Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

“Broncos” atlaiž Sančezu, viņu paņem “Cowboys”

Juris Miņins
Juris Miņins

“Broncos” atlaiž Sančezu, viņu paņem “Cowboys”
Marks Sančezs
Foto: AFP/Scanpix

Pašreizējā “Super Bowl” čempione, Denveras “Broncos” ir paziņojusi, ka jauno sezonu sāks bez saspēles vadītāja Marka Sančeza, kurš vienībai pievienojās tika šajā starpsezonā. Tiesa, ilgi bez darba saspēlnieks nepalika, jo tūdaļ noslēdza līgumu ar Dalasas “Cowboys”.

Nacionālās futbola līgas (NFL) čempionvienība Denveras “Broncos” šajā starpsezonā bija nokļuvusi visnotaļ neērtā situācijā, jo komandas pirmais numurs Peitons Menings paziņoja, ka beidz savu karjeru, bet viņa dublieris Broks Osveilers tā vietā, lai baudītu pirmā numura labumus Denverā, devās uz Hjūstonas “Texans”, kur arī pašlaik ir pamatsastāva saspēlnieks.

Palikuši bez saviem kvoterbekiem, “Broncos” meklēja iespējas aizpildīt šo sastāva robu, tādēļ no Filadelfijas “Eagles” iemainīja Marku Sančezu, bet draftā paņēma NCAA izcilnieku Pakstonu Linču. Tiesa, starpsezonā kļuva skaidrs, ka ne viens, ne otrs Kolorado štata komandu jaunajā sezonā neievedīs, jo sevi no labākās puses parādīja Trevors Sīmians.

Līdz ar to, Sančezam vietas Denverā vairs nebija un viņš tika atlaists, taču ilgi bez darba bijušais drafta piektais numurs nepalika, jo viņu savās rindās uzņēma Dalasas “Cowboys”, kuriem pašlaik bija nepieciešams dublieris debitantam Dakam Preskotam, jo komandas pirmais numurs, Tonijs Romo, ir guvis nopietnu muguras savainojumu.

Līgums ar Sančezu ir noslēgts uz vienu sezonu un diviem miljoniem ASV dolāru. Interesanti, ka Dalasas komandai jau iepriekš bija interese par spēlētāju, taču viņi atteicās no domas par maiņu, jo iepriekšējais līgums, viņuprāt, bija pārāk liels.

Tāpat Denveras komanda atlaida pussargu Roniju Hilmenu.

No citu komandu atlaistajiem ir jāatzīmē pussargu krišana nežēlestībā - gan Baltomoras “Ravens” lēmums atbrīvoties no Džastina Forseta, gan Ņujorkas “Giants” atlaistais Andrē Viljamss, kā arī Stevana Ridlija un Indianapolisas “Colts” ceļu šķiršanās.

Tāpat bez līguma palika malējais uzburcējs Kenbrels Tompkinss, kas zināms pēc spēlēm Jaunanglijas un Ņujorkas “Jets” komandās, Džošs Sitons, kas iepriekš bija Grīnbejas “Packers” uzbrukuma līnijas pamatsastāva sargs un trīs reizes piedalījās “Pro Bowl” mačā, kā arī saspēlnieks Mets Bārklijs, kurš kļuva nevajadzīgs Arizonas “Cardinals”.

Visbeidzot, Minesotas “Vikings” no aktīvo spēlētāju saraksta ir dzēsusi Morica Boringera vārdu. Šis 22 gadus vecais jaunietis futbolu sāka spēlēt pirms pieciem gadiem un darīja to Vācijā, taču šopavasar ieradās ASV un pārsteidza daudzus skautus atklātajā treniņā, kas beigās viņam ļāva tikt izvēlētam drafta sestajā kārtā. Pagaidām gan sapnis par NFL mazliet jāatliek, taču Boringers ir iekļauts “Vikings” komandas rezervistu sarakstā.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader in Sports