Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:214, Did:0, useCase: 3

Hokejista rupjība pārtrauc BBHL spēli

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Hokejista rupjība pārtrauc BBHL spēli
HK "Tukums" hokejisti
Foto: Mārtiņš Malahs

Sestdien, 31. janvārī Tukuma ledus hallē notika kārtējā BBHL (Baltijas Beaster hokeja līgas) spēle starp HK "Tukums" un Rīgas "Vitrum" hokejistiem, kura netika izspēlēta līdz galam klajas hokejista rupjības dēļ.

Sestdien, 31. janvārī Tukuma ledus hallē notika kārtējā BBHL spēle starp HK "Tukums" un Rīgas "Vitrum" hokejistiem. Spēli tribīnēs noraudzījās aptuveni 300 skatītāju. Otrajā periodā, kad rezultāts bija 2:1 tukumnieku labā, par necenzētu vārdu lietošanu spēles tiesnesis no laukuma noraidīja kādu no "Tukums" hokejistiem. Kad hokejists Juris Lagzdiņš (juniors), aizstāvot noraidīto spēlētāju un lietojot rupjus vārdus, centās tiesnesi pārliecināt, ka noraidījums ir nevietā, tiesnesis viņam pašam piesprieda noraidījumu uz 10 minūtēm. J. Lagzdiņš emocionālās sakāpinātības brīdī to nespēja pieņemt un, pieslidojis pie tiesneša Laura Mihailova, turpināja lamāties. Kā norāda kāds līdzjutējs, J. Lagzdiņš tiesnesim pat piedraudējis un izdarījis kustības, kas imitē sišanu ar galvu (sitiens realitātē gan nenotika). Par šo nesportisko rīcību tiesnesis J. Lagzdiņu noraidīja līdz spēles beigām. Uzzinot šo lēmumu, karstgalvis pieslidoja pie tiesneša L. Mihailova un iedūra viņam ar nūju vēderā. Lai gan veselībai bīstamas traumas tiesnesis neguva, pēc šī incidenta soģis nolēma spēli neturpināt un ar rezultāta 2:1 mačs tika pārtraukts. Šajā brīdī pret tiesnesi vērsās arī citi hokejisti, kas, pēc līdzjutēja vārdiem, viņu ne tikai rupji apsaukāja, bet centās arī apspļaudīt (to vidū bija arī Juris Lagzdiņš (veterāns)). Konflikta risināšanā enerģiski iesaistījās halles direktors Modris Liepiņš, kas personīgi nomierināja vairākus karstgalvjus.

Cieš gan skatītāji, gan klubs
Diemžēl cietēji bija arī skatītāji (ap 300 cilvēku), kas neredzēja spēli līdz galam. Daži no viņiem pat jautājuši, vai tiks atdota nauda (Ls 1) par iegādāto biļeti. Turklāt HK "Tukums" nu, iespējams, draud naudas sods (aptuveni Ls 500), kā arī citas sankcijas no Baltijas hokeja līgas. Halles direktors M. Liepiņš asi nosodīja hokejista J. Lagzdiņa nesavaldību un rupjību, vienlaikus gan piebilstot, ka šajā incidentā pie vainas ir arī spēles tiesnešu brigāde (L. Mihailovs un A. Jemeļjaņeko), kas mača gaitā no rokām izlaida spēles vadību. "Man kā hokeja halles direktoram un HK "Tukums" vadītājam, protams, nav patīkams šāds starpgadījums, kas nevienam nedarītu godu”, atzina Liepiņš.

