Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Šī gada pirmais "Gjensidige Stirnu buks" posms jau 16. aprīlī

Jānis Celmiņš

Daudzi taku skrējienu seriāla dalībnieki ziņu, ka 2022. gada taku skrējienu seriāla “Gjensidige Stirnu buks” pirmais skrējiens notiks 16. aprīlī Rīgā, uztvēra ar lielu pārsteigumu un neticību, jo, kā nu ne – pirmoreiz populārā seriāla “Stirnu buks” deviņu gadus ilgajā vēsturē “Stirnu buki” skries pašā Rīgas zaļajā sirdī - kultūras un atpūtas parkā “Mežaparks”.

“Visi zina Mežaparka rosīgās centrālās alejas, Lielo estrādi, Zaļo teātri, rotaļu laukumus un Ķīšezera kafejnīcu. Bet patiesībā viss teju 400 hektāru plašais Mežaparks lielai sabiedrībai daļai varētu būt vēl pilnībā neapgūta un nezināma teritorija,” stāsta SIA “Rīgas Meži” daļas “Mežaparks” vadītājs Aigars Pencis. ”Bez tradicionālās Rīgas priedes, Mežaparkā aug arī daudz lapu koku, tai skaitā Pierīgai netipiskā apšu audze un ir citas cilvēkiem, iespējams, nezināmas lietas. Piemēram, pie mums ir fantastisks reljefs: te var skriet gan pa kāpu, gan nolaisties plašākā ieplakā. Klusiņām tipinot, šajā Rīgas daļā var sastapt vāveri, lapsu un pat stirnu. Savukārt, ja ir vēlme redzēt plašu skatu, jānoskrien taka gar Ķīšezeru! Tur bieži var redzēt dažādus ūdensputnus.”

“Rīgas Meži” apsaimniekošanā ir 380 hektāru zaļās infrastruktūras vienā no skaistākajām un noteikti zaļākajām galvaspilsētas apkaimēm – Mežaparkā. Tā apkārtmērs ir vismaz desmit kilometri. Līdz šim skaistajam, dažādajam mežam var nokļūt arī ar sabiedrisko transportu; no Rīgas centra tas prasīs tikai nieka 30 mierīgas atelpas minūtes.

Iepazīt vēl neiepazīto Mežaparku

Sacensību organizatori ir apzinājušies riskus un bažas, ka visgarāko sacensību distanci būs grūti ievirpināt Mežaparka taciņu līkločos, tomēr kopīgiem spēkiem un nedaudz neierasti cakainos līkločos ir izdevies ietilpināt ierastās distances ierastajos garumos, turklāt maksimāli maz izmantojot maršrutu ar asfalta segumu.

Kā ierasts vieni no pirmajiem sacensību distancē dosies paši mazākie jeb distances “GARDU MUTI Susurs” (~1km gara trase) dalībnieki. Susuriem sekos “LATVIJAS VALSTS MEŽI Skolu čempionāta” un “HUSQVARNA Vāvere” distanču skrējēji (~6km distance). Ātrie “GJENSIDIGE Zaķis” dalībnieki dosies ~12km garā distance, pieredzējušie “VENDEN Stirnu buks” dalībnieki lūkos pieveikt ~20km, bet visizturīgākie “GARMIN Lūši” taku skrējēji līkločos ~27km.

Saprotams, ka daudzi pasākumu regulārie apmeklētāji neizpratnē rauc uzacis, bet, kur tad Mežaparkā tiks sarīkots sprinta posms “SALOMON Kalnu karalis / karaliene”? Uztraukumam nav pamata, sprinta posms būs, sacensību organizatoriem šķiet, ka bukiem patiks, lai arī tas kalniņš ne tik augsts, kā ierasts, bet vai talab vieglāk pieveicams? Tas tiks noskaidrots 16. aprīlī.

Jā, un visbeidzot – 16.aprīlī Stirnu buku ciltij atkal pievienosies suņi! Atsevišķs starts tiks rīkots kanikrosa disciplīnā, kurā sportists skrien sasaistē ar suni, un kurā suns velk skrējēju.

Turpināsies 2021./22. gada sezona

Organizaroti atgādina, ka šogad netiek uzsākta jaunā sezona, bet gan pabeigta iepriekšējā! Pērngad jau notikušos 4 posmus – Smiltenē, Kandavā, Siguldā un Ogrē – papildinās 3 atlikušie posmi:
- 2022. gada 16. aprīlī “Mežaparka Stirnu buks”, starts un finišš – Mežaparka Lielā estrāde kultūras un atpūtas parka Mežaparks, Rīgā;
- 2022. gada 21. maijā “Riekstukalna Stirnu buks”, starts un finišš – slēpošanas trase “Riekstukalns”, Baldone, Ķekavas novads;
- 2022. gada 18 .jūnijā “Gaiziņkalna Stirnu buks”, starts un finišš – slēpošanas trase “Gaiziņš”, Madonas novads.

Ja kādā no šiem datumiem epidemioloģiskās situācijas dēļ sacensības nevarēs organizēt, tās notiks attiecīgi 2022. gada 13.08., 10.09., 01.10. Ja sezona tiks pabeigta ātrāk, kā 01.10., visi papildus posmi tiks definēti, kā sezonas Ekstra posmi bez atsevišķa Ekstra posmu kopvērtējuma. Līdz ar to arī vecuma grupu sadalījums paliek pēc pērngad noteiktās vecuma grupu skalas.

Seriāla līderi

Visbeidzot, lai arī 2021./22. kopvērtējuma ieskaite vēl tikai nedaudz pāri pusei (seriāla dalībniekiem ir iespēja cīnīties par uzvaru sacensību seriāla kopvērtējumā trīs dažādās distancēs – “Zaķis”, “Stirnu buks” vai “Lūsis”, kurā tiks vērtēti katra dalībnieka 4 rezultāti konkrētajā distance), līderi, uzsākot seriāla 2022. gada nogriezni ir sekojoši.

Noderīgas saites:

Informācija par sacensībām
Reģistrācija
Kopvērtējuma rezultāti