Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Mičela četri tačdauni iznīcina "Eskimos"

Juris Miņins
Juris Miņins

Mičela četri tačdauni iznīcina "Eskimos"
Bo Līvajs Mitčels
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Kanādas futbola līgas (CFL) vienīgajā mačā tikās divas līgas vadošās grupas komandas – Kalgarī "Stampeders" un Edmontonas "Eskimos", kuriem šī bija otrā tikšanās divu nedēļu laikā. Šoreiz, tāpat kā iepriekšējā reizē, uzvaru izcīnīja Kalgarī.

Pirms iepriekšējās nedēļas mačiem Kalgarī un Edmontonas komandas bija CFL galvgalī, jo bija abas bija izcīnījušas pa 14 punktiem. Divas spēļu kārtas vēlāk "Stampeders" ir palikusi savā pirmajā vietā, bet "Eskimos", divas reizes zaudējot saviem kaimiņiem Albertas provincē, ir noslīdējusi uz trešo vietu.

Šis mačs, viennozīmīgi, pagāja Kalgarī komandas saspēles vadītāja Bo Līvaja Mičela zīmē, jo 24 gadus vecais Austrumvašingtonas koledžas absolvents realizēja 14 no 24 piespēlēm, guva 216 jardus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, kā arī, nesot bumbu pats, teksasietis Mičels trīs mēģinājumos guva 23 jardus un vēl divas reizes ienesa bumbu ieskaites zonā.

Uzvarētāju rindās, kā ierasts, labu spēli rādīja Džons Kornišs, kuram šoreiz 109 jardi 17 mēģinājumos un viens piezemējums. Pie tačdauna tika arī divi malējie uzbrucēji – Markvejs Makdeniels un Simons Karbono-Kampo.

Edmontonas komandai šajā cīņā lielākais klupšanas akmens bija snieguma stabilitāte, jo, lai arī viņi pirmie guva piezemējumu un mača pirmajā pusē visai cienījami turējās līdzi saviem oponentiem, neļaujot viņiem aizbēgt vairāk kā par viena uzbrukuma tiesu, trešā ceturtdaļa pagāja "Stampeders" zīmē, jo viņi guva divus bezatbildes piezemējumus, bet nākamajā ceturtdaļas sākumā abas komandas apmainījās ar precīziem tiešajiem brīvsitieniem.

"Eskimos" pamodās mača pašā izskaņā, kad aptuveni piecu minūšu laikā guva trīs piezemējumus, taču arī Kalgarī komanda negulēja un jau pieminētais Džons Kornišs izšķirošajā spēles nogrieznī, pēc desmit jardu skrējiena, nogādāja bumbu ieskaites zonā.

Pēc šīs uzvaras Kalgarī "Stampeders" ar desmit mačos izcīnītām deviņām uzvarām ir vēl vairāk nostiprinājuši savas līderpozīcijas CFL, turklāt šī viņiem ir piektā uzvara pēc kārtas, kas ir otrais labākais rezultāts līgā. Viņu tiešie konkurenti, Saskačevanas "Roughriders" ir izcīnījuši sešas uzvaras pēc kārtas, taču atpaliek par četriem punktiem, toties viņiem ir viena spēle rezervē, jo šonakt ir paredzēta cīņa pret Vinipegas "Blue Bombers".
Tāpat šonakt spēkiem savā starpā mērosies Hamiltonas "Tiger-Cats" un Monreālas "Alouettes".

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...
TSN Sports News & Headlines | Score Results,...