Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti NCAA futbola pusfinālu pāri

Juris Miņins
Juris Miņins

Noskaidroti NCAA futbola pusfinālu pāri
Klemsonas "Tigers"
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī ASV Nacionālās koledžu atlētiskas asociācijas (NCAA) atbildīgā komiteja paziņoja tās četras komandas, kuras cīnīsies par šīs sezonas Nacionālo čempionu godu.

NCAA futbolā, pretēji ierastajam turnīra formātam, nav tādas lietas kā turnīra tabula, bet ir reitingi, ko veido balstoties uz sarežģītu sistēmu, taču tieša sakara ar kādas komandas uzvarām vai zaudējumiem šim reitingam nav, tādējādi komanda, kas sezonā nav zaudējusi, var atrasties zemāk par vienību, kura ir piedzīvojusi, piemēram, divus zaudējumus.

Līdz ar to, arī pašu pusfinālistu noteikšana ir zināmā mērā subjektīvs process, taču, lai vai kā nu tas būtu, NCAA pusfinālos tiksies ranga līdere Klemsona (13-0) un ceturtā spēcīgākā komanda Oklahoma (11-1), kā arī Alabama (12-1) un Mičiganas štata universitātes (12-1) komandas.

Šīs spēles norisināsies tieši gadu mijā, jo pirmā cīņa ir ieplānota 31. decembrī, bet otrais pusfināls norisināsies 1. janvārī. Tālākā turnīra gaita gan ir klasiskā, proti, pusfinālu uzvarētāji 12. janvārī tiksies, lai noskaidrotu šīs sezonas spēcīgāko ASV koledžu amerikāņu futbolā.

Tiesa, pārējās komandas arī nebūt nebūs apdalītas, jo jau pavisam drīz sāksies tā sauktā "Kausu sezona", kad pēc regulārās sezonas komandas, balstoties uz viņu iespēto, tiek sadalītas pa dažāda mēroga un prestiža kausu spēlēm, kur uzvarētājiem ir lieliska iespēja sezonu noslēgt ar kādu izcīnītu trofeju.

Prestižākajos no šiem kausiem piedalīsies – Ole Miss un Oklahomas štata komandas, kuras cīnīsies "Sugar Bowl", bet Stenforda un Aiova cīnīsies "Rose Bowl" mačā. Savukārt pagājušā gada čempioni, Ohaio štata universitāte "Fiesta Bowl" ietvaros mērosies spēkiem ar Notrdamas futbolistiem.

Izmantotie resursi:
espn.go.com

Kura komanda kļūs par Nacionālajiem čempioniem?

  • 1

  • 1

  • 4

  • 2