Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

NBDL čempioni - V.I.P.

NBDL čempioni - V.I.P.
NBDL pirmie čempioni - V.I.P.
Foto :Zane Grava

Pirmo reizi līgas pastāvēšanas vēsturē par NBDL (Neatkarīgās Draugu Basketbola Līgas) čempioniem kļuvuši V.I.P. basketbolisti, kas piektdien finālspēlē interesantā cīņā ar rezultātu 72:65 uzvarēja komandu "Baltezers". Trešo vietu izcīnīja "MadDogs" vienība, kas ar rezultātu 83:57 pārliecinoši sagrāva "Baltic Media".

3. vietu izcīna "MadDogs"

Šajā spēlē nenoliedzami motivācija uzvarēt bija liela, jo atšķirībā no superfināla, šeit balvu ieguva tikai viena komanda un jāpiekrīt arī ir tādam teicienam, ka "par trešo vietu ir jācīnās, bet otrajā vietā paliek." Lai nu kā, tas ir tikai teiciens un otrā vieta nenoliedzami abām šis spēles komandām ir palikusi šosezon neaizsniedzami priekšā.
Pašā NBDL sezonas sākumā, šo abu komandu tikšanās reizē ļoti pārliecinošu uzvaru (+37) bija izcīnījusi komanda "Baltic Media", kuri arī regulārās sezonas kopvērtējumā atradās augstāk par "MadDogs" tāpēc arī šoreiz "Baltic Media" bija uzskatāmi par teorētiskiem favorītiem.

Spēles pats sākums bija ļoti savdabīgs, jo līdz pat trešās minūtes beigām rezultāts uz tablo rādīja 0:0. Tomēr ar precīzu trīspunktnieku "MadDogs" komandai rezultātu atklāja Rūdolfs Kugrēns, kurš pēc diviem Kristapa Brencāna trīspunktu gājieniem realizēja vēl vienu "trīnīti" un tad tikai spēle pa īstam sākās, jo "Baltic Media" pretī lika divus Pētera Šiliņa un vienu Kaspara Zverģa rezultatīvu uzbrukumu. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar 14:6, vadībā esot "MadDogs".
Otrajā ceturtdaļā no trīspunktu līnijas precīzi turpināja mest Rūdolfs Kugrēns, tomēr pustālajos metienos precīzāki bija "Baltic Media" spēlētāji Aigars Apsāns un Pēteris Šiliņš, kas pēc otrās ceturtdaļas palīdzēja "Baltic Media" nedaudz samazināt rezultāta starpību(28:21).

Arī trešajā ceturtdaļā precīzi bija "MadDogs" metieni no jebkuras vietas laukumā, tomēr "Baltic Media" bija labāki uzbrūkot no groza apakšas un pirms izšķirošās ceturtdaļas rezultāts joprojām bija pietiekoši nedrošs(48:37), "MadDogs" komandai par labu.
Spēles izšķirošajā ceturtdaļā ar piecām piezīmēm laukumu atstāja "MadDogs" spēlētājs Rūdolfs Kugrēns, bet Kristaps Brencāns, Mārtiņš Škapars un Artis Jansons bija sasnieguši slideno četru piezīmju normu, kas varēja dot cerības "Baltic Media". Tomēr piekto piezīmi saņēma arī viens no "Baltic Media" līderiem Rolands Zarakovskis un ar to arī spēle gandrīz jau bija galā. Spēles pēdējās minūtes vairs nebija izšķirošas un "MadDogs" tika pie pēdējās godalgotās vietas čempionātā, savukārt "Baltic Media" ir uz ko tiekties nākamajā sezonā!

Pēc šīs spēles patīkami bija vērot patieso "MadDogs" prieku par uzvarēto spēli!

Neatkarīga Draugu Basketbola Līga. Cīņa par 3. vietu. 22.maijs

MadDogs – Baltic Media 83:57
MadDogs: Brencāns 21, Jansons 18, Daugavvanags un Kugrēns 15, Polis 6, Marenis un Škapars 4
Baltic Media: Šiliņš 20, Apsāns16, Zverģis 10, Zarakovskis 9, Bergs 2 punktus.

Vēsturiskie NBDL čempioni V.I.P.

