Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Broncos" un "Steelers" paliek aiz borta

"Broncos" un "Steelers" paliek aiz borta
Denveras "Broncos" līdzjutējs pēc zaudējuma
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt noslēdzās Nacionālās Futbola līgas (NFL) jubilejas - 2009. gada sezona. Pēdējā spēļu kārtā tika noskaidrotas atlikušās "play-off" dalībnieces, starp kurām neiekļuva ne pašreizējie Vinsa Lombardi balvas glabātāji - Pitsburgas "Steelers", ne sezonas sākumā sevi skaļi pieteikusī Denveras "Broncos" komanda.

Pitsburgas "Steelers" pirms vakarvakara spēlēm atradās neapskaužamā situācijā - lai varētu aizstāvēt pērn iegūto titulu, bija jāuzvar pašiem un jācer uz palīdzību. Ar zobiem un nagiem, kādā spēles epizodē "ar zemi nolīdzinot" Maiami saspēles vadītāju Petu Vaitu, Pitsburga spēles galotnē tomēr nosargāja iegūto pārsvaru - 30:24. Tomēr jau nākamajā spēļu plūsmā noskaidrojās, ka ar to būs par maz - Baltimoras "Ravens", lai arī ne bez grūtībām, pieveica Oklendas "Raiders" un neklātienē piespieda čempionus nolikt pilnvaras. Izredzes iekļūt "play-off" teorētiski pirms cīņas bija arī mājniekiem, tomēr pēc zaudējuma kļuva skaidrs, ka "Super Bowl" savu skatītāju priekšā viņi pavisam noteikti nespēlēs.

Kārtējo reizi ārpus "play-off", neraugoties uz teicamo sezonas sākumu, palika Denveras "Broncos". Tas jau komandai kļuvis par ieradumu - ik gadu pēdējās piecās, sešās, pat vairāk spēlēs negūt vairāk par pāris uzvarām. Un, ja tā notiek, tad arī ar sešām uzvarām sešās pirmajās spēlēs ir par maz - neraugoties uz to, ka tobrīd vai ikviens (ieskaitot raksta autoru) steidzās pieskaitīt "Broncos" pie favorītiem, sakot, ka nu gan beidzot visu ir izdevies iebīdīt īstajās sliedēs, jaunais treneris Džefs Makdaniels ir īstais cilvēks komandai, sākotnēji pārsteidzošā Džeja Katlera aizmainīšana uz Čikāgu pret Kailu Ortonu izrādījies izcils lēmums, un tā tālāk, un tā joprojām... Ko gan līdz komandas zvaigžņu iegribu nerespektēšana (pēdējā spēlē malā tika atstāts Brendons Māršals), ja komanda tāpat kā iepriekšējos gadus sezonas izskaņā "nolaiž gaisu" un zaudē Kanzassitijas "Chiefs" gandrīz tikpat smagi, kā tos pirms mēneša uzvarēja - 24:44?

Vakar iespēja ierakstīt savu vārdu vēsturē bija Tenesī "Titans" pussargam Krisam Džonsonam - pavisam nedaudz (viņa līmenim) jardu viņu šķīra no sezonā pieveiktu 2000 jardu atzīmes, bet tālumā jau vīdēja pat jauns NFL rekords. Pirms spēles komanda apliecināja savu atbalstu Džonsonam cīņā par augstvērtīgajiem sasniegumiem, un savu vārdu turēja, nekautrējoties bumbu uzticēt viņam. Par spīti sāncenšu Sietlas "Seahawks" pūlēm, 2000 jardus Džonsons pirms spēles beigām tomēr sasniedza. Kas zina - ja 61 jardu garo skrējienu pēc piezemējuma neatceltu komandas balsta pussarga noteikumu pārkāpums, varbūt briesmās būtu nokļuvis arī līgas rekords. Džonsonam tik un tā nav, par ko skumt - viņam tagad pieder NFL rekords kopējo jardu (piespēles un skrējieni) ziņā, bez tam arī komanda sezonu noslēdza ar uzvaru - 17:13.

