Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Pierobežu basketbola līga startēs 30. oktobrī

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Pierobežu basketbola līga startēs 30. oktobrī
Foto: Viktors Sarvuta

Ar sešām spēlēm 30. oktobrī iesāksies jaunā Pierobežu basketbola līgas sezona, kurā startēs 12 komandas no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas. Pēc viena apļa turnīra tiks noskaidrotas komandas, kuras spēlēs "Final Four".

Pierobežu basketbola līga ar katru gadu palielina apgriezienus, un šogad turnīram izdevies piesaistīt Baltkrievijas pilsētas Polockas vienību. 12 komandu vidū būs septiņas Latvijas, četras Lietuvas un arī viena Baltkrievijas komanda.

Pirmajā turnīra fāzē komandas aizvadīs viena apļa turnīru, šajās cīņās noskaidrojot tās četras komandas, kuras “Final Four” izspēlēs čempionāta godalgas. Kā jau ierasti, "Final Four" turnīra laikā tiks aizvadīts arī sieviešu komandu miniturnīrs. Iepriekšējā gadā par tā uzvarētāju kļuva "Daugavpils Universitātes" komanda, bet vīriešu konkurencē nepārspēti palika Lietuvas pilsētas Rokišķis spēlētāji, turpinot šīs valsts dominanci. Pagaidām, nav zināms, kur norisināsies labāko četru līgas komandu izšķirošās cīņas par medaļām, tas būs atkarīgs no tā, kurām vienībām izdosies iespraukties labāko četriniekā.

Tātad, kopumā startam šajā līgā gatavojas 12 komandas no trīs valstīm. Lietuvu pārstāvēs Rokišķu, Utenas, Zarasu un Visaginas komandas, Latviju – Daugavpils novada, Balvu, Rēzeknes, Krāslavas, Preiļu, kā arī Rugāju pārstāves, bet Baltkrieviju jau pieminētā Polockas komanda.

Pirmās sezonas spēles 30. oktobrī, pie tam laukumā dosies uzreiz visas dalībkomandas.

Pirmās kārtas spēles (pirmās nosauktas komandas, kuru laukumā aizritēs spēles)

LaiksSpēle
12:00Utena - Preiļi
12:00Balvi - Zarasai
12:00Krāslava - Rēzekne 2
16:00Rēzekne 1 - Visaginas
16:30Daugavpils novads - Polocka
16:30Rokišķis - Rugāji