22.maijs bija tas sen gaidītais datums, kad notika visas pirmās NBDL sezonas pati svarīgākā un gaidītākā spēle- FINĀLS. Šī spēle jau no paša sākuma solījās būt ļoti interesanta, jo iepriekšējā abu komandu tikšanās bija beigusies tikai ar trīs punktu starpību. Un arī šoreiz uz spēli liktās cerības sevi attaisnoja, jo spēle bija ļoti līdzīga un uzvarētājs noskaidrojās tikai pašā spēles izskaņā.

Spēles rezultātu ar precīzu trīspunktnieku atklāja čempionāta tālmetienu līderis Mārtiņš Līcis-Līcītis, izvirzot "Baltezeru" vadībā, tomēr "V.I.P."ātri atbildēja ar precīziem Jāņa Baukerta un Armanda Martinsona divpunktmetieniem, kas atkal vadībā izvirzīja V.I.P., tomēr "Baltezers" momentāli pretī lika divus savus uzbrukumus. Tomēr pirmo ceturtdaļu ar rezultātu 14:10 savā labā noslēdza V.I.P.
Otro ceturtdaļu atkal atklāja "Baltezers" ar precīzu Roberta Tetera metienu, kam sekoja viens precīzs Agra Bileskalna soda metiens V.I.P. komandai un tad jau četri bezatbildes uzbrukumi "Baltezera" izpildījumā. Tomēr šis nebija spēles lūzums, jo V.I.P. ātri attapās un arī otro ceturtdaļu noslēdza esot vadībā(30:29).

Trešās ceturtdaļas sākums diezgan graujošs izdevās komandai V.I.P., kas guva 12 punktus pēc kārtas un izvirzījās jau vadībā(+13). Tomēr Mārtiņa Līča-Līcīša trīspunktnieks, četri Didža Bērziņa punkti un viens precīzs Normunda Niedrīša raidījums atkal situāciju "Baltezeram" izglāba un līdz trešās ceturtdaļas beigām atkal vairs tikai viena punkta starpība par labu V.I.P.(48:47).
Visrezultatīvākā šajā spēlē izrādījās izšķirošā - "zelta" ceturtdaļa. Spēle nemitīgi gāja punkts punktā un ceturtdaļas vidū Didzis Bērziņš jau izvirzīja vadībā "Baltezeru", tomēr tam sekoja aukstasinīgi precīzi Armanda Martinsona un Jurģa Ozola soda metieni,kam vēl divus punktus pieplusoja Jānis Baukerts, šoreiz jau izšķirošā vadībā izvirzot V.I.P.. Spēles beigās jau situāciju ar taktiskiem sodiem centās glābt "Baltezers", tomēr ar to bija nedaudz par maz un par PIRMAJIEM NBDL čempioniem kļuva V.I.P. basketbolisti!

Komanda V.I.P. šajā sezonā bija piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu, piekāpjoties "ProBasket" komandai, kura šoreiz palika izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Nenoliedzams ir arī fakts, ka tieši V.I.P. šo sezonu ir aizvadījusi visstabilāk no visām komandām un pavisam objektīvi bija pelnījuši izcīnīt čempiona titulu!

Neatkarīga Draugu Basketbola Līga. Cīņa par 1. vietu. 22.maijs

V.I.P. – Baltezers 72:65
V.I.P.: Indrikovs 21, Martinsons 20, Baukerts 13, Bileskalns 12, Ozols 6
Baltezers: Bērziņš 21, Niedrītis 12, Teteris un Dundurs 8, Līcis-Līcītis 6, Rūdolfs Melnis 5, Melnis 3

NBDL Final Four 2009

VKomanda
1.V.I.P.
2.Baltezers
3.MadDogs
4.Baltic Media

Izmantotie resursi:
jbdl.webs.com

Slēpts komentārs: piilaadzis

     [+] [-]

, 2009-05-23 21:37, pirms 15 gadiem
Sveicu V.I.P ar sasniegto.. Jan`k,Armand turaties

     [+] [-]

, 2009-05-23 21:46, pirms 15 gadiem
Apsveicu. Bileskalns beidzot baardu varees nodziit.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-06-07 16:12, pirms 15 gadiem
jā agrīt bārdu gan vajadzētu nodzīt!!
bet cepur nost kā sacīt jāsaka