Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Pēc četriem gadiem divīzijas pagrabā "Jaguars" izcīna vietu izslēgšanas spēlēs

Emils Ozerinskis

Pēc četriem gadiem divīzijas pagrabā "Jaguars" izcīna vietu izslēgšanas spēlēs
Trevors Lorenss. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā futbola līgā (NFL) naktī uz svētdienu tika aizvadītas divas spēles, kurām bija nozīme izslēgšanas spēļu kontekstā. Kanzassitijas "Chiefs" ar uzvaru Lasvegasā nodrošināja pirmo pozīciju Amerikas futbola konferencē, bet Džeksonvillas "Jaguars" izcīnīja vietu play-off cīņās pēc četru gadu pauzes.

Spēle Džeksonvillā starp vietējo "Jaguars" un viesiem Tenesi "Titans" bija ar ļoti augstu likmi. Uzvarētājs sev garantētu pirmo vietu AFC Dienvidu divīzijā un mājas spēļu priekšrocību duelī pret Losandželosas "Chargers". Savukārt zaudētājai izslēgšanas cīņas ietu gar degunu.

Savainojumu guvušā "Titans" saspēles vadītāja Raiena Tenehila vietā otro reizi karjerā sākumsastāvā devās Džošua Dābss (pass: 1TD, 1INT, 179 jardi; rush: 32 jardi), kurš palīdzēja Nešvilas komandai spēles sākumā izvirzīties vadībā. Galvenokārt "Titans" komandas spēles plāns tika veidots caur Derika Henrija (rush: 109 jardi) skrējieniem, kurš bumbu nesa 30 reižu. Tomēr bumbas aizgādāšanai līdz gala zonai ar Karaļa Henrija pūlēm bija par maz un "Titans" bieži nācās aprobežoties ar bumbas spērieniem.

Futbola Jēzum Trevoram Lorensam (pas: 1TD, 212 jardi) šajā atbildīgajā spēlē neklājās viegli. Vienu reizi "Jaguars" saspēles vadītājam ar tālu piezemējuma piespēli izdevās nopelnīt sešus punktus Kristianam Kirkam (rec: 1TD, 99 jardi). Līdz pat spēles pēdējām tīrs minūtēm Džeksonvillas komanda bija iedzinējos, tomēr izšķirošo pavērsienu veica jaguāru aizsardzības spēlētāji. Reišons Dženkinss izsita bumbu no pretinieku saspēles vadītāja rokas. Pie cūkādas pirmais tika centra aizsargs Džošs Alens, kurš aizgādāja bumbu līdz gala zonai, izraujot Floridas komandai uzvaru ar 20:16. "Jaguars" iepriekšējos četrus gadus pavadīja divīzijas pagrabā, katrā no iepriekšējiem gadiem paliekot pēdējā vietā. Taču Daga Pītersona vadībā komanda jau pirmajā sezonā ieguvusi tiesības cīnīties play-off turnīrā.

Kanzassitijas "Chiefs" ar 31:13 uzvaru pār Lasvegasas "Raiders" nodrošināja pirmo vietu konferencē un iespēju pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā atpūsties un gaidīt savu pretinieci. Intrigu "Raiders" savā sezonas pēdējā spēlē radīt nespēja, Patrikam Mahoumsam (pass: 1TD, 202 jardi) ar saviem kolēģiem rotaļīgi apspēlējot pretiniekus.

Mahoums šajā spēlē sasniedza NFL sezonas rekordu, regulārās sezonas laikā kopumā sakrājot 5608 jardus, kas paveikts ne tikai ar piespēlēm un skrējieniem, bet arī ar vienu bumbas ķērienu sešu jardu vērtībā. Iepriekšējais rekords ar 5562 jardiem piederēja Drū Brīsam, kurš to paveica 2011. gada sezonā Ņūorleānas "Saints" sastāvā. Taisnības labad gan jāsaka, ka šobrīd regulārās sezonas spēļu sakaits ir palielināts līdz 17, kamēr Brīss savu rezultātu sasniedza laikā, kad pamatturnīrā bija par spēli mazāk.

Pirms regulārās sezonas noslēdzošajām spēlēm palikuši daži līdz galam neatrisināti jautājumi. Visu sezonu čempionāta vadībā bijušajai Filadelfijas "Eagles" nepieciešama uzvara pār Ņujorkas "Giants", lai nodrošinātu pirmo vietu Nacionālajā futbola konferencē un nepieļautu Dalasas "Cowboys" uzvaru NFC Austrumu divīzijā.

Favorīte uz septīto vietu NFC izslēgšanas spēlēs ir Sietlas "Seahawks", kurai uzvara pār "Rams" dotu iespēju atrādīties play-off mačos. Ja jūrasputni paklups, tad uz izslēgšanas spēlēm dosies Grīnbejas "Packers" un Detroitas "Lions" savstarpējās spēles uzvarētāja.

Uz pēdējo brīvo vietu AFC izslēgšanas spēļu turnīrā pretendē Jaunanglijas "Patriots", Maiami "Dolphins" un Pitsburgas "Steelers".

NFL 18. nedēļas spēles

SpēleRez.SpēleRez
Raiders - Chiefs13:31Jaguars - Titans20:16
Falcons - BuccaneersBills - Patriots
Bears - VikingsBengals - Ravens
Colts - TexansDolphins - Jets
Saints - PanthersSteelers - Browns
Broncos - ChargersEagles - Giants
49ers - CardinalsSeahawks - Rams
Commanders - CowboysPackers - Lions

Amerikas futbola konference

V.AustrumiBil.ZiemeļiBil.DienvidiBil.RietumiBil.
1.Bills12-3Bengals11-4Jaguars9-8Chiefs14-3
2.Patriots8-8Ravens10-6Titans7-10Chargers10-6
3.Dolphins8-8Steelers8-8Colts4-11-1Raiders6-11
4.Jets7-9Browns7-9Texans2-13-1Broncos4-12

Nacionālā futbola konference

V.AustrumiBil.ZiemeļiBil.DienvidiBil.RietumiBil.
1.Eagles13-3Vikings12-4Buccaneers8-849ers12-4
2.Cowboys12-4Lions8-8Saints7-9Seahawks8-8
3.Giants9-6-1Packers8-8Panthers6-10Rams5-11
4.Commanders7-8-1Bears3-13Falcons6-10Cardinals4-12

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/

     [+] [-]

, 2023-01-08 15:17, pirms gada
Boldā sākumā uzrakstīts “JEguars”

     [+] [-]

, 2023-01-08 16:22, pirms gada
Kas par atšķirību, kad komandai beidzot ir normāls treneris