Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Pret līgas līderiem, bez pārsteigumiem.

Pret līgas līderiem, bez pārsteigumiem.
BK Ķekari karogs

2011.gadā aizvadītas jau divas spēles, viena uzvara, viens zaudējums. Gadu Ķekari iesāka ar uzvaru pār pašreizējiem 3.līgas vicelīderiem Lapeniekiem, kas deva spēlētājiem lielāku pārliecību par saviem spēkiem. Spēle ar Hipotēku banku nevedās kā gribētos. Uz jautājumiem atbildēt aicināti Jānis Mednis un Artūrs Portnovs.

DAL mājas lapā, nedēļas kopsavilkumā, uzvara pār Lapeniekiem tika nodēvēta par pārsteigumu visiem! Kādas ir Tavas domas par šo „pārsteigumu”, uzvaru?
A.P.: Tur bija rakstīts: „...pārsteidza visus, varbūt izņemot pašiem sevi, un pieveica vicelīderi „Lapeniekus”.” Tieši tā visus, izņemot paši sevi. Nav noslēpums, ka salīdzinot ar pirmajiem diviem gadiem, šogad mēs ļoti, ļoti daudz strādājam tieši fiziskās formās uzlabošanā. Pie trenera Kārļa treniņi ir smagi, lai neteiktu vairāk. Bet tieši tas mums dod spēku cīnīties pret tādam komandām kā „Lapenieki”. Tieši aizsardzībā viņus noturēt. Lapenieki bija iedevuši brīvdienu savam punktu līderim Ozoliņam. Ka paši atzina pēc spēles, nemācēja īsti pārkārtot lomas un tāpēc tā sanāca. Spēle īsti neaizgāja ierasti aktīvajam Jānim Strautam. Un šoreiz apstākļi sakrita mums par labu, dēļ kā arī pieveicām šo spēcīgo komandu. Jāpiemin, ka līdz šai spēlei bijām tikušies ar Lapeniekiem 4 reizes un izņemot pašu pirmo spēli, visās pretinieki uzvarēja pārliecinoši. Neesmu pārliecināts, bet droši vien, ka bija iezadzies arī viņiem neliels pašpārliecinātības gariņš. Un mūsu uzdevums bija to izmantot. Droši varu apgalvot, ka aizsardzība uzvarēja šo spēli (ielaidām 52 punktus pret komandu, kas vidēji iemet 71 punktu spēlē...). Un te nu lielākais nopelns ir trenerim.
J.M.: Man tas nebija īpaši liels pārsteigums, jo biju šajā līgā līdz spēlei ar Lapeniekiem piedalījies tikai 2 spēlēs. Nezināju uz ko viņi ir spējīgi, bet zināju, ka jāiet jāspēlē kā mēs mākam un tad jau skatīsies kas no tā visa sanāks. Es uzskatu, ka šajā līgā neviens nav neuzvarams, viss atkarīgs no tā kā noskaņojas spēlei, jo spēlējot šādā līmenī visi var izšaut negaidīti un īstajā laikā. Mēs to izdarījām pret Lapeniekiem. Prieks arī, ka spēles beigās uzvaru neizlaidām, ja tiktu pieļautas vēl dažas kļūdas aizsardzībā viss nebūtu beidzies tik labi.

Pret pašreizējiem līderiem zaudējums. Kas pietrūka vai tieši otrādi, bija par daudz spēlē pret Hipotēku banku?
A.P.: Cerējām, ka nokļuvuši uz laba viļņa, spēsim pārsteigt arī Hipotēku banku, kam pauze pēc pēdējās spēles bija gandrīz mēnesis. Pazīstu vairākus puišus no HB un droši zinu, ka viņiem problēmas nav ar motivāciju ne pret vienu komandu. Viņi visi ir īsti darba rūķi un cīnītāji. Ko, protams, pierādīja arī asumi spēlē, kad neviens negribēja atdot ne centimetra laukuma. Šī ir komanda, kas droši neatnāks nenoskaņojusies. To pierāda tas, ka ar vidēji visvairāk iemestiem punktiem spēlē (73) un vislabāko soda metienu realizācijas procentu (57.85%) viņi ir līderi visā 3. līgā. Zinājām, ka nedrīkst ļaut mest trīnīšus, bet šoreiz „uzkrita” pretiniekiem. Mūsu puiši darīja visu, kas bija viņu spēkos. Nekādu pārmetumu komandai. Ja paskatamies sezonas sākumu, kad zaudējām visiem ar lieliem pārsvariem, tad šis zaudējums turnīra līderiem nav nekas ļoti traks. Galvenās cīņas tāpat būs ar otrā etalona komandām.
J.M.: Pret Hipotēku banku pietrūka pacietīgākas spēles uzbrukumā daudz metienus sasteidzām. Aizsardzībā arī tika ielaisti vairāki ļoti viegli punkti. Es domāju, ka vienā brīdī nedaudz vajadzēja aizķerties, jo kad uzbrukums negāja tad aizsardzību arī palaidām. Jau šajās 4 spēlēs esmu pieradis, ka Salvis met ap 30 punktiem, bet šoreiz viņam uzbrukums nevedās. Kā viņam spēle neaizgāja tā īsti nebiju kas uzņemas un velk komandu. Pašreizējie līderi pret mums rādija diezgan stabilu sniegumu visās ceturtdaļās un, es uzskatu, ka tieši tāpēc viņi atrodas 1.vietā, jo spēj stabili aizvadīt visu spēli.

