Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Vieni čempioni DAL jau zināmi

Andrejs Siliņš

Vieni čempioni DAL jau zināmi
"Elsana Pirtnieks"

Dubultamatieru Basketbola līgā (DAL) jau zināmi pirmie čempioni - par tiem 3. līgā kļuvuši "Elsana Pirtnieks" basketbolisti. Arī pārējās līgās turpinās saspringtas cīņas par viteām turnīra tabulās. Kopumā 18. spēļu nedēļā aizvadītas 30 spēles.

Elites grupa: Čempioni negaidīti paklūp

Nedēļas sākumā šķita, ka centrālais notikums būs „LSAB/Lattelecom” un „Rīgas satiksme” spēle. Tomēr negaidīti troksni sacēla uz astotnieka robežas balansējošā „Eddi”, kas savā laukumā apspēlēja līderus „ZRF Rumba” – 94:88. Nākamajā dienā „LSAB/Lattelcom” revanšējās par zaudējumu pirmajā aplī „Rīgas satiksmei” – 86:76. Uzvarēja arī trešajā vietā esošie BN „Kurši”. Pēc divām svarīgām uzvarām šajā nedēļā cīņā par trešo vietu iesaistījušies Ķekava. Savukārt komandas, kas ieņem vietas no pie piektās līdz astotajai zaudēja. Ar vien zemāk sāk slīdēt nesenie līderi „Rūja un Dēli”, bet „Eddi” pēc uzvaras pār „Rumbu” pēc zaudētajiem punktiem ir ielauzušies astotniekā, izstumjot no tā „SEB Banku”. Sarosījušās arī pēdējā trijnieka komandas. Palikt pēdējā vietā neviens nevēlas. Februāra pēdējā nedēļā cīņa par trešo vietu tabulā – BN „Kurši” uzņems Ķekavu.

1. līga: JZ motors jau trešie

Pirmajā vietā esošā „RCNP” bez liekiem sarežģījumiem šonedēļ izcīnīja divas uzvaras. Viņu tuvākie sekotāji „ALT auto” šonedēļ nespēlēja, bet trešie jau ir „JZ motors”. Pērnā gana 2.līgas čempioni spēlē ar vien labāk, un par viņu kārtējiem upuriem krituši „Swedbank”, kurus viesos „JZ motors” sagrāva ar 96:66. Pēc zaudējumiem „baņķieri” sevi ļāvuši noķert „Karavīram”. Turklāt „karavīriem” ir pārsvars savstarpējās spēlēs. Uz iekļūšanu četriniekā joprojām tēmē arī „Latvijas Krājbanka – Varenie runči”. Viņiem vēl divas spēles ar saviem tiešajiem konkurentiem. Jāatzīmē pēdējā vietā esošās „RFR-RIOSS” uzvara pār „TELE 2”, kas viņiem turnīrā bija tikai otrais panākums. Cīņa starp pēdējā kvarteta komandām solās būt tikpat interesanta kā turnīra augšgalā. Nākamnedēļ viena no turnīra svarīgākajām spēlēm – „JZ motors” pret „ALT auto”.

2. līga: Līderu maiņa

Līdzšinējo līderu „Nexum/Target Media” negaidīti lielais zaudējums viesos pret „Kas notiek Latvijā?” (58:88) krietni sagrozījusi turnīru tabulu. Pie vieglas uzvaras tika „Bottomline/INO”, līdz ar kļūstot par jauno līderi, nobīdot „nexumu” uz otro vietu. Viegla uzvara Ādažiem un trešā vieta tabulā. Pārliecinoša uzvara pār neparocīgo „Policijas akadēmiju” kā svaigs gaisa malks bija „Latvijas Gāzei”, kas joprojām ir ceturtie. Krietni situācija uzlabojusies „Kas notiek Latvijā?” komandai, kur gan joprojām sestā. BK „Inchcape” pēc uzvaras pār „Ciemats Saliņas” praktiski sev nodrošinājuši vietu 2.līgā arī uz nākamo sezonu. Nākamnedēļ divas ļoti svarīgas spēles. „Ādažu SC” savā laukumā uzņems „Latvijas Gāzi”. Pirmā savstarpējā spēle beidzās ar mistisku vēstuļu rakstīšanu. Cerams, ka šoreiz virsroku ņems basketbols. Savukārt BK „Auteko” mājās mēģinās pabojāt nervus jaunajiem līderiem „Bottomline/INO”.

3. līga: "Elsana Pirtnieks" čempioni!