Halles tiesnesis – atbrīvots no darba
M. Liepiņš uzsvēra, ka spēles laikā tribīnēs ar īpašu rupjību izcēlušies divi cilvēki – J. Lagzdiņa tēvs Juris Lagzdiņš (veterāns) un Tukuma ledus halles štata tiesnesis Agris Saņņikovs (viņš regulāri tiesāja Tukuma rajona čempionāta "TLH" spēles), kas gan tajā brīdī oficiāli nebija saistīts ar šīs BBHL čempionāta spēles tiesāšanu. M. Liepiņš: "Esmu nepatīkami pārsteigts par mūsu tiesneša A. Saņņikova rupjo uzvedību. Sākumā viņš ļoti rupji lamājās, sēžot tribīnēs, bet brīdī, kad tiesneši 2. puslaikā pārtrauca spēli, viņš kāpa lejā no tribīnēm, lai iesaistītos kautiņā ar šīs spēles tiesnesi. Man nācās rīkoties enerģiski, lai Saņnikuovu apturēt un aizvilkt projām no notikuma vietas. Nu var teikt, ka A. Saņņikovs kopš februāra vairs rajona hokeja čempionāta "TLH" spēles Tukumā netiesās. Nekulturāli, pat ļoti rupji uzvedās arī Juris Lagzdiņš (veterāns), kas, sēžot tribīnēs, lamājās"

Klubs izvērtēs hokejista rīcību
HK "Tukums" izvērtēs hokejista Jura Lagzdiņa (juniora) rīcību. M. Liepiņš: "Visticamāk, hokejistu BBHL čempionāta rīkotāji uz šo sezonu diskvalificēs, bet šobrīd par soda naudu man vēl nekas nav zināms. Ja soda nauda tiks piespriesta, visdrīzāk, tā būs jānomaksā pašam Jurim Lagzdiņam. Kluba vārdā atvainojos tiesnesim Laurim Mihailovam". Uz jautājumu, vai hokeja faniem, kas uz spēli pirka ieejas biļetes par vienu latu, tiks atmaksāta šī nauda, M. Liepiņš atbildēja, ka, visticamāk, visi fani bez maksas varēs vērot nākamo Baltijas Beaster hokeja līgas spēli.

Olimpietis Ozols: "Pret tiesnesi roku pacelt nedrīkst!"
Olimpisko spēļu dalībnieks bobslejā Jānis Ozols, kas tagad spēlē HK "Tukums" sastāvā, spēles sākumā iedzīvojās savainojumā, tāpēc incidentu vēroja aiz laukuma apmales. J.Ozols: "Sportā gadās dažādi strīdīgi momenti, bet skaidrs ir viens, ka pret tiesnesi nekad pacelt roku nedrīkst. Ja neapmierina tiesneša darbība, var rakstīt protestu. Sportistam jābūt savaldīgam, tāpēc nosodu komandas biedra rīcību."

Hokeja līgas direktors ir sašutis
BBHL direktors Uldis Eldmanis uzsvēra: "Jau šo trešdien, 4. februārī notiks līgas disciplinārās komisijas sēde, kurā mēs izskatīsim šo incidentu. Šobrīd varu teikt, ka Tukumā noticis nopietns pārkāpums, jo savā praksē neatceros līdzīgu gadījumu, kad hokejists atļāvies ar nūju tik atklāti uzbrukt spēles tiesnesim (bijuši gadījumi, kad spēlētājs ir kā nejauši uzgrūžas tiesnesim). Pēc manām prognozēm, pie labākās apstākļu sakritības, vainīgais hokejists var tikt diskvalificēts līdz šīs sezonas beigām. Pie sliktākā scenārija – Lagzdiņš var tikt diskvalificēts uz vairākām sezonām vai pat uz mūžu, jo pārkāpums ir ļoti nopietns.”

Rakstu sagatavoja:
Andris Lapiņš, laikraksts "Neatkarīgās Tukuma Ziņas" speciāli portālam eSports.lv
ntz.lv

1 2 45 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2009-02-02 17:51, pirms 15 gadiem


Laikam jau biš pāršāva pār svītru. Parasti jau tiesneši nemaina savus lēmumus,un strīdēties ir bezjēdzīgi...

 +33 [+] [-]

, 2009-02-02 17:52, pirms 15 gadiem
tiko uzzinaaju ka ir taada BHL! jau likaas ka esu hokejā zinošs!

