Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Zelta spēle pret vareno Rīgas Brīvostas pārvaldi

Šo otrdien, 10. aprīlī plkst. 21:00, 49. Vidusskolas Sporta Kompleksā (Kr. Valdemāra 65) notiks spēle starp DAL 3. līgas līdervienībām – BK Ķekari un Rīgas Brīvostas pārvaldi (RBP). Šīs spēles uzvarētājs triumfēs arī visā turnīrā un kaklā kārs zelta medaļas. Pirmajā savstarpējā spēlē (1.aplī) RBP mājvietā, Latvenergo zālē, triumfēja Ķekari ar +25 (88:63). Šis gads Ķekariem izvērsies veiksmīgs – 12 uzvaras un 1 zaudējums. Arī Brīvosta spēlējusi ļoti pārliecinoši – 10 uzvaras, 2 zaudējumi.

BK Ķekari komandas sastāvs: Juris Cīrulis, Rolands Porietis, Elvis Kvalbergs, Artūrs Škute, Rolands Eiduks, Armands Pommers, Artūrs Portnovs, Jānis Mednis, Oskars Aizporietis, Krišs Matisons, Intars Nikonovs, Ivars Ikstens, Jurģis Līviņš, Salvis Skušķis, Dmitrijs Kuzmins, Treneris Bruno Kārlis, Menedžere Madara Zelča, Konsultants Jānis Butāns

Kurš uzvarēs šoreiz un kuri faktori izšķirs spēles iznākumu? Prognozes izteikt lūdzām citu komandu pārstāvjiem un basketbolam pietuvinātiem cilvēkiem.

Kristaps Kalniņš, North Hube Services: “Liekas, ka Ķekariem ir pilnvērtīgāks sastāvs, taču nav izteiktu centru. Brīvostai ir izteikti centri, taču rezerves nav tik spēcīgas. Kā arī Ķekari, šķiet, labāk spēlē uz komandu, tā kā uzvaru prognozēju Ķekariem!”

Toms Kursītis, Teikas Gaisma: “Lieku uz visnotaļ līdzīgu spēli. 49. vsk. ir ļoti populāra un zināma Rīgas basketa spēlmaņiem, tāpēc grozu piešaude nebūs tik svarīga. Uzvarēs tas, kurš vairāk to vēlēsies. Tas mazāk attiecās uz komandām, bet vairāk katru individuāli. Ja katrā divcīņā ar pretinieku, spēlētājam būs paaugstināta motivācija, tad rezultāts neizpaliks. Mani plusi katrai komandai: RBP – Individuāli spēcīgi spēlētāji, spēcīgs garais gals, labi snaiperi, bet pietrūkst spēlētāju, kas dotu reālu pienesumu no soliņa. Daudz kas būs atkarīgs, kā nospēlēs Brenčs un snaiperi – Osītis (Oskars Rusmanis), (Francis) Ķeirāns. Mīnusi – ja komandā ir daudz spēlētāju, kuri apveltīti ar spēcīgām individuālajām prasmēm, tad efekta vietā var sanākt defekts. Otrs mīnuss – viņi nav tik vienoti kā Ķekari, tāpēc pēc pāris neveiksmēm var sākties strīdi savā starpā. Tas būs ļoti svarīgs faktors! Ķekari – Ļoti viengabalaina komanda un, līdzās līderiem, ir lieliski rezervisti, kuri vienmēr kapā ir lielu pašatdevi. Brīžam pat lielāku kā komandas ‘punktu mašīnas’ ; Līdzjutēji – ļoti nozīmīgs faktors. Ar katru radīto fanu decibelu, Ķekari lido ātrāk un spēj apķekarot savus naidniekus; Komandas spēle; Komandas gars; Ikstena faktors – jau pierādījies, ja viņam aiziet spēle, tad visi pārējie spēlē sekmīgāk un nosvērtāk; Var izšaut jebkurš – atšķirībā no RBP, Ķekariem var būt kāds X-faktors. Savu balsi atdošu Ķekariem, kas 4. ceturtdaļas vidū, salauzīs maču! Vēl – treneris. Ja arī neies spēle, tad Bruno atradīs vārdus, lai motivētu. Būs interesanti. Uzvarēs komanda, kurai būs spēcīgāka motivācija, psiholoģiskā noturība un komandas gars. Šajā aspektā redzu mazas priekšrocības Ķekariem. Saspringtā spēlē +8 Ķekariem.”

Edgars Zariņš, Teikas Gaisma: “Amatieru sportā ļoti daudz izšķir vienas vai otras komandas veiksmes/neveiksmes faktors. Tas iekļauj arī sastāva komplektēšanas iespējas uz konkrētām spēlēm. Līdz ar to uzskatu, ka uzvarēs tie, kas spēs savākt optimālo sastāvu ar visiem top spēlētājiem. Jā kāds no līderiem neierodas, tad svaru kausi nosveras jau otras komandas labā. Tomēr, ja būtu jāprognozē uzvarētājs, tad liktu uz Ķekariem, jo tomēr spēlēs relatīvajās mājas sienās.”

Gunārs Gailītis, DAL pārstāvis:“Uzvarēs, tas kurš vairāk iemetīs:) Bet es lieku uz neizšķirtu:) Tā kā es neesmu redzējis ne vienu ne otru komandu šosezon darbībā, tad var spriest pēc statistikas un rezultātiem. Brīvostas pluss ir titulētāki un, iespējams, individuāli labāki līderi, bet Ķekariem ir vienmērīgāks sastāvs un, noteikti, daudz labāki rezervisti. Rezultāts būs 77:77, kāds no Ķekariem beigās iemetīs 2+1, bet soda metiens lidos grozam secen.”

