Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Ķekari iesāk smagi, turpina pārliecinoši

2011./12.gada DAL sezona 3.līgā iesākta ar trim uzvarām. Startēts ar uzvaru pār Lidojošo cirku mājās, otra uzvara izcīnīta ar pilnīgi pretēju spēles gaitu, izbraukumā pār VCG ekspertu grupu. Trešajā spēle pārliecinoši pārspēti 3.līgas pastarīši NHS. Šajās spēlēs sevi lieliski parādīja komandas jaunpienācēji. Par sezonas pirmajām spēlē aicināti tuvāk pastāstīt komandas kapteinis- Jānis Mednis un viens no komandas dibinātājiem, kā arī spēlētājs- Artūrs Portnovs.

Lai arī pirmajā spēlē izcīnīta uzvara, no malas skatoties, iesākums pret Lidojošo cirku nemaz tik spožs nebija. Lai gan spēles beigās +15.

A.P.: Nebūšu oriģināls, labāk nesmuka uzvara, nekā skaists zaudējums. Pirms diviem gadiem arī sezonu sākām ar uzvaru un beigās ieņēmām augsto 4. vietu. Tāpēc zinājām cik svarīgi būtu šo spēli „paņemt”. Cirks ir mūsu paziņas kopš paša starta DAL un zinājām, ko no viņiem gaidīt. Zaudēt mēs nedrīkstējām, tas būtu ļoti smagi priekš visas sezonas. Tātad papildus spiediens pašu galvās. Spēles sākumā droši vien traucēja arī pirmās spēles mandrāža un, iespējams, arī nedaudz koncentrēšanās, pretinieka nenovērtēšana. Tie taču pērnā gada, pretendentu līgas lejasgala komanda. Nekā nebija, Lidojošie rādīja zobus un mums nācās krietni pasvīst, lai panāktu rezultātu, ka arī Rolands Eiduks varētu iet laukumā. Prieks, ka tieši viņš nodrošināja šo +15. Nebūtu bijis tik liels pluss.

J.M.: Lidojošais cirks mums nav parocīgākā komanda. Viņi ir ieguvuši labus papildinājumus, līdz ar to nevienam 3. līgā negriež un negriezīs ceļu. Paši sākumu ļoti slikti nospēlējām. Noteikti viens no iemesliem bija jaunie komandas biedri, kas varbūt nebija vēl īsti iejutušies komandas spēlē. Uzbrukumā gribējām darboties pārāk individuāli, bet pret zonu jāspēlē kā komandai. Kad kaut nedaudz sākām uzbrukt kā komanda, tad izdevās salauzt Lidojošā cirka pretestību. Ja nebūtu iekrituši pāris 3 punktu metieni, tad nevar zināt kā viss būtu beidzies

Šķiet, ka spēlei ar VCG ekspertiem Ķekari gatavojās nopietni. Jo jau no pirmās minūtes spēles grožus savās rokās paņēma Ķekari un nevienu sekundi nelaida no rokām. Tika parādīts labs komandas raksturs.

A.P.: Biju devies uz VCG pirmo spēli pret NHS. To viņi nospēlēja pārliecinoši, uzvarēdami bez problēmām. Zināju, ka tas var iemidzināt. Un, tā kā iepriekšējā gadā abas reizes savās mājās bija mūs apspēlējuši, tad zemapziņā nebija īsti noskaņojušies. Protams, varēja redzēt arī fiziskās formas krasās atšķirības. Ķekaru laicīgi sāktie treniņi, daudzās draudzības spēles ļāva mums būt daudz gatavākiem. VCG izskatījās aizmiguši un vēl nav pamodušies no „vasaras miega”, kas varētu būt basketbola terminoloģijā. Paši, protams, gribējām turpināt ar vēl vienu uzvaru, jo tik jaunai komandai kā mums tas ir ļoti svarīgi, pārliecībai. Trenera doto uzdevumu pildījām un visu spēli turējām kontroles pulti savās rokās. Domāju atbildes spēlē būs daudz, daudz grūtāk.

J.M.: Pret VCG ekspertiem Ķekari jau bija labākā sastāvā. Ļoti daudz komandas spēlei deva Ivara Ikstena ierašanās, jo līdz ar to komanda  spēlēja organizētāk gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Aizsardzībā nospēlējām salīdzinoši labi, bet uzbrukumā vajadzēja realizēt vairāk dotās iespējas mest brīvus metienus. Jāuzlabo arī cīņa par bumbām, kas lieliski parādījās šajā spēlē. Bet kopumā komandas cīņassparu un raksturu varēja vērtēt ar lielu plusa zīmi, jo visu spēli koncentrēšanās katrai epizodei bija uz 100%.

