Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

“Ghetto Basket” 9. sezonas superfinālā triumfē Rīgas komanda “Kūsiņā iekšā”

Renārs Buivids
Renārs Buivids

“Ghetto Basket” 9. sezonas superfinālā triumfē Rīgas komanda “Kūsiņā iekšā”
"Ghetto Basket" superfināla labākās komandas
Publicitātes foto

“Ghetto Games” 9. sezona ceturtdien vainagojās ar “Ghetto Basket” Superfināliem. Pēc vairāku gadu ceļa uz “Ghetto Basket” virsotni, triumfēja Renāra Uzrauga veidotā komanda “Kūsiņā iekšā”, kas izcīnīja Andra Biedriņa dāvāto galveno balvu – braucienu uz Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) spēli Ņujorkā. Čempionu pārstāvis Ivars Rihards Žvīgurs tika kronēts par vērtīgāko spēlētāju.

“Ghetto Basket” sezonas galvenā balva tika izspēlēta dienā, kad “Rīga Ghetto Basket” – Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš, Agnis Čavars un Kārlis Pauls Lasmanis – cīnījās Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3x3 basketbola Pasaules tūres posmā Debrecenā (Ungārija). Šī kvarteta prombūtne cīņu par “Ghetto Basket” čempionu titulu padarīja ļoti neprognozējamu. Papildus intrigu pievienoja arī divu ārzemju komandu dalība. Vasaras pēdējās ceturtdienas vakarā Grīziņkalnā startēja ar Krievijas “BM-18” un Baltkrievijas “STRBLR”.

Tieši Sanktpēterburgas vienība pusfinālā spraigā cīņā ar 16:14 pārspēja “RA Capital/BK Ķekava”, bet otrā mačā par vietu finālā nākamie čempioni “Kūsiņā iekšā” ar 15:10 uzveica “RC Būvnieks/Blacksports”. Izšķirošajā mačā par “Ghetto Basket” labākās komandas titulu ar 21:18 uzveica ciemiņus no Krievijas. Trešo vietu izcīnīja “RC Būvnieks/Blacksports”.

Sieviešu grupā, kurā tika izspēlēts 1000 eiro lielais balvu fonds, par uzvarētājām kļuva Rīgas “Blacksports”, kas finālā ar 11:6 pārspēja Rīgas “Runcenes”. Rolanda Freimaņa U16 grupā dāvāto balvu – braucienu uz Eiropas čempionātu Turcijā – ieguva Rīgas “MILF”. Finālā ar 11:8 tika uzveikts Rīgas “3-1”. U14 grupā triumfēja Rīgas “BK Nation”, bet U12 grupā – “Salaspils Boys”.

Superfināla ietvaros tika apbalvoti arī augusta vērtīgākie spēlētāji, kur par “Adidas” mēneša MVP tika atzīts komandas “RA Capital/BK Ķekava” spēlētājs Mārtiņš Šteinbergs, savukārt “Blindsave” mēneša cīnītāja titulu ieguva Hedijs Šliters no “HyDuck/CLM”. “Tallink” augusta mēneša vērtīgākās komandas statuss “Boldžiņai/Probasketball”.

Pasākuma ietvaros neizpalika arī sezonas kovērtējuma labāko komandu apbalvošana. U12 vecuma grupā līderkomandas bija “Salaspils boys”, “Rīgas minkas” un “Pipari”, U14 vecuma grupā - “Pārdaugava”, “Beast Mode” un “Uncle Drew Boys”, U16 vecuma grupā - “MILF”, “Bluķis/Ballzy” un “Otomārs”, Sieviešu grupā - “Runcenes”, “Blacksports” un “5.50”, Vīriešu grupā - "Kūsiņā iekšā”, “HyDuck/CLM”, “RA Capital/BK Ķekava”.

“Ghetto Basket” Superfināla laureāti:

Vīriešu grupa

1. “Kūsiņā iekšā” (Ivars Rihards Žvīgurs, Renārs Uzraugs, Arvis Savčenko, Roberts Žubulis);

2. “BM-18” (Nikolajs Šangičevs, Vjačeslavs Cvetkovs, Vladislavs Meleškins Artjoms Timofejevs);

3. “RC Būvnieks/Blacksports” (Kristaps Šteinbergs, Gatis Justovičs, Andris Epners, Andris Justovičs).

Sieviešu grupa

1. “Blacksports” (Ieva Veinberga, Laura Audere, Dina Rozenberga, Ieva Vītola);

2. “Runcenes” (Marita Puļļa, Ance Seikstule, Zane Neilande, Ieva Jundase);

3. "Filter” (Laura Keistere, Rendija Misus, Lelde Bērziņa, Arta Cīrule).

U16 grupa

1. “MILF” (Daniels Iļjins, Roberts Bērze, Elvijs Frīdenbergs, Kristers Puķītis);

2. “3-1” (Artis Jasāns, Mikus Brencāns, Artūrs Zariņš, Roberts Blūms);

3. "Čīzīts” (Toms Stupele, Deniss Punkstiņš, Rūdis Zernevics, Kristaps Čavars).

U14 grupa

1. “BK Nation” (Edvards Struža, Kristaps Vanags, Ričards Kļanskis, Dāvids Grīnbergs);

2. “Beast Mode” (Edgars Vanags, Rihards Porietis, Mariss Stašāns, Aleksis Gedrovics);

3. “Bauskas krampji” (Kristiāns Lauva, Roberts Smilga, Alens Andrejevs, Arnolds Fridrihsons).

U12 grupa

1. “Salaspils Boys” (Kristiāns Pastors, Ričards Pinkulis, Kristians Armanovs, Krišjānis Āboltiņš);

2. “Rīgas minkas” (Edžus Beržinskis, Adrians Visockis-Rubenis, Artūrs Legzdiņš, Gļebs Dimitrijevs);

3. “Ērgļi” (Kristers Šmits, Artuss Patašs, Norberts Lasmanis, Ralfs Rudusāns).

“Ghetto Games” atbalstītāji:
Partneri: Rīgas dome, Rīgas Brīvosta, “Latvijas Nafta”.
Sadarbības partneri: mobilais operators "BITE", Latvijas Universitāte, “Maxima”, Latvijas Tautas Sporta asociācija, AS “Putnu fabrika “Ķekava””, “Laima”.
Atbalsta: “Mangaļi”, “Būvniecības ABC”, “Krown”.
“Ghetto Basket” draugi: Latvijas Basketbola savienība, “adidas”, “Probasketball” veikals.
Informē: TV24, JCDecaux, “Draugiem.lv”, TVNET, OK!, “Otrkito”, “Kas Jauns”, “Sīrups”, “Pastaiga”, “Young.lv”, “Sportacentrs.com”, “Sporta avīze”, “gorod.lv”.