Līdz regulārā turnīra beigām vēl piecas spēles, bet „Elsana Pirtnieks” jau ceturtdien varēja korķēt vaļā šampanieti (un to arī darīja), jo nodrošināja pirmo vietu un kļuva konkurentiem neaizsniedzami. Līdz kausa saņemšanai gan vēl jāpagaida. Teorētiski gan „pirtniekus” var kāds noķert, bet tad viņiem jāsaņem vairāki tehniskie zaudējumi, kā ticamība ir gandrīz līdzvērtīga nullei. 17tā uzvara pēc kārtas tika izcīnīta pret „Sārmi 4/Rayen”. Turklāt nākamajā dienā pārsvars pār tuvāko sekotāju kļuva vēl graujošāks. Otrajā vietā esošā „Arheja GS” otro nedēļu pēc kārtas piedzīvoja pilnīgi bezcerīgu zaudējumu. Šoreiz mājās pret RCK – 60:90. Līdz ar to cīņa par goda pjedestāla atlikušajām divām vietām un ceturto vietu kļuvusi vēl intriģējošāka. Pārējos mačos uzvarēja visas komandas, kas tabulā atradās augstāk. Virs ūdens ceturtajā vietā turpina peldēt „C4”. Viņiem ļoti svarīga un pārliecinoša uzvara viesos pār BK „Jungent”. Tikmēr nemanot turpat jau piezagušies „VIVA Sport”, turpat līdzās ir arī RCK un „VCG ekspertu grupa”. Bet BK „Jungent” tagad jau noslīdējuši līdz astotajai vietai. 19. nedēļā „C4” pie sevis uzņems „Arheja GS”. Šo maču šajā līgā nākamajā nedēļā jāizceļ īpaši.

Pretendentu līga: "Nordea Banka" atgriežas pārspēļu zonā

Uz salīdzinoši klusas nedēļas fona vienīgais skaļais notikums bija divu banku derbijs – „Nordea” pret „Aizkraukles”. Lai gan „aizkrauklieši” tika uzskatīti par favorītiem, tomēr „Nordea” izcīnīja ārkārtīgi svarīgu uzvaru – 71:69. Ja šīs spēles zaudētājiem šis zaudējums īpaši nepasliktināja stāvokli tabulā, tad „Nordea” šī bija ļoti nozīmīga uzvara. Ņemot vērā, ka zaudēja sīvākie konkurenti ZVĢ, tad „Nordea” atkal ir sestie, tomēr ZVĢ aizvadījuši par vienu spēli mazāk. Turpat līdzās joprojām ir SC „Upesciems” un otrajā aplī krietni labāk spēlējošie BK „Ķekari”. Nākamnedēļ cīņa par sešnieku turpināsies. SC „Upesciems” uzņems BK „Ķekari”, bet ZVĢ ieplānojuši paņemt trīs punktus viesos pret „LNT”. „Nordea Bankai” jāspēlē pret pastarīti „32.galapunktu”. Savukārt mačā starp „Frank`s Tasmanian Tigers” un „Ultra” lielā mērā var izšķirties trešās vietas liktenis.

Nedēļas izcilnieki

Elites grupa: Roberts Zeile (BN Kurši) – 42
1. līga: Normunds Feierbergs (Latvijas Krājbanka-VR) – 50
2. līga: Pēteris Prolis (Kas notiek Latvijā?) – 37
3. līga: Nauris Metnieks (RCK) – 31
Pretendentu līga: Lauris Kindzulis (Nordea Banka) – 40
+35 grupa: Normunds Kubarno (Rīgas satiksme) – 50

Melnais saraksts

"Latvijas Krājbanka – Varenie runči" komanda – divas tehniskās piezīmes (pret RCNP)
Guntars Jonāns (Latvijas Gāze) – tehniskā piezīme
Artūrs Škute (BK Ķekari) – tehniskā piezīme
Edijs Eglītis (BN Kurši) – tehniskā piezīme
Edgars Buļs (LSAB/Lattelecom) – tehniskā piezīme

Informāciju sagatavoja
dal.c4.lv

Slēpts komentārs: jankab16

  +3 [+] [-]

, 2009-02-26 11:54, pirms 15 gadiem
jankab16 rakstīja: kaapeec jaaliek raksti par shaadaam smirdiigaam basketbola liigaam?
Jo šī ir sadaļa amatieru sports, kurā liek info par amatieru sportiem... Un, starp citu, kurā var arī nenākt, ja nav intereses!

  +3 [+] [-]

, 2009-02-26 11:55, pirms 15 gadiem
Šī ir viena no viss sakarīgākajām basketbola līgām Latvijā. Spēļu ziņā tiesnešu un protams izspēļu ziņā, kur zināms pēc kādas sistēmas un kā spēlēs šogad un nākošgad, atšķirībā no citām līgām!

  +4 [+] [-]

, 2009-02-26 11:56, pirms 15 gadiem
un es neteiktu ka šī līga ir smirdīga.. Elites līgā jau spēlē tīri nopietnas komandas.. nav vairs sētas basītis. turklāt šī līga ir ļoti liela - 60 komandas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-26 16:11, pirms 15 gadiem
No šī līgas arī nāk visprofesionālākie un aktīvie komentētāji, kuri var pamācīt jebkura līmeņa basketbolistu par tādiem jautājumiem, kā, piemēram, kā sodiņi jāmet, cik daudz var tusēt un cik ne, kuram maksā par daudz un kuram par maz, kurš māk spēlēt un kurš nē utt., u. tjp.

  -1 [+] [-]

, 2009-02-27 15:43, pirms 15 gadiem
E.Egliitis vispaar ir taads nulle un LV krutaakais džeks!!! funny. neaizskaramais latvietis.

     [+] [-]

, 2009-04-04 23:01, pirms 15 gadiem
nu turpinam rakstus par DAL!