Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

Latvijas strītbasketbolistiem zaudējums papildlaikā

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Latvijas strītbasketbolistiem zaudējums papildlaikā
Latvija papildlaikā ar 7:8 zaudēja Serbijai
Foto: Renārs Buivids

Latvijas ielu basketbola izlase piektdien pasaules čempionāta - "Moscow Open" - pirmajā astotdaļfināla spēlē tikai papildlaikā ar 7:8 zaudēja Serbijai. Sērijā līdz divām uzvarām nākamais mačs plkst. 17.10 pēc Latvijas laika.

"Moscow Open" astotdaļfināla pāri tika noteikti pēc komandu sasniegtajiem rezultātiem grupu turnīrā. Līdz ar to rangā pirmo vietu ieguva Latvijas strītbasketbolisti, kuri sāncenšus pirmajā posmā uzveica ar lielāku rezultāta starpību nekā pārējo grupu uzvarētājas - Krievija un Itālija. Savukārt Serbija par vietu izslēgšanas turnīrā piektdienas rītā sekmīgi cīnījās "Laimīgo zaudētāju" grupā, iegūstot otro vietu.

Ja grupu turnīra spēles notika "Pod Mostom" laukumos, tad astotdaļfināla mači norisinājās īpaši izbūvētajā ielu basketbola laukumā ar plastmasas grīdu. Serbi šajā laukumā jau bija aizvadījuši divus mačus, un šīs priekšrocības izmantoja arī spēlē ar Latviju. Mūsu kvartetam pirmo reizi šajā turnīrā nācās atspēlēties. Mirkli pirms pamatlaika beigām Edgars Krūmiņš atņēma bumbu sāncensim, kā arī realizēja tālmetienu - 7:7.

Atbilstoši "Moscow Open" noteikumiem papildlaika uzbrūkošo komandu noteica ar tālmetiena izpildi. Serbu pārstāvis Nebojša Boškovičs bija precīzs. Serbi lieliski izmantoja savu iespēju, un Nikola Kruševacs pabeidza maču ar precīzu metienu pēc caurgājiena - 8:7.

Sērijā līdz divām uzvarām otrā spēle notiks plkst. 17.10 pēc Latvijas laika. "Moscow Open" izslēgšanas turnīra spēles tiek translētas tiešraidē "Streetbasket.lv" lapā. Šā pāra uzvarētāju gaida tikšanās ar Igauniju, kas astotdaļfinālā ar 2:0 pārspēja Vāciju.

"Moscow Open" astotdaļfināls:

Latvija - Serbija 7:8 (7:7). Sērijā 0:1

Latvija: Elbakjans 3, Krūmiņš 2, Šeļakovs 2+4 AB, Aleksejevs.
Serbija: Kruševacs 6, Boškovičs 2, Dervņa.

  +2 [+] [-]

, 2010-07-30 16:15, pirms 14 gadiem
Ai, ai... nu cerams, otro izdosies paņemt!