Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"RedBlacks" izcīna otro uzvaru sezonā, "Stampeders" iekļūst play-off

Juris Miņins
Juris Miņins

"RedBlacks" izcīna otro uzvaru sezonā, "Stampeders" iekļūst play-off
Džonatans Viljamss dodas uzbrukumā
Foto: AFP/Scanpix

Otavas "Redblacks" pārspējot Vinipegas "Blue Bombers" ar 42:20 izcīnīja savu otro uzvaru 2014. gada Kanādas futbola līgas (CFL) sezonā, kas arī ir otrā uzvara komandas vēsturē.

Otavas komanda, kurai šī ir pirmā sezona Kanādas futbola līgā, šīs sezonas 12 mačos bija spējusi izcīnīt tikai vienu uzvaru, trešajā nedēļā, pēc kā sekoja deviņu maču ilga zaudējumu sērija. Tomēr, nebija tā, ka "RedBlacks" visiem kapitulēja bez ierunām, jo dažos mačos uzvara bija tuvu. Šoreiz, pateicoties Džonatana Viljamsa spēlei, Kanādas galvaspilsētas klubs izcīnīja savu otro uzvaru organizācijas vēsturē.

Pussargs Viljamss šajā spēlē guva 229 jardus un divus piezemējumus, bet Henrijs Buriss ar piespēlēm pavirzīja bumbu 284 jardus tālu (24/31), kas kopā ar pārējo komandas biedru panākumiem uzbrukumā deva vairāk kā 500 jardus, bet gūtie 42 punkti vienā spēlē ir "RedBlacks" komandas rekords.

Savu lielo pārsvaru otavieši sāka audzēt otrās ceturtdaļas vidū, kad viņi guva divus piezemējumus un no 14:17 panāca 28:17, kas bija pārāk liels atstatums priekš Vinipegas komandas ko atspēlēt un mača turpinājumā pārsvars, lai arī "Blue Bombers" atspēlēja trīs punktus pēc Lirima Hajrulahu precīzā brīvsitiena, tikai pieauga.

Lai arī Otavas komanda izcīnīja uzvaru, pašlaik viņi ir pārliecinoši pēdējie kā Austrumu konferencē, tā visā CFL kopumā, jo viņiem ir vien četri izcīnīti punkti. Toronto "Argonauts", kas ir viņu tiešie konkurenti par vietu tabulā, ir par divām uzvarām un līdz ar to četriem punktiem vairāk.
Savukārt Vinipegas vienībai, kuri sezonu sāka ar piecām uzvarām sešās spēlēs, šis bija jau piektais zaudējums pēc kārtas un viņi pašlaik atrodas pēdējā vietā Rietumu konferencē.

Savukārt otrajā aizvadītās nakts spēlē Kalgarī "Stampeders" ar 31:24 pieveica Saskačevanas "Roughraiders".

Spēles gaitu vislabāk var noraksturot ar vārdiem "kā pa viļņiem", jo no sākuma ar rezultātu 24:0 vadībā izvirzījās Kalgarī, bet mača turpinājumā "Rougraiders" izlīdzināja spēles rezultātu. Tikai spēles pēdējā draivā "Stampeders" saspēles vadītājs Drū Teits, kurš pašlaik aizstāj savainojumu guvušo Bo Līvaju Mičelu, ienesa bumbu ieskaites zonā un tādējādi nodrošināja savai komandai uzvaru.

Pēc šī panākuma Kalgarī "Stampeders" kļuva par pirmo CFL komandu, kura jau ir garantējusi sev vietu izslēgšanas spēlēs, jo 14 mačos ir izcīnījusi 12 uzvaras. Nevienai citai komandai nav vairāk par deviņiem panākumiem.
Savukārt Saskačevanas futbolisti, pēc diviem zaudējumiem pēc kārtas ir zaudējuši arī savas pozīcijas turnīra tabulā un noslīdējuši uz trešo vietu, palaižot priekšā Edmontonas "Eskimos".

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...
TSN