Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

13. nedēļa sākas ar spēli Toronto

Juris Miņins
Juris Miņins

13. nedēļa sākas ar spēli Toronto
Buffalo "Bills" futbolisti
Foto: AP/AFP

Jau šovakar atkal atsāksies Nacionālās futbola līgas (NFL) spēles, nu jau to 13. kārta. Šī vakara spēle starp Bufalo "Bills" un Ņujorkas "Jets" ir interesanta te tikai no sportiskā un turnīra tabulas viedokļa, bet arī tāpēc, ka tā notiks Kanādas pilsētā Toronto.

Tā kā Bufalo pilsēta atrodas tiešā ASV-Kanādas robežas tuvumā, tāpēc nav brīnums, ka šajā reģionā ir daudz "Bills" (un arī NHL komandas "Sabres") līdzjutēju un tāpat nav brīnums, ka kopš pagājušā gada vienu regulārās sezonas spēli ik gadu (līdz 2012. gadam) "Bills" aizvadīs tieši Toronto. Tiesa gan jāatzīmē, ka pagājušsezon eksperiments nebija izdevies, jo tribīnēs lielāks atbalsts bija nevis Bufalo komandai, bet nosacītajiem viesiem – Maiami "Dolphins". Šogad, jācer, situācija būs uzlabojusies.

Bufalo "Bills" – Ņujorkas "Jets"

Ja runā par spēli, tad vispirms ir jāpiemin tas, ka abas komandas pārstāv vienu divīziju – Amerikas konferences austrumus. Tāpat jāpiebilst, ka abas komandas atrodas divās pēdējās divīzijas vietās, Bufalo "Bills" atpaliekot no Ņujorkas "Giants" (un arī Maiami "Dolphins") par vienu uzvaru. Šovakar viņiem būs vienreizēja iespēja izlīdzināt bilanci.

Bufalo "Bills"
Bufalo "Bills" šī sezona nav izdevusies tik veiksmīga, kā tika cerēts sezonas sākumā, jo veiksmīgas spēles mijas ar zaudējumu sērijām. Komanda pašlaik vairāk strādā ar domu par nākotni un ir samierinājušies, ka šajā sezonā viņiem neizdosies lauzt nelāgo tradīciju sezonu beigt ar negatīvu uzvarēto-zaudēto spēļu bilanci. Līdz šim pēdējo reizi pozitīva tā bija 2004. gada sezonā, 9-7, jāpiebilst, vienīgo reizi jaunajā tūkstošgadē.

Taču nav arī tā, ka "Bills" ir galīgi padevušies un par to liecina pagājušās nedēļas spēle, kurā ar 31:14 pārliecinoši tika pārspēta cita šīs pašas divīzijas komanda, Maiami "Dolphins". Šajā spēlē "Bills" futbolisti prata uzlabot savu sniegumu uzbrukumā, jo, ja iepriekšējās četrās cīņās viņi vidēji guva vien 12.3 punktus, tad pret Maiami komandu rezultāts tika uzlabots vairāk kā 2.5 reizes. Kvoterbeks Raiens Fitzpatriks guva 246 jardus, un atdeva vienu, 51 jardu tālu, rezultatīvu piespēli, kas bija atdresēta malējam uzbrucējam Terelam Ovensam. Vislabāk šīs uzvaras nozīmību raksturoja jau pieminētais Fitzpatriks: "Šī ir lieliska, nozīmīga uzvara priekš mums. Tā mums dod papildus grūdienu turpmākajām spēlēm, mēs atkal esam atguvuši optimismu."

Kāds būtu spēles plāns uz šo cīņu? Pirmkārt, pirmā saspēles vadītāja vietā ir jāliek Raiens Fizpatriks, kurš ir pierādījis, ka tieši viņš ir komandas pirmais numurs. Tāpat pie lielāka spēles laika ir jātiek brīvajam aizsargam Džeriusam Birdam, vienam no labākajiem šīs sezonas debitantiem (7 pārtvertas piespēles 11 cīņās). Savukārt pussargu līnijā vairāk ir jāuzticas nevis Maršavam Linčam, bet Fredam Džeksonam, kurš pašlaik ir labāks par nomināli pirmo numuru. Un visbeidzot, Bufalo vajag spēlēt "savu spēli", neļaujoties "Jets" aizsargu provokācijām (izspēļu maiņas ziņā), kuras, noteikti būs, jo ņujorkiešiem ir viena no aktīvākajām un agresīvākajām komandām aizsardzībā.

Ņujorkas "Jets"
Ņujorkas komandai šajā sezonā arī nesokas diez ko spoži – lai arī tā ir tuvu neitrālai bilancei, vienības sniegumā nav stabilitātes un tas visvairāk ir izskaidrojams ar jaunā saspēles vadītāja, debitanta Marka Sančeza pielāgošanos "veču" spēlei. Taču komanda, veiksmīgu apstākļu sakritības rezultātā, vēl aizvien pretendē uz vietu izslēgšanas spēlēs, tāpēc uzvara pār Bufalo vienību viņiem būs ļoti nepieciešama, jo vēl vairāk tāpēc, ka pirmajā šīssezonas tikšanās reizē ņujorkieši zaudēja "Bills" vienībai vien pagarinājumā ar 13:16.

Uz šīvakara cīņu "Jets" futbolisti gatavojās ja ne priecīgā, tad optimistiskā gaisotnē noteikti. Kā gan savādā, ja 12. nedēļas spēlē ar 17:6 tika pārspēti Karolīnas "Panthers". Spēles liktenis tika izšķirts, lielākoties, "pateicoties" laimīgai zaudētas bumbas atlekšanai aizsarga Darela Rūisa rokās, kurš, veicoet 67 jardu skrējienu, nogādāja to ieskaites zonā. Vēl viens piezemējums pussarga Tomasa Džonsa kontā, bet Marks Sančezs atzīmējās ar 154 jardiem 13 precīzām piespēlēm (no 17), taču viena viņa piespēle tika pārtverta.

Uz ko "Jets" vajag pievērst uzmanību pirms šīs cīņas? Noteikti uz darba atvieglošanu Sančezam. Iepriekšējā spēlē jau varēja redzēt, ka Marks, pēc izspēļu vienkāršošanas, sāk labāk iejusties komandā. Tāpēc ir jāturpina tādā pat garā. Pie šī paša punkta var "piekabināt" arī pussarga Tomasa Džonsa iesaistīšanu lielākā izspēļu skaitā. Tāpat, protams, kā jau tika rakstīts iepriekš, ņujorkiešiem ir jāmēģina uzspiest savu aizsardzības spēli un nedrīkst pieļaut, ka pretinieki viņiem uzspiež savējo.

AFC Austrumu divīzijas tabula

VietaKomandaBilance%
1.Jaunanglijas "Patriots"7-463.6
2.Maiami "Dolphins"5-645.5
3.Ņujorkas "Jets"5-645.5
4.Bufalo "Bills"4-736.4

Izmantotie resursi:
espn.go.com

Vai NFL regulārās sezonas spēles ir jāaizvada neitrālos laukumos?

  • 7

  • 5


     [+] [-]

, 2009-12-03 10:08, pirms 15 gadiem
Prieks par Patriots!!!

     [+] [-]

, 2009-12-03 20:18, pirms 15 gadiem
Mr.Burns rakstīja: Prieks par Patriots!!!
kādā ziņā?

     [+] [-]

, 2009-12-03 22:11, pirms 15 gadiem
janisd rakstīja: kādā ziņā?
"Saints" pakāsa, nesaboja, iespējams, vēsturisku sezonu!