Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

Zorins iekļauts Krievijas ielu basketbola izlases kandidātos

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Zorins iekļauts Krievijas ielu basketbola izlases kandidātos
Aleksejs Zorins ar 2010. gada Latvijas čempionu kausu
Foto: Renārs Buivids

Krievijas ielu basketbola izlases kandidātu pulkā startam šonedēļ notiekošajā pasaules čempionātā - "Moscow Open" - iekļauts arī par Latvijas Basketbola līgas čempionu "Barons" sastāvā maijā kļuvušais Aleksejs Zorins.

2,08 metrus garais un 27 gadus vecais centra spēlētājs Aleksejs Zorins Latvijas basketbola līdzjutējiem labi pazīstams no spēlēm klubu "Liepājas lauvas" un "Barons" sastāvā. Šā gada maijā Zorins kļuva par Latvijas čempionu.

Līdzās profesionālajai karjerai lielajā basketbolā Zorins guvis panākumus arī ielu basketbolā, pēdējos divus gadus pārstāvot Krievijas valstsvienību "Moscow Open". 2008.gadā Krievijas izlase kļuva par čempionu, bet pirms gada izcīnīja otro vietu. Interesanti, ka tieši Zorins 2009.gada turnīra pusfināla papildlaikā cīņā ar Latviju guva uzvaru nesošo grozu.

Krievijas izlases treneri Dmitrijs Šackovs un Aleksandrs Novikovs kvartetu startam "Moscow Open" nosauks pēdējā brīdī. Kandidātu pulkā seši basketbolisti - ne tikai Zorins, bet arī Pāvels Gromiko, Mihails Ginters, Maksims Poļakovs, Ivans Griščenko, Iļja Aleksandrovs. Par pasaules čempionātu nosauktais turnīrs no 29. līdz 31. jūlijam notiks Maskavā, sporta bāzē "Lužņiki".

Krievija starptautisku ielu basketbola turnīru rīkošanas tradīciju aizsāka 2005.gadā, kad Maskavā notika Eiropas čempionvienību kauss, no 2007.gada sekmīgi notiek „Moscow Open” ar valstu izlašu līdzdalību. Tradicionāli dalībnieku pulkā ir arī Latvijas labākie ielu basketbolistu, komandu sastāvu veidojot un organizatorisko pusi uzņemoties biedrības „Streetbasket” prezidentam Raimondam Elbakjanam.

Lielāko panākumu Latvijas izlase izcīnīja 2009.gadā, kad 18 valstu konkurencē tika iegūta trešā vieta. Latvijas ielu basketbolisti – Elbakjans, Artūrs Strēlnieks, Andrejs Jansons un Oskars Rusmanis – pusfinālā tikai pagarinājumā zaudēja Krievijas komandai, kurai izšķirošo grozu guva Latvijā labi pazīstamais basketbolists Aleksejs Zorins. Par čempioniem kļuva ukraiņi, neļaujot sacensību saimniekiem triumfēt ceturto gadu pēc kārtas.

Šogad Latvijas izlasē kopā ar Elbakjanu cīnīsies Jelgavas komandas „Tonuss” sastāvā „Ghetto Basket” turnīros lielus panākumus guvušais Edgars Krūmiņš, kurš ziemā pārstāv šīs pilsētas klubu „Zemgale”. Uz Maskavu dosies arī ielu basketbolā mazāk pieredzējušie Jurijs Aleksejevs un Ernijs Ansons, kuri pagājušajā sezonā bija Latvijas vicečempionvienības „VEF” sastāvā. Jāpiebilst, ka „Moscow Open” gan nav klasisks ielu basketbols latviešu izpratnē, jo spēles vada trīs dažādu valstu tiesneši, kuri nepieļauj fiziski skarbu cīņu.

„Moscow Open” dalībnieces – Serbija, Lietuva, Spānija, Horvātija, Rumānija, Slovēnija, Francija, Čehija, Slovākija, Latvija, Igaunija, Vācija, Baltkrievija, Itālija, Zviedrija, ASV, Ukraina, Krievija. Turnīra organizatori īpaši izceļ faktu, ka baltkrievu rindās spēlēs lielā basketbola zvaigzne, 213 centimetrus garais centra spēlētājs Aleksandrs Kuļs.

Latvijas izlases gaitām pasaules čempionātā varēs sekot līdz mājas lapā „Streetbasket.lv”, kur būs ne tikai aktuālā informācija par spēlēm, bet arī fotoreportāžas, kā arī mūsu komandas maču videotiešraides, par kurām rūpēsies „Ghetto TV”.

Izmantotie resursi:
streetbasket.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-07-26 22:02, pirms 14 gadiem
wtf is aleksandrs kuļs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-07-26 22:05, pirms 14 gadiem
neimanis rakstīja: wtf is aleksandrs kuļs?
Rokeris ar gariem matiem,kuru pirms paaris gadiem Biedzha apspeeleeja kaa mazu beernu

  +3 [+] [-]

, 2010-07-26 22:20, pirms 14 gadiem
TomsMVP rakstīja: Lielisks komentārs --> Noteikti tev atnesīs BURN'u !
drīzāk iskatās, ka tu ej pēc 56

     [+] [-]

, 2010-07-26 22:24, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: ..
man jau liekas, ka tur tikai tādi 2ā līmeņa cilvēki spēlē tāka es domāju bišķi jau tu samālēji viņam pārāk cerīgu bildi
ganjauka A.Kuļs tieši tāpec arī pieaicināts lai veicinātu turnīra popularitāti ..

  +5 [+] [-]

, 2010-07-26 22:25, pirms 14 gadiem
TomsMVP rakstīja: Lielisks komentārs --> Noteikti tev atnesīs BURN'u !
Tu tikai par Burnu raksti ja? Pareizi, valstī krīze, vajag dzert
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja