Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Eskimos" neizmanto iespēju un piekāpjas "Argonauts"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Eskimos" neizmanto iespēju un piekāpjas "Argonauts"
Čads Ovenss notver kārtējo piespēli.
Foto: AFP/Scanpix

Edmontonas "Eskimos", saņēmuši dāvanu no Saskačevanas "Roughriders", nespēja uzvarēt Kanādas futbola līgas (CFL) 15. nedēļas mačā pret Toronto "Argonauts" un turnīra tabulā palika dalītā otrajā vietā.

Dienu pirms Edmontonas komandas spēles, Saskačevanas "Roughriders", kas ir Albertas komandas sīvākie konkurenti par otro vietu CFL turnīra tabulā, piekāpās citai Albertas provinces komandai, Kalgarī "Stampeders", kas ir šīs sezonas līgas līderi, tāpēc edmontoniešiem, izcīnot uzvaru pret Toronto, bija lieliska iespēja gūt divus punktus un būt soli priekšā saviem konkurentiem.

Diemžēl, taču Edmontonas "Eskimos" nespēja realizēt šo scenāriju un piekāpās Toronto "Argonauts" ar 32:33.

Toronto, kuri nebija spēlējuši mājās visu septembri, jau no mača sākuma darbojās apņēmīgi un Rikijs Rejs, divas reizes rezultatīvi piespēlējot Čadam Ovensam, panāca vadību ar 14:0. Tā gan ilgi nenoturējās, jo uzreiz pēc otrā piezemējuma, atgriežot sitienu, Kendals Lorenss nogādāja bumbu ieskaites zonā.

Otrajā ceturtdaļā "Eskimos" uzsāka atspēlēšanās akciju, kad Maiks Reilijs vispirms ienesa bumbu ieskaites zonā pats, bet vēlāk rezultatīvi asistēja jau pieminētajam Lorensam, kas bija aizmirsts tiešā ieskaites zonas tuvumā. Šie rezultatīvie uzbrukumi deva viesiem viena punkta pārsvaru ejot pārtraukumā, taču Sveizijs Voterss šajā spēlē bija vienkārši lielisks, kas nozīmēja, ka "Toronto" komandai nebija jāuztraucas par tiešo brīvsitienu izpildi, jo viņu kikeris bija precīzs visos septiņos mēģinājumos.

Spēles pēdējā rezultatīvajā uzbrukumā Edmontonas "Eskimos" guva gan sešus punktus ienesot bumbu gala zonā, gan arī veiksmīgi izspēlēja divu punktu papilduzbrukumu, taču ar to bija par maz un, lai arī edmontonieši, izpildot ļoti īsu sitienu, centās atgūt bumbu uzreiz pēc sava astoņu punktu uzbrukuma, tas neizdevās, un "Argonauts" svinēja uzvaru.

Otrajā aizvadītās nakts spēlē Hamiltonas "Tiger-Cats" ar 19:17 pārspēja B.C. "Lions", kas viņiem deva ceturto uzvaru pēc kārtas, kas šobrīd ir garākā uzvaru sērija visā CFL. Pašlaik Hamiltonas komanda atrodas pirmajā vietā CFL Austrumu konferencē un šī ir pirmā reize ilgākā laikā, kad kādai Austrumu konferences komandai ir vismaz tikpat punktu cik Rietumu konferences vājākajai vienībai. Austrumu konferences līderi "Tiger-Cats" 13 mačos ir izcīnījusi 12 punktus, tieši tikpat cik Rietumu konferences pēdējā vietā esošie Vinipegas "Blue Bombers", taču viņi to ir izdarījuši 14 cīņās.

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...
TSN