedēļa bija Pitsburgai un Baltimorai, PO tagad labākā gadījumā tiks tikai viena no šīm komandām.
Pitsburga kāš pēdējā laikā ļoti regulāri. Šis ir 4. kāsies pēc kārtas, ta ka melns viņiem ir viss pēdējais mēnesis.
Baltimora nu... +/-.

Katrā gadījumā Pats un Vikes, kā favorītkomandu, kāsieni ir lielākas ja ne sensācijas, tad pārsteigumi.

Grīnbeja gan tā labi "ķeras", lai tiktu PO... zinot Dalasas lažas decembrī... Filadelfija tiek pie Divīzijas titula, un Grīnbeja vinnē wild card gonku - kas var būt labāks par šo.

     [+] [-]

, 2009-12-08 16:09, pirms 15 gadiem
Nu pirms šīs nedēļas prognoze bija, ka afc wild card njems steelers un ravens, bet tagad tikai viena tiks labaakajaa gadiijumaa

AFC PO viena brīva vieta palikusi:
AFC PO spelēs: colts, pats, bengals, chargers, broncos
pēdējo vietu sadalīs: steelers, ravens, dolphins, jets, jags, bet nu reāli jags vajadzetu paņemt, ja nesataisīs sūdus, vienu uzvaru pret browns viņi var jau tagad pierakstīt

NFC 2 vietas no NFC east brīvas, 3 kandidāti
NFC spēlēs: saints, vikes, cards, packers
pārējās divas vietas: cowboys, giants, eagles, visticamāk cowboys tiks un giants eagles nākamās nedēļas spēles uzvarētājs, lai gan tur viss ir iespējams

     [+] [-]

, 2009-12-08 16:40, pirms 15 gadiem
manuprāt pats, broncos un packers arī pagaidām ir tikai kandidātos.

un arī titans un taxans (ja Šaubs varēs spēlēt) vēl var pacīnīties.

     [+] [-]

, 2009-12-08 17:11, pirms 15 gadiem
sd90022 rakstīja: Nu pirms šīs nedēļas prognoze bija, ka afc wild card njems steelers un ravens, bet tagad tikai viena tiks labaakajaa gadiijumaa

AFC PO viena brīva vieta palikusi:
AFC PO spelēs: colts, pats, bengals, chargers, broncos
pēdējo vietu sadalīs: steelers, ravens, dolphins, jets, jags, bet nu reāli jags vajadzetu paņemt, ja nesataisīs sūdus, vienu uzvaru pret browns viņi var jau tagad pierakstīt

NFC 2 vietas no NFC east brīvas, 3 kandidāti
NFC spēlēs: saints, vikes, cards, packers
pārējās divas vietas: cowboys, giants, eagles, visticamāk cowboys tiks un giants eagles nākamās nedēļas spēles uzvarētājs, lai gan tur viss ir iespējams
Kas zin kādus sūdus var sastrādāt Broncos, ja jau no 6-0 var uztaisīt 6-4. Un Pats var būt tikai kandidātos, jo no tās divīzījas jau tagad redzams ka izkļūs tikai uzvarētājs, jo diezgan slikta uzvaru-zaudējumu attiecība šīm komandām un uzvarētāju vēl nevar pasludināt, jo Dolphins turpat jau ir.

     [+] [-]

, 2009-12-08 18:48, pirms 15 gadiem
To kur reāli atrodas broncos pašlaik varēs noskaidrot jau šonedēļ pret Pejtonu, lai gan man riebjas abas komandas un nebūtu par skādi ja viņī nospēlētu neizšķirti, let's say 17-17

     [+] [-]

, 2009-12-08 19:01, pirms 15 gadiem
broncos var atļauties zaudēt Peitonam šonedēļ, tikai jāuzvar vēlreiz KC un Oaklenda, ar to vajadzētu pietikt

     [+] [-]

, 2009-12-08 19:02, pirms 15 gadiem
Pleijoffiem pietiks, bet 1st week bye diezvai.

     [+] [-]

, 2009-12-08 20:33, pirms 15 gadiem
sd90022 rakstīja: broncos var atļauties zaudēt Peitonam šonedēļ, tikai jāuzvar vēlreiz KC un Oaklenda, ar to vajadzētu pietikt
Uzvarēt Raiders vairs varētu nebūt pašsaprotama lieta

     [+] [-]

, 2009-12-08 20:40, pirms 15 gadiem
vispār jau pavisam reāli var sanākt tā, ka visādi tur colts, saints un vikes tagad ārdās, ārdās, a beigās kaut kādi NE, PIT, NYG vai BAL, kas būs iekārpījušies p-o caur WC, ņems & nocels visiem to kausu.

es jau ļoti ceru, ka colts atkal nenolažos visu 1.p-o spēlē, bet čujs man kaut kā saka, ka regulārās sezonas dižvaroņi visi kā viens dabūs ierīt, kad īstais futbols sāksies. ceru, ka kļūdos.

     [+] [-]

, 2009-12-08 21:29, pirms 15 gadiem
Es ceru ka nekļūdies

     [+] [-]

, 2009-12-08 23:24, pirms 15 gadiem
Nu man patiesībā vienalga, vai tie grandi krīt vai nē, play-off ar to ir interesanti, ka var notikt visādi pārsteigumi un tālu vēsturē nebūt nav jāskatās. Kas uzvarēs, tas gan jau to būs arī pelnījis. Turklāt mani favorīti uz PO var faktiski necerēt, līdz ar to esmu vnk par skaistu futbolu.

Tiesa, gribētos, lai beidzot Brīzam izdodas sasniegt to, ko viņš ir pelnījis. Beidzot visa komanda ir līmenī, šāda iespēja jāizmanto. Tas, ka viņam pienākas SB gredzens, noliegt nevar. Tiesa, tas ir arī jāiegūst. Iespējas ir labas, NFC ir ņemami. Lielākās briesmas draud no AFC puses, tātad, tikai pašā SB.