Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

"Ghetto Basket" vasara startē ar čempionu "Armet" uzvaru

Renārs Buivids
Renārs Buivids

"Ghetto Basket" vasara startē ar čempionu "Armet" uzvaru
13. maija "Ghetto Basket" čempionvienība "Armet" - Edgars Krūmiņš, Andris Justovičs, Gatis Justovičs, Arvis Vālodze
Foto: Renārs Buivids

"Ghetto Basket" ceturtā sezona svētdien Rīgā, Grīziņkalnā startēja ar komandu rekordskaitu un pēdējo divu gadu čempionvienības "Armet" uzvaru. Finālā jelgavnieki ar 21:15 pārspēja "Hyduck". Trešajā vietā "BCA".

"Ghetto Games" atklāšanas dienā līdzās "Ghetto Basket" turnīram ar 156 komandu līdzdalību notika arī pirmās oficiālās sacensības pārveidotajā Grīziņkalna skeitparkā, sacentās arī "Ghetto Dance" meistari, bija iespēja izmēģināt spēkus arī ielu vingrošanā un armrestlingā. Līdz ar to atklāšanas ceremoniju, kurā piedalījās arī Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, notika arī ielu vingrotāju ierosinātā zibakcija "Latvia is strong and we are unite" - masveida pumpēšanās.

"Ghetto Games" sezonas kulminācija plānota vēl tikai no 29. jūnija līdz 1. jūlijam, kad notiks "Ghetto Games festivāls Ventspilī" ar 1500 sportistu līdzdalību 15 sporta veidos, taču arī svētdien Grīziņkalnā bija ne mazums interesantu viesu. Jau tradicionāli Rīgā ciemojas Krievijas "Streetbasket" vadītājs Antons Besfamiļnijs, ar kuru vairāku gadu laiku pašmāju "Ghetto Basket" krusttēvam Raimondam Elbakjanam izveidojusies lieliska sadarbība.

Ar milzu interesi Grīziņkalnā notiekošo vēroja arī tikai pirms dažām stundām Kurzemes ceļos dalību Talsu rallijā pabeigušie Somijas autosportisti Tonijs Gardemeisters un Tapio Souminens. Latvijas "RE Autoclub" piloti rallija apstākļos gatavojas startiem sezonas nozīmīgākajos rallijreidos. Viesi uzmanīgi izpētīja arī "Ghetto Games" mākslinieka Vladislava Lakšes veidotos zīmējumus sacensību vietas noformējumam.

"Ghetto Basket" vīriešu grupā vairāk nekā simts komandu konkurencē vislabāk vakara aukstumā spēlēja iepriekšējos divu gadu čempionvienība Jelgavas "Armet", kura uzvarēja visās 13 spēlēs. Finālā jelgavnieki ar 21:15 pārspēja pirmā turnīra lielākā pārsteiguma autorus no "Hyduck". Cīņā par trešo vietu tikās "Ghetto Basket" ļoti pieredzējušie basketbolisti, "BCA" gūstot uzvaru pār "X-Power Brazzers". 17. maijā pirmo reizi notiekošajā astoņu labāko komandu turnīrā "Dream Court" iekļuva arī "Kasjauns.lv", "Reinholds", "Berlitz", "Fiilings".

Lielāko neveiksminieku tituls šoreiz komandai "Mazais", kas vēl pavisam nesen izbaudīja pagājušās sezonas izlieto sviedru augļus - pabija Nacionālās Basketbola asociācijas basketbolista Andra Biedriņa dāvātajā braucienā uz Ņujorku, apmeklējot arī Ņūdžersijas "Nets" un Maiami "Heat" spēli. No supersastāva šoreiz ierindā bija tikai Artūrs Dušelis un Artūrs Kramiņš, kuri kopā ar Kārli Jaunzemu un Ralfu Vēveri tālāk par 1/16 finālu netika, jo tika piedzīvots zaudējums pret "Berlitz". Līdzīgs liktenis piemeklēja arī pagājušās gada bronzas kvartets "Kaijasenergy.lv", jo laukumā devās tikai Andis Cīrulis un Sandis Silavs, kuri kopā ar jaunajiem komandas biedriem paklupa mačā pret "Zero Spiel".

"Ghetto Basket" sezonas turpinājums ceturtdien, 17. maijā Rīgā, Grīziņkalnā.

13. maija "Ghetto Basket" laureāti:

Vīriešu grupa

1. "Armet" (Arvis Vālodze, Gatis Justovičs, Andris Justovičs, Edgars Krūmiņš)

2. "Hyduck" (Uģis Kasparāns, Raimonds Pabrieža, Gustavs Gotauts, Uldis Pabērzs)

3. "BCA" (Nauris Liepiņš, Niks Saknītis, Valts Dambergs, Krists Pīternieks)

4. "X-Power Brazzers", 5. - 8. "Kasjauns.lv", "Reinholds", "Berlitz", "Fiilings".

Sieviešu grupa

1. "Džonijs" (Jolanta Aldersone, Ieva Jundase, Elīna Gavare)

2. "Persiki" (Ieva Malkevica, Arta Ziema, Dina Rozenberga, Ieva Vītola)

3. "Zvēri" (Laura Lapsa, Kristiāna Pumpure, Anna Sonka)

Jauniešu grupa

1. "Iemet zonā" (Reinis Dagilis, Rauls Avenītis, Artūrs Runcis, Jānis Niedra)

2. "Jeer" (Elmārs Diņķītis, Renārs Stacēvičs, Jānis Skvarnavičs)

3. "Žublis" (Edijs Viļumsons, Gints Smiltāns, Armands Dišlers, Roberts Žubulis)

U14 grupa

1. "FAB" (Linards Rezevskis, Pāvils Uškāns, Rolands Opaļevs, Rainers Ivars Dzenis)

2. "Banāns" (Kristaps Vītoliņš, Oskars Agafonovs, Gints Zomerfelds, Kristers Lapa)

3. "Trīsvienība" (Edijs Grosbergs, Raimonds Jirgens, Juris Popovs)

U12 grupa

1. "Lāči" (Daniels Zviedriņš, Kristofers Darvišs, Artūrs Āboliņš)

2. "Jaunie" (Ričards Dzelme, Ričards Milzers, Elvijs Frīdenbergs, Roberts Blūms)

3. "Dobele" (Kristiāna Kalniņa, Selīna Kovaļevska, Nanija Jemeļjanova, Guna Una Jāzepa)