Nobeigumā vēl jābilst daži vārdi par sezonas pēdējo spēli - Sinsinati "Bengals" un Ņujorkas "Jets" cīņu, kaut gan par cīņu to pat grūti nosaukt... "Jets" savā laukumā sagrāva viesus no Sinsinati ar 37:0, un "Bengals" sniegums bezzobainuma ziņā atgādināja Latvijas un Kanādas junioru hokeja spēlē vienas komandas demonstrēto. Skaidrs, ka "tīģeriem" nebija lielas motivācijas plēsties maz ko izšķirošā mačā. Tāpat skaidrs, ka pēc šīs spēles "Bengals" par saviem "play-off" pretiniekiem būs izdevies gūt it labu priekšstatu, pašiem savas kārtis neatklājot gandrīz nemaz. Tomēr tā arī nav īsti skaidrs, ko komanda vēlējās panākt, no vienas puses taupoties nākamajai nedēļai, no otras - tomēr pietiekami ilgi turot laukumā savus labākos spēlētājus. Jau tā pagarajam "kritušo sarakstam" pievienojās aizsargs Pets Simss, un nav vēl zināms, kas būs ar Čadu Očosinko, kurš tikpat muļķīgā epizodē kā "Patriots" komandas uzbrucējs Vess Velkers savainoja kāju un, pēc paša vārdiem, nevarot to pilnībā iztaisnot. Tikai sestdiena parādīs, vai taisnība bija trenerim Mārvinam Luisam vai viņa kritiķiem. Bet to skaits pēc pēdējo nedēļu parādītā snieguma turpina augt.

Gaidītā NFL līgas jubilejas sezona noslēgusies. Kā jau ik gadu, tajā bijuši gan gaiši brīži (dažādi rekordi, Maikla Vika atgriešanās līgas apritē), gan tumši (pirmkārt jau traģiskais negadījums ar "Bengals" pārstāvi Krisu Henriju). Pa īstam svinēt gan varēs tikai pēc desmit gadiem - tad tiks svinēta NFL simtgade.

NFL 17. nedēļas spēļu rezultāti

ViesiMājniekiRezultāts
Bufalo "Bills"Indianapolisas "Colts"30:7
Klīvlendas "Browns"Džeksonvilas "Jaguars"23:17
Čikāgas "Bears"Detroitas "Lions"37:23
Sanfrancisko "49ers"Sentluisas "Rams"28:6
Pitsburgas "Steelers"Maiami "Dolphins"30:24
Minesotas "Vikings"Ņujorkas "Giants"44:7
Atlantas "Falcons"Tampabejas "Buccaneers"20:10
Karolīnas "Panthers"Ņūorleānas "Saints"23:10
Hjūstonas "Texans"Jaunanglijas "Patriots"34:27
Grīnbejas "Packers"Arizonas "Cardinals"33:7
Sandjego "Chargers"Vašingtonas "Redskins"23:20
Tenesī "Titans"Sietlas "Seahawks"17:13
Baltimoras "Ravens"Oklendas "Raiders"21:13
Dalasas "Cowboys"FIladelfijas "Eagles"24:0
Kanzassitijas "Chiefs"Denveras "Broncos"44:24
Ņujorkas "Jets"Sinsinati "Bengals"37:0

Play-off pirmās kārtas spēļu pāri

DatumsViesiMājnieki
09.01.Ņujorkas "Jets"Sinsinati "Bengals"
09.01.Filadelfijas "Eagles"Dalasas "Cowboys"
10.01.Baltimoras "Ravens"Jaunanglijas "Patriots"
10.01.Grīnbejas "Packers"Arizonas "Cardinals"

Izmantotie resursi:
nfl.com

     [+] [-]

, 2010-01-04 20:20, pirms 14 gadiem
Negribējās lai Jets iekļūst play-off.

Es ceru ka viņi ar savu querterback Mark Sanchez izgāzīsies kā veca sēta!

  +1 [+] [-]

, 2010-01-04 20:24, pirms 14 gadiem
Nu psc, kā var zaudēt Chiefs! To es šodien no rīta nespēju saprast. Divas reizes iemet rokās tieši Džonsonam, kur tas ir redzēts. Čārlzs arī viens pats izraustīja visu DEN aizsardzību.
Tā līdzjūtēja noskumusi gan neizskatās
Philly atkal mūžīgie pretinieki Cowboys, būs grūti...

     [+] [-]

, 2010-01-04 21:17, pirms 14 gadiem
Blaviens stileri...nebutu tas neveiksimigas speles(traumas)...
varetu aizstavet titulu..,
ka ar wild card...?

     [+] [-]

, 2010-01-04 21:20, pirms 14 gadiem
Prieks par Džonsonu, viņš bija pelnījis komandas atbalstu rekorda sasniegšanas mēģinājumā, jo bija faktiski vienīgais komandas dzinējspēks visas sezonas garumā. Ja komandas, kura nav tikusi PO, spēlētāja vārds tiek minēts pie MVP kandidātiem, tad viņš ir kkas īpaš.

Nu žēl, ka Bengals tā kapitulēja, Texans fani un spēlētāji šo pārestību gan jau tik viegli neaizmirsīs. Ja vēl tagad šie pakāsīs WC raundā, tad vispār...

Bet dueļi ir labi, Eagles - Cowboys būs, manuprāt, centrālais mačs. Pats nevar būt priecīgi par to, ka pretī nāk Ravens, bez Velkera... Kkā smird pēc Ravens uzvaras.

     [+] [-]

, 2010-01-04 21:21, pirms 14 gadiem
pens rakstīja: Blaviens stileri...nebutu tas neveiksimigas speles(traumas)...
varetu aizstavet titulu..,
ka ar wild card...?
Steelers paši vainīgi, ka tāda spēlētāja kā Polemalu trauma var tā ietekmēt komandas rezultātus. Bez viņa kā bez rokām gandrīz.

Par wild card jau tieši viņi cīnījās, bet zaudēja

     [+] [-]

, 2010-01-04 21:24, pirms 14 gadiem
Es tik domāju - interesanti, kas darītos medijos un sevišķi jau fanu forumos, ja Steelers vakarā joprojām būtu jācer uz Bengals uzvaru pār Jets, a tie nospēlētu šitā...

     [+] [-]

, 2010-01-04 21:25, pirms 14 gadiem
Mixes rakstīja: Steelers paši vainīgi, ka tāda spēlētāja kā Polemalu trauma var tā ietekmēt komandas rezultātus. Bez viņa kā bez rokām gandrīz.

Par wild card jau tieši viņi cīnījās, bet zaudēja
nu skaidrs..

     [+] [-]

, 2010-01-04 22:04, pirms 14 gadiem
Mixes rakstīja: Prieks par Džonsonu, viņš bija pelnījis komandas atbalstu rekorda sasniegšanas mēģinājumā, jo bija faktiski vienīgais komandas dzinējspēks visas sezonas garumā. Ja komandas, kura nav tikusi PO, spēlētāja vārds tiek minēts pie MVP kandidātiem, tad viņš ir kkas īpaš.
uz mvp ir tikai viens kandidāts. stats are for losers /Belichik/. vienīgais, kam ir nozīme, ir uzvaras.

     [+] [-]

, 2010-01-04 23:22, pirms 14 gadiem
broncos nakosa gada prognoze = 6-10

chargers = 14-2 un back to back SB

     [+] [-]

, 2010-01-05 01:00, pirms 14 gadiem
Visi kaut kā piemirsuši par GB, gan jau SB laikā atcerēsies

     [+] [-]

, 2010-01-05 01:01, pirms 14 gadiem
Rivers for MVP!

Chargers the scariest team in NFL...

Šis ir Chargers gads...

Vincents Džeksons būs playoff MVP priekš Chargers,pierādīs ka viņš bija pelnijis būt PB!

     [+] [-]

, 2010-01-05 01:04, pirms 14 gadiem
marcy rakstīja: Visi kaut kā piemirsuši par GB, gan jau SB laikā atcerēsies
Packers ir spējīgi uzvarēt Cardinals,tik viņu aizsardzība nedrīkst spēlēt kā spēlēja pret Steelers...Rodžers ar Grantu ir ļoti labs tandēms!

lieku viņus aiz Boys un Saints....tad pēc stipruma nāk GB un Eagles...Vikings sanāks sūdi ātri vien!....

     [+] [-]

, 2010-01-05 12:39, pirms 14 gadiem
viena no lietām, kas man patīk šajā nfl ir tas, kas nfl šķiet varētu būt pasaules neprognozējamākais sporta pasākums. visus gadus kopš sekoju šim sportam, t.s. "ekspertu" un arī fanu prognožu ticamība allaž ir izrādījusies vienkārši nožēlojama. tai pat laikā tas nekad nav atturējis nevienu turpināt dēvēt sevi par ekspertiem un prognozēt ar nelokāmu pārliecību, ka šoreiz toč būt tā kā es saku. un tas ir ok - prognozēt un spriedelēt ir fun

es pirms sezonas liku uz ravens:vikings SB. pie tā arī palikšu.

     [+] [-]

, 2010-01-06 16:07, pirms 14 gadiem
Jūs esat kāda PO fantasy līgā?

     [+] [-]

, 2010-01-07 18:03, pirms 14 gadiem
Aha, Shanijs Redskinu HC, vareetu buut pat ka 3 komandas no taas diviizijas tiek playoff nakosgad