Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Pozitīvas dopinga analīzes konstatētas fitnesa sportistiem Gudelam un Sokirkai

Ints Megnis
Ints Megnis

Pozitīvas dopinga analīzes konstatētas fitnesa sportistiem Gudelam un Sokirkai
Andris Gudels Latvijas čempionātā. Foto no sportista Facebook profila

Aprīļa beigās Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas (IFBB) Latvijas čempionāta laikā pozitīvas dopinga analīzes konstatētas tā dalībniekiem Andrim Gudelam un Danai Sokirkai, vēsta Latvijas Antidopinga birojs.

Kaut lietās, kas ir vien izskatīšanas stadijā, Latvijas Antidopinga birojs nemin konkrētus sporta veidus, abiem atlētiem aizliegtās analīzes konstatētas 28. aprīlī. Šajā dienā Rīgā tika rīkots IFBB Eiropas Fit model čempionāts un IFBB Latvijas čempionāts fitnesā. Ja Eiropas čempionāta rezultāti ir atrodami un tur starp dalībniekiem nav dopinga lietošanā pieķertie sportisti, Latvijas meistarsacīkstēm internetā rezultāti nav pieejami.

Tiesa, Gudels pāris dienas vēlāk sociālajos tīklos padalījies ar video, ka piedalās Latvijas čempionātā, tāpat internetā pieejamā informācija liecina, ka arī Sokirka ir fitnesa modele.

Biroja mājaslapā arī ievietota informācija, ka vairākās dopinga lietās pieņemts gala lēmums. Handbolists Raitis Narme par uztura bagātinātāja, kurā bija aizliegtās vielas, lietošanu saņēmis viena gada diskvalifikāciju, kas noslēgsies 2020. gada 16. janvārī, bet vairāki spēka sporta veidu pārstāvji tikuši pie bargākiem sodiem - armvrestlinga sportisti Artūrs Šutovs un Klinta Korsaka bez sporta iztiks pusotru gadu, bodibildinga sportists Gatis Lācis saņēmis divu gadu diskvalifikāciju, pauerliftinga sportists Arions Nazarenko atpūtīsies trīs gadus, bet viņa kolēģi Uldis Ķiploks un Jurijs Cibrijs pat četrus gadus.

Kā vēstīts, 2018. gadā pozitīvas dopinga analīzes konstatētas 13 gadījumos, trīs sportisti atteikušies no dopinga kontroles, bet viens sportists 12 mēnešu laikā nav trīs reizes bijis pieejams dopinga kontrolei. Šis ir pārliecinoši lielākais dopinga lietu skaits neatkarīgās Latvijas laikā, tomēr pērn arī tika veikts divreiz vairāk analīžu nekā iepriekš un tuvākajos gados plānots šādu analīžu skaitu saglabāt. Šogad pēc jaunākās informācijas pozitīvas analīzes bijušas jau desmit atlētiem, tiesa, viens no viņiem ir no Lietuvas.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-19 23:44, pirms 5 gadiem
Kāds tur sports, vitamīnu rīšana.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-20 00:12, pirms 5 gadiem
latvānijs rakstīja: Kāds tur sports, vitamīnu rīšana.
Neviens no vitamīniem vien nav ticis pie pat Latvijas līmenim atbilstošas formas.