Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Latvijā pirmo reizi notiks Starptautiskās Amatieru basketbola līgas posms

Latvijā pirmo reizi notiks Starptautiskās Amatieru basketbola līgas posms
Latvijas (LBAL izlase) komanda Viļņā. No kreisās pirmais – Aigars Indrikovs, Kārlis Valenieks, Jānis Tomaševskis, Raimonds Elbakjans, Andis Cīrulis, Jānis Tiltiņš, Reinis Veiders, Ritvars...

2.februārī Rīgā, Olimpiskajā centrā norisināsies Starptautiskās Amatieru basketbola līgas 3.posms, kurā līdzīgi kā pirmajā posmā piedalīsies sešas komandas no piecām valstīm, tajā skaitā arī Latvijas (LBAL izlase) komanda. Latviešiem trešā posma mačos pretim stāsies līgas jaunpienācēja Polijas izlase un pērnā gada čempioni ukraiņi.

IABL (International Amateur Basketball league), jeb Starptautiskā amatieru basketbola līgas 1.posms norisinājās 2012.gada novembrī Polijas pilsētā Sopotā, savukārt 2.posms tika aizvadīts decembrī Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.

IABL turnīrā Latvijas komandu pārstāv LBAL (Latvijas basketbola alternatīvā līga) komandu izlase, jeb labākie no labākajiem. Sopotas posmā vienība aizvadīja divus mačus, taču pie uzvarām netika, piekāpjoties Ukrainas un Viļņas komandām. Krietni sekmīgāka izdevās tūre Viļņā, kur latviešu basketbolisti ar tās līderiem Raimondu Elbakjanu un Andi Cīruli priekšgalā sīvā cīņā piekāpās Kauņas izlasei ar 79:91 un uzvarēja pērnās sezonas bronzas medaļas īpašniekus Baltkrievus ar 70:65.

2.februāra posmā Latvijas izlasi sagaida divas ļoti aizraujošas spēles. Dienas pirmā spēle galvenā trenera Matīsa Vārnas vadītajai komandai būs jāaizvada ar līgas debitantiem poļiem, savukārt dienas noslēgumā otrs duelis ar 2011./2012. gada sezonas čempioni Ukrainas komandu.

Patlaban pēc aizvadītiem diviem posmiem Latvijas komanda turnīra tabulā ar vienu uzvaru un trīs zaudējumiem ieņem 4.vietu, apsteidzot Baltkrievijas un Polijas izlases.

IABL izveidota ar LBAL vadības līdzdalību un darbojas jau otro sezonu. IABL debijas sezonā startēja sešas komandas no piecām valstīm – Latvija, Lietuva (Viļņas un Kauņas izlases), Baltkrievija, Ukraina un Sanktpēterburgas izlase. Katra valsts/pilsēta sezonas laikā rīkoja vienu no līgas posmiem, savukārt IABL fināls tika aizvadīts Ukrainas pilsētā Sevastopolē, kur mājinieki tika kronēti par čempioniem. Latvijas izlase finišēja 5.vietā apsteidzot Sanktpēterburgas komandu. Vairāk par IABL var atrast interneta vietnē Sākuma lapa - Starptautiskā Amatieru Basketbola... .

Šosezon Sanktpēterburgas komanda turnīrā nestartē, taču vieta nav palikusi tukša un vietā nākusi Polijas vienība, savukārt Krievijas pārstāvji jau plāno par atgriešanos līgā. IABL plāno arī tuvākajā laikā paplašināt līgu ar komandām no Gruzijas, Itālijas, Igaunijas un Vācijas, jo interese par šādu līgu ir milzīga.

LBAL, jeb Latvijas Basketbola alternatīvā līga pastāv jau sesto gadu. 2012./2013. gada sezonā līgā startē 11 komandas – BK "Kompānija NA", BK "UBS", BK "P&B Terminal", BK "Lely", BK "Filter.lv", BK "Kompānija NA-2", BK "Cavendish", BK "R.A. Veselības centrs", BK "CrewGang", BK "Filter-RTG" un BK "Austrumi". Sīkāku informāciju par līgu, tās komandām, spēlētājiem var iegūt līgas mājas lapā Latvijas Basketbola Alternatīvā Līga, kā arī aktualitātēm var sekot līdzi sociālajos tīklos LBAL (lbal_info) on Twitter .

Informāciju sagatavoja
Latvijas Basketbola alternatīvās līgas (LBAL)
mārketinga speciālists
Jānis Tiltiņš.