Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

"Ghetto Basket" viesojas "Basketbumā"

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Jūnija pēdējā dienā, atgriežoties mājās no "Ghetto Basket" Latvijas tūres Ventspilī, "Ghetto Basket" komanda viesojās Saldū, kur norisinās Latvijas jauno un talantīgo basketbolistu nometne "Basketbums".

Apciemojuma sākumā tika sarīkots "Ghetto Basket" 1:1 turnīrs, kurā piedalījās visi 90 jaunie basketbolisti. Pēc sīvām cīņām sešās vecuma grupās tika noskaidroti labākie spēlētāji.

1995.gadā dzimušo zēnu konkurencē uzvarēja Juris Jurenovskis. 1996. un 1997. gadā dzimušo zēnu starpā uzvarēja attiecīgi Atis Mateisons un Dāvis Gūtmanis, savukārt 1998. gadā dzimušo zēnu cīņā pārāks pār visiem bija Klāvs Grīnbergs. Pašā jaunākajā 2001. līdz 1999.gadā dzimušo zēnu grupā spēcīgākais 1:1 turnīrā bija Ričards Mugurēvičs. Tikmēr meiteņu konkurencē triumfēja Beata Jagmina.

Pēc sekmīgi aizvadītajām cīņām vārds tika dots biedrības "Streetbasket" prezidentam un "Ghetto Basket" projekta autoram Raimondam Elbakjanam, kurš jaunajiem censoņiem deva vairākus labus padomus 1:1 spēlē gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Elbakjans arī pauda viedokli, ka vasara ir īstais laiks, lai padarītu sevi par labāku, stiprāku un meistarīgāku basketbolistu.

Uzrunu teica arī „Basketbuma” nometnes vadītājs, treneris un idejas autors Mareks Bajārs, kurš izteica pateicību par "Ghetto Basket" viesošanos nometnē, kā arī pozitīvi izteicās par šo projektu.

"Raimonds Elbakjans ar savu projektu jaunajiem un esošajiem basketbolistiem māca būt ne tikai par labiem spēlētājiem, bet arī par labiem cilvēkiem dzīvē, kas ir ļoti pozitīvi," izteicās Mareks Bajārs.

Izmantotie resursi:
streetbasket.lv: Streetbasket.lv