Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Valsts svētkos Rīgā notiks "Krastmalu kauss" un "Sporta diena Lucavsalā"

Rolands Eliņš

4. maijā Rīgā notiks divi sporta pasākumi, kuros sev ko interesantu varēs atrast teju katrs sporta līdzjutējs un aktīvists. 11. Novembra krastmalā notiks "Krastmalas kausa" izcīņa, bet Lucavsalas aktīvās atpūtas parkā būs iespēja piedalīties "Sporta dienā Lucavsalā".

Krastmalu kauss

4. maijā, Latvijas Republikas Neatkarīgas atjaunošanas dienā rīdzinieki un pilsētas viesi, gan lieli, gan mazi aicināti piedalīties 24 dažādās sportiskās aktivitātēs, lai cīnītos par „Krastmalas kausu”. Tā izcīņa notiks 11. novembra krastmalā no plkst. 12. līdz 16.00, bet īpašs pārsteigums sarūpēts šaha un dambretes cienītājiem.

Valsts svētku svinībās, 11. novembra krastmalā pēcpusdienā un vakarā notiks Lielās virves vilkšanas sacensības un koncerti, bet pa dienu iedzīvotāji aicināti iesaistīties daudzveidīgās sportiskās aktivitātes, kurās varēs piedalīties gan bērni un jaunieši, gan pieaugušie un seniori. Līdztekus sporta aktivitātēm Krastmalā būs iespēja vērot paraugdemonstrējumus ielu vingrošanā, karsējmeiteņu priekšnesumus, grupu „Capoera”, un „Fair Play” uzstāšanos.

Jauniešus un pieaugušos aicina pieteikt komandas 3 x 3 basketbolā, futbolā un arī handbolā. Ikviens pasākuma apmeklētājs aicināts izmēģināt savus spēkus uz alpīnisma sienas, kartinga trasē un foto orientēšanās maršrutā pa Vecrīgu, mini sprintā orientēšanās sportā, skriešanā, dambretē un novusā. Īpašs pārsteigums gaida šaha un dambretes spēles cienītājus, jo viņiem būs iespēja piedalīties simulantspēlēs ar starptautiskajiem lielmeistariem. Šahā simulantspēles seansi ar lielmeistaru Arturu Neikšānu notiks plkst. 12.30 un 14.30, bet dambretē ar lielmeistaru Rudolfu Tomasu - plkst. 13.00 un 15.00. Savukārt galda hokeju ikviens interesents varēs spēlēt kopā ar pasaules čempioniem Edgaru Caicu un Ati Sīli plkst. 14.20.

Sporta diena Lucavsalā

No plkst. 11.00 līdz pat plkst. 16.00 4. maijā ikviens varēs piedalīties daudzveidīgās bezmaksas aktivitātēs, kas paredzētas jebkuras paaudzes un vecuma apmeklētājiem un notiks Lucavsalas aktīvās atpūtas parkā.

Bērnus sagaidīs jautrās stafetes, piepūšamā atrakcija, kā arī dažādas radošās rokdarbu darbnīcas, kurās varēs izveidot krāšņas piemiņas lietas sev un citiem. Ģimenēm aizraujoši pārbaudījumi gaidāmi Lielajā krāsu dambretes stafetē, fotoorientēšanās distancē, simtkāja sprintā, kā arī kroketa spēlē. Jebkuru apmeklētāju, bet jo īpaši seniorus, priecēs tādas aktivitātes kā nūjošana, brīvdabas vingrošana un šautriņmešanas čempionāts, kurā ik stundu tiks apbalvoti precīzākie spēlētāji.

Gan lielus, gan mazus velobraucējus iepriecinās profesionālo velotriālistu šovs ar Latvijas un pasaules labāko velotriālistu dalību, bet ikvienam velobraucējam gana vilinoša būs iespēja sacensties cīņās uz jaudīgā veloruļļa, kā arī mēroties spēkiem vienriteņa un tandēma riteņu stūrēšanā. Mazajiem, kam līdzi būs velosipēds, aizraujoša būs šķēršļotā velotrasīte.

Sporta dienas programma un sīkāka informācija pieejama pasākuma mājas lapā Sporta diena Lucavsalā 2014

Informāciju sagatavoja:
Indra Vilde
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja
un Marta Zumberga
"Sporta diena Lucavsalā" projekta koordinatore