Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

Latvijas strītbasketbolisti ceturtdien startēs "Moscow Open"

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Latvijas strītbasketbolisti ceturtdien startēs "Moscow Open"
Raimonds Elbakjans, Jurijs Aleksejevs, Edgars Krūmiņš un Ernijs Ansons Sarkanajā laukumā
Foto: Renārs Buivids

Latvijas ielu basketbola delegācija trešdien ieradās Maskavā, lai ceturtdien dotos cīņā pasaules čempionātā - "Moscow Open" - ar 18 valstu izlašu līdzdalību. Otrdien bija gan ekskursija, gan vakara treniņš.

Latvijas delegācija Maskavā ieradās pēc 14 stundu brauciena ar automašīnām. Otrdienas pirmajā pusē izdevās izgulēties, bet pēc tam doties īsā ekskursijā uz pilsētas centru. Vakarā Latvijas izlases strītbasketbolisti - Raimonds Elbakjans, Jurijs Aleksejevs, Ernijs Ansons un Edgars Krūmiņš - aizvadīja treniņu "Lužņiku" sporta kompleksa teritorijā esošajā ielu basketbola un ekstrēmo sporta veidu kompleksā "Pod Mostom" (krieviski - "Zem tilta"). Mūsu spēlētāji veica metienu treniņu, kā arī izmēģināja pamatsadarbības. Šī bija pirmā reize, ka mūsu kvartets pulcējās kopīgi - ne treniņā, ne mačos viņi līdz šim nav saspēlējušies.

Ja pirms gada visas spēles notika laukumā starp lielo un mazo arēnu, tad šogad 18 komandu grupu turnīrs risināsies "Pod Mostom", kur ieklāts mākslīgs gumijveida segums. Ceturtdien plkst. 13 pēc Maskavas laika notiks komandu izloze pa grupām, bet stundu vēlāk jau sāksies mači. Līdz vakaram iecerēts aizvadīts visas spēles apakšgrupā, lai kļūtu zināmi 15 dalībnieki astotdaļfinālā.

Piektdien spēles notiks jau uz īpašajiem laukumiem starp lielo un mazo spēļu arēnām. No plkst. 11.30 visu grupu pēdējo vietu ieguvējas apļa turnīra izspēlēs "Laimīgā zaudētāja" ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru. No plkst. 13.30 līdz pat vēlam vakaram tiks izspēlēti astotdaļfināla visi astoņi mači. Sestdien no plkst. 15 izšķirošās cīņas par medaļām - ceturtdaļfināli, pusfināli un fināli.

Trešdien tika publiskots Krievijas izlases sastāvs. Mājinieku kvartetā kopā ar Latvijas čempionu "Barons" sastāvā Alekseju Zorinu tika iekļauti arī Pavels Gromiko, Mihails Ginters un Iļja Aleksandrovs.

"Lužņikos" šajās dienās iet karsti ne tikai augstās gaisa temperatūras dēļ, bet arī daudzo šajā sporta bāzē ieplānoto notikumu dēļ. Šīs nedēļas nogalē notiks arī plašs sporta un kultūras pasākums "Rossija - sportivnaja deržava" (krieviski - "Krievija - sporta lielvalsts"), kas veltīts 30 gadu jubilejai kopš Maskavā norisinājās vasaras olimpiskās spēles. Tieši tādēļ līdzās "Moscow Open" noformējumam daudzviet goda vietā ir arī slavenais lācis Miša, kurš 1980. gada aizlidoja tālēs. Runā, ka šajā nedēļas nogalē Miša atgriezīsies...

Toties "Moscow Open" varoņi, kurus zīmējis Latvijas "Ghetto Basket" mākslinieks Vladislavs Lakše, redzami it visur. Īpašu vietu izpelnījies Krievijas izlases līderis Mihails Ginters, kā arī 2009. gada turnīra vērtīgākais basketbolists Timurs Arabadži no Ukrainas.

Krievija starptautisku ielu basketbola turnīru rīkošanas tradīciju aizsāka 2005.gadā, kad Maskavā notika Eiropas čempionvienību kauss, no 2007.gada sekmīgi notiek „Moscow Open” ar valstu izlašu līdzdalību. Tradicionāli dalībnieku pulkā ir arī Latvijas labākie ielu basketbolistu, komandu sastāvu veidojot un organizatorisko pusi uzņemoties biedrības „Streetbasket” prezidentam Raimondam Elbakjanam.

Lielāko panākumu Latvijas izlase izcīnīja 2009.gadā, kad 18 valstu konkurencē tika iegūta trešā vieta. Latvijas ielu basketbolisti – Elbakjans, Artūrs Strēlnieks, Andrejs Jansons un Oskars Rusmanis – pusfinālā tikai pagarinājumā zaudēja Krievijas komandai, kurai izšķirošo grozu guva Latvijā labi pazīstamais basketbolists Aleksejs Zorins. Par čempioniem kļuva ukraiņi, neļaujot sacensību saimniekiem triumfēt ceturto gadu pēc kārtas.

Šogad Latvijas izlasē kopā ar Elbakjanu cīnīsies Jelgavas komandas „Tonuss” sastāvā „Ghetto Basket” turnīros lielus panākumus guvušais Edgars Krūmiņš, kurš ziemā pārstāv šīs pilsētas klubu „Zemgale”. Uz Maskavu dosies arī ielu basketbolā mazāk pieredzējušie Jurijs Aleksejevs un Ernijs Ansons, kuri pagājušajā sezonā bija Latvijas vicečempionvienības „VEF” sastāvā. Jāpiebilst, ka „Moscow Open” gan nav klasisks ielu basketbols latviešu izpratnē, jo spēles vada trīs dažādu valstu tiesneši, kuri nepieļauj fiziski skarbu cīņu.

„Moscow Open” dalībnieces – Serbija, Lietuva, Spānija, Horvātija, Rumānija, Slovēnija, Francija, Čehija, Slovākija, Latvija, Igaunija, Vācija, Baltkrievija, Itālija, Zviedrija, ASV, Ukraina, Krievija. Turnīra organizatori īpaši izceļ faktu, ka baltkrievu rindās spēlēs lielā basketbola zvaigzne, 213 centimetrus garais centra spēlētājs Aleksandrs Kuļs.

Izmantotie resursi:
streetbasket.lv

     [+] [-]

, 2010-07-28 23:00, pirms 14 gadiem
inciga izlase likas ka mazais brauc

  +1 [+] [-]

, 2010-07-28 23:37, pirms 14 gadiem
Jāaa, lai jau veicas mūsējiem!

  +1 [+] [-]

, 2010-07-29 03:12, pirms 14 gadiem
Kas amīšiem komandā?

     [+] [-]

, 2010-07-29 09:33, pirms 14 gadiem
ilwerz rakstīja: Kas amīšiem komandā?
Роман Перез 185 / 78 1986
Дэниэль Таварес 210 / 106 1984
Виктор Торибио 201 / 95 1982
Генри Риверс
201 / 100 1981