DAL Ķekariem prognozē maksimāli 8.vietu pēc 2 apļiem.
A.P.: Daudzie zaudējumi sezonas pirmajā pusē un sīvā cīņa starp līgas 4.-7. vietu diemžēl līdz minimumam samazina mūsu izredzēs izmukt no pārspēlēm ar pretendentu līgas komandām. Bet kaut minimāla iespēja ir iespēja. Ejam uz katru treniņu ar domu kļūt par labākiem, uz katru spēli, ar domu par uzvaru. No puišiem treniņos, pēdējā spēka izsīkuma brīžos esmu dzirdējis: „Mūs te gatavo LBLam, vai?”. Tieši tik precīzi var raksturot mūsu treniņus. Fiziski un smagi. No nulles uztrenēt basketbolu 20+ gados nav viegli, bet Kārli tas nebaida. Viņš strādā katrā treniņā, kā pirms izšķirošam spēlēm, ar domu – mēs strādājam daudz, bet visticamāk, pretinieki strādā veļ vairāk- tāpēc arī mums ir jāstrādā daudz vairāk. Mums ir daudz laika no treniņiem jāvelta, pamatelementiem un fiziskajam, kad citas komandas jau var trenēt un atstrādāt metienus un taktiskās shēmas. Arī talantu mums nav tik daudz cik gribētos, tāpēc viss ir atkarīgs tikai un vienīgi no pašu ieguldītā darba.
J.M.: Manas domas ir, ka ir jābūt augstāk par 8. vietu. Turnīra tabulu neesmu īpaši pētījis, bet es domāju, ja uzvarēsim visas atlikušās spēles, kas nav neiespējami, varam atrasties augstāk par 8.vietu, protams, jāskatās kā veiksies pārējām komandām.

Vai tas bija pareizs lēmums spēlēt 3.līgā?
A.P.: Par izvēli spēlēt 3. līgā, šobrīd pilnīgi droši varu teikt – izvēle bija pareiza. Sākumā, protams, dabūjam kārtīgi, bet mainoties komandas sastāvam, kļūstot tikai spēcīgākam, mēs sākam attaisnot savu izvēli. Mērķus pirms sezonas ne mēs, ne viens cits mums neuzstādīja. Bija jāiet un jāspēlē. Katram jāuzlabo sava spēle, līdz ar to uzlabojot komandas spēli kopumā. Ļoti nopietnus draudus radīja lielā spēlētāju emigrācijas sezonas laikā. No komandas aizgāja viens pēc otra 3 ļoti svarīgi spēlētāji. Tas nozīmēja lielas pārmaiņas. Komandas pārkomplektēšana. Ja šādi būtu noticis pirms sezonas, vadībai un treneriem būtu laiks atrast aizstājējus un gatavot komandu no jauna. Sezonas laikā, tas ir diezgan smags darbs, kas nepaliek bez sekām. Uz karstām pēdām tika meklēti pastiprinājumi, kas lielākoties, neiederējās komplektācijā. Īstie papildinājumi tika atrasti tikai beigās, un ar šiem spēlētajiem mums ir jācīnās par uzvarām. Mednis, Pommers un Skušķis, viennozīmīgi, ir ļoti, ļoti labi papildinājumi. Progresēt turpina Porietis, Aizporietis. Pirmssezonas papildinājums Kvalbergs attaisno uz sevi liktās cerības par komandas gara stiprināšanu un super attieksmi pret basketbolu. Kuzmins ar Nikonovu zina savus uzdevumus un pilda tos bez problēmām. Pēc iespējas palīdzību sola Škute un gaidām kad atveseļosies Martinsons. Diemžēl ļoti maz šogad palīdzēt var Eiduks, bet brīžos kad tomēr viņš ir, tas visiem pretiniekiem rada lielas problēmas. Viņa snaipera dotības nav novērtējamas. Un ar šādu sastāvu nemaz domāt par zemāku līgu nedrīkst!Droši var teikt, ka no „Draugu komandas” esam kļuvuši par „Ļoti spēcīgu draugu komandu”.

Informāciju sagatavoja,
BK Ķekari

Avots:
BK Ķekari
DAL

Otro sezonas pusi Ķekari aizvadīs:

  • 16

  • 1

  • 2

  • 3


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-01-24 22:14, pirms 13 gadiem
Portnovs nebeidz liet ūdeni
Skudriniek,par velti nu tas noteikti nav