Jānis Tiltiņš, BK Baldone: “Uzvarēs tā komanda, kura visu spēles laiku aizvadīs visstabilāk. RBP kodols gan uz papīra izskatās labāk, Ķekariem sastāvs ir sabalansētāks, taču ir arī daži spilgti līderi. RBP spēks slēpjas dažu spēlētāju augstajā individuālajā meistarībā (R.Brenčs, O.Rusmanis), savukārt BK Ķekari uzskatu par komandu, kura spēlē izteiktu komandas basketbolu gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Viens par otru stāv un krīt un, lai kādā gultnē spēle ievirzītos komanda cīnās līdz pēdējām sekundēm. Prognozēju, ka uzvarēs BK Ķekari.”

Raimonds Feldmanis, VCG Ekspertu grupa: “BŪS NEIZĶIRTS! Spraiga cīņa!”

Sandris Sēja, pronets.lv: “Domāju ja abas komandas būs optimālos sastāvos, tad uzvarēs Rīgas Brīvostas Pārvalde ar +10, jo, manuprāt, šīs komandas līderiem ir lielāka pieredze augstāka līmeņa basketbola sacensībās (LBL2) un līdz ar to meistarība. Ja Brīvostai trūks 2 līdz 3 pamatpiecnieka spēlētāji, tad uzvarēs Ķekari, jo šai komandai ir labāks komandas gars un viņi izskatās mērķtiecīgāki, gribošāki uzvarēt.”

Jānis Vilcāns, Polārā Zvaigzne, 2.līga: “Atzīšos, ka esmu viens no tiem, kas joprojām nespēj noticēt lieliskajai Ķekaru sezonai un ik pa laikam “gaidu” Ķekaru kritienu… Tomēr esmu patīkami pārsteigts, ka to tā arī nepiedzīvoju… Noteikti novēlu Ķekariem tikt līgu augstāk, pie nosacījuma, ja pārspēlēs netiksieties ar PZ :) Bet atgriežoties pie Brīvosta-Ķekari spēles – es minu 76:68 Brīvostas labā!”

Uģis Ludiņš, SC Upesciems: “Grūti pateikt… It kā jau Brīvostas čaļi ir individuāli meistarīgāki, tā kā, ja viņi savāksies pilnā sastāvā un nopietni noskaņosies spēlei, viņiem ir visas iespējas. Bet nu Ķekari atkal labāk spēlē kā komanda un nopietnāk attiecaties pret turnīru kopumā. Un vēl – RBP ir diezgan slinki aizsardzībā…”

Kristians Meliņš, BK Grifs AG: “Ja RBP neslinkos aizsardzībā un būs visi labākie ierindā, tad prognoze viņiem par labu. Ja RBP slinkums aizsardzībā netiks pārvarēts, tad arī labāko spēlētāju ierašanās viņiem nepalīdzēs atstāt BK Ķekarus bez 3.līgas zelta. Šoreiz visu izšķirs aizsardzība!”

Edijs Kaņepājs, DAL tiesnesis: “Uzvarēs Rīgas Brīvostas pārvalde”

Edgars Krūze, Baltezers bijušais treneris: “Ja skatās objektīvi tad “uz papīra” labāki ir RBP un ja viņi ieradīsies pilnā sastāvā, tad ķekariem klāsies grūti. Jau iepriekšējā spēle pret Baltezeru pierādījāt,ka esat KOMANDA, kas basketbolā ir galvenais un ar cīņas sparu arī viss ir kārtībā. Tātad mana personīgā prognoze ir ja RPB būs pilns sastāvs, tad uzvarēs viņi, bet ne jau ar 25 un vairāk punktiem. Tā, ka domāju , ka cīņā uzvarēs RPB, bet visā kaujā Ķekari.”

Juris Leščinskis, AF1:Manuprāt, Ķekari ir spēcīgāki komandas spēlē, arī garais gals pēc manām domām ir labāks Ķekariem. Savukārt Brīvostai ir trīs izteikti līderi, kuri individuālajā meistarībā tomēr ir krietni labāki, ja skatās pa pozīcijām kur tie spēlē 1-3 numurs. Viss atkarīgs no tā, ja Ķekari spēs nosegt un nokausēt Brīvostas līderus, tad uzvarēs Ķekari, ja nē un spēle aizies Brīvostas līderiem, tad uzvarēs Brīvosta.

Tiekamies otrdien, 10. aprīlī, plkst. 21:00, 49. Vidusskolas Sporta kompleksā (Kr.Valdemāra 65). Nāciet atbalstīt savus draugus, radus, paziņas un, vienkārši, basketbola entuziastus! Atbalsts zālē ir puse uzvaras!

Kura komanda uzvarēs, arī Tu vari izteikt savu viedokli tepat komentāros un balsojumā – Kura komanda uzvarēs 3.līgas turnīrā?

Manuprāt, Ķekari ir spēcīgāki komandas spēlē, arī garais gals pēc manām domām ir labāks Ķekariem. Savukārt Brīvostai ir trīs izteikti līderi, kuri individuālajā meistarībā tomēr ir krietni labāki, ja skatās pa pozīcijām kur tie spēlē 1-3 numurs. Viss atkarīgs no tā, ja Ķekari spēs nosegt un nokausēt Brīvostas līderus, tad uzvarēs Ķekari, ja nē un spēle aizies Brīvostas līderiem, tad uzvarēs Brīvosta.

Avots:
BK Ķekari

DAL

Spēlē par zeltu uzvarēs

  • 11

  • 7

  • 1