  +6 [+] [-]

, 2009-02-02 17:54, pirms 15 gadiem
murgs

 +10 [+] [-]

, 2009-02-02 17:57, pirms 15 gadiem
izlasot virsrastu jau padomāju ka iesaistīts būs Lagzdiņš, raksts nelika vilties figurē abi atsaldētie idioti
BBHL pārtapis par BHL?

 +12 [+] [-]

, 2009-02-02 17:58, pirms 15 gadiem
Modrim grūts darbiņš gadījies, karot ar rupekļiem. Tas nav kā pastaigāties pa piķi...
A tam varonim diskābeli, protams uz mūžu... Lai slidinās uz sava dīķīša.
Slēpts komentārs: FruKcc

 +10 [+] [-]

, 2009-02-02 18:02, pirms 15 gadiem
Tiešām, nosodāma rīcība.
Ja pat skatītāji gāja iekaustīt tiesnesi, ...
Cerams, sods būs bargs.

 +16 [+] [-]

, 2009-02-02 18:02, pirms 15 gadiem
Vecais Lagzdiņš normāls nav jau krietni sen.Te var redzēt kā tēva pēdās iet arī dēli.

  +4 [+] [-]

, 2009-02-02 18:05, pirms 15 gadiem
tas nav normali
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-02-02 18:12, pirms 15 gadiem
FruKcc rakstīja: Pareizi dariji.... ja nemaak tiesaat tad nav ko tiesaat ... ai tiesaa beernus...
Pilnigi sulbi pateici!!Vienalaga ka tiesa speletajam jamak savaldities!Ir teiciens "tiesnesim vienmer taisniba''nav jega kautko meginat peradit itipasi ta!Pilnigs stulbums k tas Lagzdins izdarija

  +4 [+] [-]

, 2009-02-02 18:13, pirms 15 gadiem
Tas jau Tukumā normāli, ka Lagzdiņi ko līdzīgu dara, cik reizes par kaušanos un par rupjību cīnās ar viņiem!

  +4 [+] [-]

, 2009-02-02 18:16, pirms 15 gadiem
Lagzdiņu sērga joprojām bojā Tukuma gaisu? Viņus visus nepieciešams diskvalificēt uz mūžu no sporta vispār! Tādu atsaldētu famīliju citur neatrast.

  +4 [+] [-]

, 2009-02-02 18:22, pirms 15 gadiem
Lagzdiņi...

     [+] [-]

, 2009-02-02 18:24, pirms 15 gadiem
Kas esports.lv galiigi nojuudzies, ka paarbublicee Lapinja rakstus????!!!Tas cilveeks no sporta galiigi neko nezina...muuzjiigi izdomaa uzvaardus un jauc lietu apstaakljus...nerunaajot, ka vinjsh neredz atskjiriibu starp hokeju un futbolu!!!...Kaut gan galiigi nolikt "sporta ekspertu" Lapinju nevar, jo zinaama taisniiba jau tajaa skrebelii ir...Bet katros melos ir dalja taisniibas.

     [+] [-]

, 2009-02-02 18:31, pirms 15 gadiem
Shnabsters rakstīja: Kas esports.lv galiigi nojuudzies, ka paarbublicee Lapinja rakstus????!!!Tas cilveeks no sporta galiigi neko nezina...muuzjiigi izdomaa uzvaardus un jauc lietu apstaakljus...nerunaajot, ka vinjsh neredz atskjiriibu starp hokeju un futbolu!!!...Kaut gan galiigi nolikt "sporta ekspertu" Lapinju nevar, jo zinaama taisniiba jau tajaa skrebelii ir...Bet katros melos ir dalja taisniibas.
tad pastasti kas tur isti notika?

  +4 [+] [-]

, 2009-02-02 18:34, pirms 15 gadiem
Tādiem rupekļiem,kā tēvs un dēls Lagzdiņiem nav vietas hokejā,kaut vai tā būtu tikai BHL.Viņi domā,ka ar naudu var atļauties visus nobliest.