Spēlē ar NHS treneris no Ķekariem prasīja bez atkāpēm izpildīt visas norādes. Lai gan spēlējot ar tādiem plusiem ir diezgan grūti neatslābt.

A.P.: Pirmām kārtām, baidījos, ka spēlētāji neatnāk uz spēli pārāk pašpārliecināti. Tā būtu pirmā pazīme drošam zaudējumam. Paldies Dievam, visi bija kaujinieciski noskaņoti un to pierādīja jau ar pirmajām minūtēm. Lai arī zinājām, ka pretinieki diezgan atpaliek meistarībā no pārējām komandām, tomēr ar cīņassparu var panākt ļoti daudz. Par to ļoti vēlos uzslavēt NHS komandu. Neviens punkts no 110 kopā, nenāca viegli vai bez piepūles. Par katru mums bija jācīnās un tas ir liels pluss pretiniekiem. Viņi ļoti centās, mēģināja un cīnījās. Šo spēli uztvērām kā ļoti labu treniņu, lai pilnveidotu komandas spēli un saprašanos laukumā. Treneris atlaides nedeva – uzstādīja mērķus un mēs pildījām. Beigās gan saņēmām pārmetumus – esot iemetuši par daudz. Tas , protams, bija joks. Tagad gan šī spēle jāaizmirst pēc iespējas un jo ātrāk, jo labāk. Nākamā būs par 180 grādiem savādāka un smagāka.

J.M.: Lai gan Ķekari ne tuvu nebija labākajā sastāvā, tika piedzīvota vairāk kā pārliecinoša uzvara pret NHS. Trenera uzdevumus tiešām bija grūti izpildīt, jo pie +60 jau cīņasspars zūd un visas epizodes negribas atstrādāt līdz galam, bet neskatoties uz to, mēs neatlaidām nevienā mirklī un spējām izpildīt trenera izvirzītos uzdevumus. Vēlos atzīmēt to, ka pretinieki arī pie -70 cik vien spēja centās aizsardzībā, tomēr meistarība viņiem vēl ir jāaudzē gan spēles izpratnē, gan citos basketbola elementos.

Pirms sezonas spēlēt gribētāju Ķekaros bija diezgan daudz, tika atlasīti labākie. Kādus plusus komandas spēlē ir ieguvuši Ķekari no jaunajiem spēlētājiem?

A.P.: Gribētāju tiešām bija ļoti daudz. Pēc iespējas arī visus pārbaudījām. Jau stipri pirms sezonas sākuma, bija skaidras izstrādes, kādās pozīcijās nepieciešami papildinājumi. Daudz izvērsties nevarējām, pa lielam komandas kodols un sastāvs saglabājās no iepriekšējās sezonas. No visa lielā skaitā, kas bija ieradušies atrādīties, varējām paņemt divus, trīs spēlētājus. Kāds pats izstājās (treniņi pie Bruno ir patiešām grūti), kādam nācās atteikt (visgrūtākais visā šajā procedūrā), bija jāatlasa labākie. Vērtējām ne tikai pēc spēlēt prasmes, fiziskajiem dotumiem, laukuma redzējuma un spēlētprasmes, bet arī pēc cilvēcīguma. Tik savdabīgā kolektīvā kā Ķekari, visiem iejusties būtu grūti. Pēc trīs nospēlētām spēlēm liekam roku uz sirds un varam teikt, izvēle bija pareiza. Jaunie ļoti labi pavelk visus pārējos. Katram ir savi plusi un viennozīmīgi komandas spēle tiek uzlabota. Šobrīd nevienu sliktu vārdu par jaunpienācējiem nevar pateikt. Puiši ātri iejūtas kolektīvā, cenšas, strādā, cīnās un ir izcili komandas biedri. Uz šodienu sastāvs ir nokomplektēts. Joprojām nākas daudziem gribētājiem atteikt. Tagad tikai jāstrādā un jācīnās. Veiksmi visām komandām.

J.M.: Komandas jaunpienācēji tikai uzlabo komandas spēli kopumā. Beidzot ir parādījies ātrais uzbrukums, kas, es domāju, sezonas laikā tikai vēl uzlabosies un dos papildinājumu rezultātam punktu izteiksmē. Krišs ar Ivaru dod lielu pienesumu aizsardzībā un spēles izpratnē. Jurģis labi cīnās pēc bumbām un ir spējīgs arī labi un efektīgi noslēgt uzbrukumus. Vēl ir tikai sezonas sākums un es ceru, ka komandas spēle uzlabosies vēl vairāk, līdz ar to mums izdosies sasniegt visus vadības izvirzītos mērķus.

Informāciju sagatavoja,
BK Ķekari

Avots:
BK Ķekari

BK Ķekari sniegums, 3 uzvaras trīs spēlēs, šajā sezonā

  • 16

  • 7