Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

GGFEST festivāla otrā diena ar strītbaikfrīstaila un skeitparka sporta veidu sacensībām

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Sestdien, 28. jūlijā turpinājās ekstrēmo sporta veidu festivāls GGFEST, nosakot čempionus “Ghetto Stunt” strītbaikfrīstailā, “inline” skrituļslidošanā, BMX “park” disciplīnā, kā arī ielu dejās un Baltijas čempionātā ielu vingrošanā.

Uz Lielā prospekta norisinājās festivāla visskaļākā daļa – moto sportisti no Ziemeļeiropas valstīm cīnījās, lai noskaidrotu “Ghetto Stunt” čempionu. Dalībnieki stāvēja uz braucoša motocikla, sēdēja uz motocikla ar kājām uz tā stūres un balansēja uz motocikla priekšējā riteņa. Par sacensību uzvarētāju tika atzīts vairākkārtējais “Ghetto Games” pasākumu dalībnieks no Somijas – Jona Vatanens (Joona Vatanen) ar motociklu “Honda CBR 1000CC”.

Otro vietu ieņēma Maiks Jensens (Dānija) ar “Honda F4I60” un Pāvels Karbovņiks (Krievija) ar “Honda F4I60”.
Paralēli Ventspils skeitparkā norisinājās starptautiskās “inline” sacensības, kur par “VERT” disciplīnas uzvarētāju kļuva leģendārais Takeši Jasutuko no Japānas.

“Ar šo sporta veidu nodarbojos kopš trīs gadu vecuma, jo mums ar brāli vecāki bija kā piemērs. Bērnībā bija ļoti daudz traumu, piemēram, mani priekšējie zobi ir mākslīgie. Šobrīd man ir 32 gadi, es uzturu sevi labā fiziskā formā, tadēļ arī turpinu nodarboties ar to, kas man tik ļoti patīk. GGFEST piedalos jau otro gadu un viennozīmīgi varu teikt, ka Ventspils skeitparkā startē pasaules labākie no labākajiem,” stāsta Takeši Jasutuko.

Otro vietu “VERT” disciplīnā ieguva francūziete Manona Derrena, kura sieviešu grupā tiek uzskatīta par vienu no pasaules labākajām sportistēm šajā sporta veidā. Arī Derrena atzīst GGFEST par augstas klases sacensībām.
Uzreiz pēc “inline” sacensībām sekoja BMX “freestyle park” disciplīna (“park” – BMX “freestyle” sacensības skeitparkā). Par šīs disciplīnas uzvarētāju kļuva Džeks Klārks no Lielbritānijas, otro vietu ieņēma latvietis Ernests Zebolts, trešo – Levi Veidmans no Nīderlandes.

Visi augstākminēto sporta veidu pārstāvji saņēma naudas balvas no Ventspils pilsētas.

Uz Lielā prospekta norisinājās ielu deju sacensības “Ghetto Dance”, kur dalībnieki cīnījās “Hip-Hop” viens pret vienu un “Freestyle” sacensībās divi pret divi. Sacensību galvenais viesis un tiesnesis bija Kašmirs “D.Lee's” no Francijas, kurš ielu deju kultūrā ir viens no atpazīstamākajiem pasaules klases dejotājiem.

Visas dienas garumā Ventspilī norisinājās arī Baltijas čempionāts ielu vingrošanā, starptautiskās dronu sacensības, Baltijas čempionāts SUP disciplīnā un FIBA Pasaules tūres kvalifikācijas turnīrs “Ghetto Basket Ventspils Challenger”.
Svētdien GGFEST programma turpināsies ar turnīriem 3x3 basketbolā, ielu futbolā un florbolā, kā arī turpināsies sacensības dronu, SUP un “Ghetto Basket Ventspils Challenger”.

Projekts tiek līdzfinansēts ar Eiropas Savienības programmas “Erasmus+: Sports” programmas finansiālo atbalstu. Par projekta saturu pilnībā ir atbildīgi tās autori un neatspoguļo Eiropas Komisijas un Izglītības, audiovizuālās jomas un kultūras izpildaģentūras oficiālo viedokli.

“GG Fest” programma - ggfest.com

"Ghetto Games festivāls” organizatori: biedrība “STREETBASKET”

„Ghetto Games festivāls” galvenie partneri: Ventspils pilsētas dome, Olimpiskais centrs “Ventspils”, Rīgas Brīvostas pārvalde, Latvijas Nafta.

„Ghetto Games festivāls Ventspilī” atbalsta: Latvijas Basketbola savienība, Maxima, PF “Ķekava”, Latvijas Tautas Sporta asociācija, Būvniecības ABC, Mangaļi, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra un Jaunatnes valsts programma.

Informatīvi atbalsta: Izdevniecība "Rīgas Viļņi”, Sporta Avīze, Vides reklāma "JCDecaux", Radio TEV, TV24.