     [+] [-]

, 2009-02-02 18:39, pirms 15 gadiem
Par kaut ko tādu diskfalifikāciju uz mūžu. Nevar atļauties rupjības uz sporta laukuma, kur nu vēl pret tiesnesi!

     [+] [-]

, 2009-02-02 18:41, pirms 15 gadiem
a tie Lagzdiņi nespeleja agrak fuuzi?

     [+] [-]

, 2009-02-02 18:42, pirms 15 gadiem
nav pirmaa rezi kad tukumnieki kko taadu sataisa...biezhi ir bijushi atgadiijumi, kad ari komandas fani randomaa vnk kauties ar prtinieku faniem, jo komandai neveicas....taj galaa ar hokeju un tam piederoshos kkas nav kartiba

     [+] [-]

, 2009-02-02 18:59, pirms 15 gadiem
Nemaz nezināju, ka ir tāda Baltijas hokeja līga!

  -1 [+] [-]

, 2009-02-02 19:03, pirms 15 gadiem
anjo rakstīja: Nemaz nezināju, ka ir tāda Baltijas hokeja līga!
parasta Latvijas amatieru organizācija, sastāv no vairākām līgām, toties nosaukums neataino saturu

     [+] [-]

, 2009-02-02 19:11, pirms 15 gadiem
Nu tāda aptuveni ir tā līga, mans juniors pateica par to līgu tā-Pirmā spēle mūžā, kur jau pirmajā izgājienā uz ledus tev piesola pa muti, bet tas tā, priekš tam ir tiesneši, lai tādus gadījumus jau pirms sākumā likvidētu un nebūtu lieku asumu(nesportisku).

     [+] [-]

, 2009-02-02 19:17, pirms 15 gadiem
wel tikkai atlicis wideo redzeet

     [+] [-]

, 2009-02-02 19:22, pirms 15 gadiem
tā kā pats esmu saistīts ar hokeju, zinu, kas darās hokejā tur, ir pilniigi vāks, tur pat spēles laikā līdzjutēji uzbrūk pretinieku komandas hokejistiem, tie kas tur ir spēlejuši man piekritīs, neviena komanda tur negrib braukt spēlēt, paveicas ja var nesatraumēti aizbraukt mājās!!

     [+] [-]

, 2009-02-02 19:29, pirms 15 gadiem
FruKcc, 17:59, pirms stundas, citēt
Pareizi dariji.... ja nemaak tiesaat tad nav ko tiesaat ... ai tiesaa beernus...

Jaa tie vismaz nesados pa bieti!!!

     [+] [-]

, 2009-02-02 20:24, pirms 15 gadiem
huy rakstīja: parasta Latvijas amatieru organizācija, sastāv no vairākām līgām, toties nosaukums neataino saturu
Amatieru organizācija?Jā,tomēr tajā spēlē vairāki agrāk pazīstami hokejisti-Juris Opuļskis,Andrejs Zinkovs un citi.

     [+] [-]

, 2009-02-02 20:25, pirms 15 gadiem
Regbists rakstīja: Amatieru organizācija?Jā,tomēr tajā spēlē vairāki agrāk pazīstami hokejisti-Juris Opuļskis,Andrejs Zinkovs un citi.
Tas ka tur spēlē bijušie profi, nepadara līgu par profesionālu

     [+] [-]

, 2009-02-02 20:28, pirms 15 gadiem
huy rakstīja: Tas ka tur spēlē bijušie profi, nepadara līgu par profesionālu
Es jau nesaku,ka tā ir profesionāla,tomēr vārds Baltijas ,kas figurē šajā līgā,domājams,ir pamatots.Kāpēc?Šīs līgas labākās komandas noteikti vinnētu gan EESTI ,gan leišu komandas
Piemēram,tie paši tukumnieki,vairākas reizes burtiski piesmēja Lietuvas komandas no Kaunas un citām vietām-uzvarot tās ar rwedzamu pārsvaru

     [+] [-]

