Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:214, Did:0, useCase: 3

Ledgrauži sāk grauzt ledu?

Ledgrauži sāk grauzt ledu?
Ledgrauži turpina priecāties
Foto: Austris Auziņš, www.bbhl.lv

Otrdien Ozolniekos tikās BBHL D grupas komandas Detonators un Ledgrauži. Detonators 2. apli bija uzsākuši ar 3 uzvarām, arī Ledgrauži atradās uz pozitīvas nots pēc negaidītās uzvaras pār Predators iepriekšējā kārtā. 1.apļa savstarpējā spēlē uzvarētāju noskaidrot neizdevās 1:1, tā kā spēle solījās būt spraiga un komandas nelika vilties.

Ja neskaita metienu garām vārtiem uzreiz pēc pirmā iemetiena, spēles sākums bija diezgan neinteresants un spēle vairāk notika viduszonā bez nopietniem vārtu apdraudējumiem. Ledgrauži reālas briesmas pretinieki vārtiem neradīja pat spēlējot lielajā 5:3 vairākumā, vēl vairāk, paši ātri sapelnīja noraidījumus un drīz jau bija spiesti spēlēt mazākumā 3:5, ko arī Detonators komanda izmantoja. Tikko uznākot laukumā ceturtajam Ledgraužu spēlētājam, ar metienu no iemetiena apļa cauri palielai burzmai vārtu priekšā rezultātu atklāja Jānis Skrastiņš.

Gūtie vārti redzami atdzīvināja spēli, komandas apmainījās noraidījumiem. Kārtējo 10 minūšu disciplinārsodu par sarunām ar tiesnesi saņēma Ledgrauži- šoreiz Aldis Kauņeckis. Pirmā perioda beigās lielisku individuālo meistarību nodemonstrēja Ledgraužu uzbrucējs Armands Bickis- vispirms neļāva ripai atstāt zonu, tad apspēlēja pretinieku un pēc nelielas pauze izspēlēja ripu vārtu priekšā Arvim Tropiņam, kurš ripu raidīja jau tukšos vārtos.

Otrajā periodā spēle kļuva atklātāka. Bīstamāk uzbruka Ledgraužu spēlētāji, vairākas reizes aci pret aci ar vārtsargu palika Aldis Resnis, kurš vienu no tādām iespējām arī izmantoja 2:1 Ledgraužu labā. Trešajā periodā Detonators darīja visu, lai rezultātu izlīdzinātu un spēles pašās beigās tas gandrīz arī izdevās. No simtprocentīga vārtu zaudējuma Ledgraužus glāba vārtsargs Normunds Zvaigzne un Ledgrauži varēja svinēt otro uzvaru pēc kārtas un trešo sezonā.

Pēc Exigen zaudējuma 0:4 Predators komandai, Ledgrauži pakāpušies uz 9. vietu un nākamajā kārtā iespēja uzvaru sēriju pagarināt spēlē ar grupas absolūto pastarīti komandu Toode. Detonatoram nākamā spēle ar Exigen. Grupā otrajā aplī jau notikuši daži pārsteigumi un spēļu iznākumi kļuvuši neprognozējamāki .