, 2009-02-02 20:30, pirms 15 gadiem
Vidziņš rakstīja: Tādiem rupekļiem,kā tēvs un dēls Lagzdiņiem nav vietas hokejā,kaut vai tā būtu tikai BHL.Viņi domā,ka ar naudu var atļauties visus nobliest.
Lagzdiņš ir šīs līgas ""policists"",tikai šoreiz sajauca spēlētāju ar tiesnesi

     [+] [-]

, 2009-02-02 20:36, pirms 15 gadiem
..un, pieslidojis pie tiesneša Laura Mihailova, turpināja lamāties....karstgalvis pieslidoja pie tiesneša L. Mihailova un iedūra viņam ar nūju vēderā.
ieduura Shallem ar nuuuju? duraks tas speeleetaajs.

  -1 [+] [-]

, 2009-02-02 20:38, pirms 15 gadiem
Regbists rakstīja: Es jau nesaku,ka tā ir profesionāla,tomēr vārds Baltijas ,kas figurē šajā līgā,domājams,ir pamatots.Kāpēc?Šīs līgas labākās komandas noteikti vinnētu gan EESTI ,gan leišu komandas
Piemēram,tie paši tukumnieki,vairākas reizes burtiski piesmēja Lietuvas komandas no Kaunas un citām vietām-uzvarot tās ar rwedzamu pārsvaru
Domājams ka BHL tīmi uzvarētu arī Afrikas komandas, Austrālijas izlasi. Varbūt saucam par Baltijas, Āfrikas un Austrālijas apvienoto līgu? Ja līgā būtu komandas no citām Baltijas valstīm tad tā būtu īsta BHL, pagaidām no tā ir tik nosaukums. Starp citu, NAHL spēlē Kaļiņingradas komanda, viņi bik tuvāk Baltijas līgai nekā konkurenti Vismaz pagaidām

     [+] [-]

, 2009-02-02 20:42, pirms 15 gadiem
huy rakstīja: Domājams ka BHL tīmi uzvarētu arī Afrikas komandas, Austrālijas izlasi. Varbūt saucam par Baltijas, Āfrikas un Austrālijas apvienoto līgu? Ja līgā būtu komandas no citām Baltijas valstīm tad tā būtu īsta BHL, pagaidām no tā ir tik nosaukums. Starp citu, NAHL spēlē Kaļiņingradas komanda, viņi bik tuvāk Baltijas līgai nekā konkurenti Vismaz pagaidām
Ko tad darīt?Pārdēvēt to līgu par Nebaltījas līgu,ko?
Plašāk par līgu -www.bbhl.lv

     [+] [-]

, 2009-02-02 20:52, pirms 15 gadiem
Regbists rakstīja: Ko tad darīt?Pārdēvēt to līgu par Nebaltījas līgu,ko?
Plašāk par līgu -www.bbhl.lv
Kapēc jāpārdēvē? es neko tādu neteicu, vnk vienam cilvēkam paskaidroju ka tā ir LV amatieru līga. Es nekādu protestu vai nosodījumu attiecībā pret nosaukumu neizteicu, vnk precizēju pašreizējo situāciju. Cik zinu viņi cer piesaistīt kaimiņvalstu komandas, lai izdodas, iespējams pats spēlēšu šai līgā, jo ir doma par komandas maiņu. Lai gan nedomāju ka krīzes laikā ar piesaistīšanu ies tik viegli, leiši jau uzspēlē sev tuvākās hallēs, piem. klaipēda Liepājā (vismaz pagājušgad bija), D-pils čempī spēlēja leiši, igauņu spēlē Vidzemes čempī Valmierā

     [+] [-]

, 2009-02-02 21:02, pirms 15 gadiem
Vēl te -BHL spēlē Mārtiņš Grundmanis,Sergejs Ankutdinovs,Aleksejs Reštnikovs,Andrejs Banada,Andrejs Žagars,Andrejs Zinkovs,Juris Opuļskis-tie ir tikai daži slaveni uzvārdi,ko īsti hokehja fani pazīst.INTERESANTI,KA VIENĀ NO KOMANDĀM SPĒLĒ pats Viesturs Koziols
1 2 45 komentāri