Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

RD — Valmieras futzāla čempioni

RD — Valmieras futzāla čempioni
Valmieras futzāla čempionāta 2008./2009. gada sezonas uzvarētāji - "RD" futbolisti.
Foto: Andžejs Staško, www.widzemessports.lv

Pagājušo sestdien Valmieras 2. vidusskolas sporta zālē tika pielikts trekns punkts divu mēnešu cīņām Valmieras futzāla čempionātā, kas šogad notika ar Valmieras pašvaldības domes atbalstu un tika rīkots par godu Latvijas 90 gadu jubilejai. Par 2008./2009. g. sezonas turnīra uzvarētāju kļuva "RD" komanda, kas aiz sevis atstāja "Spēku" un trešajā vietā — "Matīšus".

Turnīrā šosezon kopumā piedalījās 12 komandas, kuras pirmajā aplī tika sadalītas divās grupās (A un B). Otrajā aplī atkal tika sadalītas divas grupas, spēcīgāko C grupu veidoja pirmā apļa katru grupu pirmo trīs vietu ieguvējas, savukārt D grupā par divām vietām izslēgšanas spēlēs cīnījās A un B grupu trīs vājākās komandas. Turpinājumā sekoja izslēgšanas spēles jeb play-offi, kuros piedalījās astoņas komandas (sešas C grupas un divas D grupas vienības). Līdz pusfināliem aizspēlējās četras spēcīgākās - "RD", "Livonia", "Spēks" un "Matīši".

Pusfināli

Spēku samērs finālspēlēs tika noskaidrots pēc sportiskiem principiem, ievērojot pašu galveno futbola vērtību "Fair play". Pirmajā pusfinālā par vietu lielajā finālā sacentās "RD" un "Livonia" futbolisti. Līdzīgi kā abu pirmajā tikšanās reizē grupu turnīra fāzē (7:2, "RD" labā), arī šajā spēlē spēku samērs bija diezgan atšķirīgs. "Livonia" kļūdas netika piedotas, tās gandrīz ar 100 % realizāciju vārtu guvumos pārvērta "RD" futbolisti: pārliecinoša "RD" uzvara (8:4) un vieta finālā. Otrajā pusfinālā spēkiem mērojās "Matīši" ar "Spēku". Abu rīvēšanās futbola laukumos jau pārtop vērā ņemamā derbijā. Patiešām skaistā futbolā bez liekām rupjībām abas komandas viena otru neatlaida tālāk par vienu vārtu starpību. Rezultāts apstājās pie 3:3, līdz spēles galotnē veiksmīgāki un laikam jau mērķtiecīgāki izrādījās "Spēka" futbolisti, gūstot uzvaru ar 4:3.
RD - Livonia 8:4
Vārti: S.Siliņš-3, V.Beidamirovs-2, J.Hudožitkins, L.Šimaņecs, I.Simonovs - A.Putniņš-3, A.Šteimaks
Brīdinājumi: N.Ozols (RD), A.Matvejevs (Livonia)
Matīši - Spēks 3:4
Vārti: R.Risbergs-3 - J.Klētnieks, K.Grava, M.Koļesņikovs, D.Vodjaņickis
Brīdinājumi: M.Koļesņikovs (SPĒKS)

Spēle par trešo vietu

Mazajā finālā vispirms tika izspēlēta trešā vieta, tiekoties "Livonia" un "Matīšiem". "Matīšu" mērķis neapšaubāmi bija ne mazāks par tikšanu lielajā finālā, tomēr neiekļūšana tajā viņus morāli nebija salauzusi, un pulveris vēl bija sauss arī cīņai par trešo vietu. To nevarēja teikt par "Livonia" futbolistiem, kuru lielākais pretinieks bija nevis "Matīši", bet atsevišķu spēlētāju traumas. "Matīšu" pārākums šajā divcīņā jau kopš pirmajām spēles minūtēm bija nepārprotams, morāli sagrautajiem pretiniekiem neizdevās pilnīgi nekas. Sagraujot "Livonia" ar 13:2, vasaras čempioni noslīdēja par pakāpienu zemāk goda pjedestālā un samierinājās ar bronzas godalgām.
Livonia - Matīši 2:13
Vārti: A.Šteimaks, G.Rudiņš - G.Grīnbergs-4, S.Lezdiņš-2, V.Cimbaļuks-2, R.Risbergs, M.Brīdags, I.Veide, A.Knoks, R.Alsiņš

Fināls

Lielajā finālā visā turnīrā zaudējuma rūgtumu nepagaršojušie "RD" futbolisti tikās ar labi uz fināliem nokomplektēto "Spēka" vienību. Abas komandas spēli sāka visai piesardzīgi, gaidot pretinieku kļūdas, bet emociju uzplūdi transformējās daudzos noteikumu pārkāpumos. Šajā saspringtajā spēlē pirmie dzēla pieredzējušie "RD" futbolisti, un visai meistarīgi, pakāpeniski audzējot savu pārsvaru. "Spēka" cenšanās ikreiz atdūrās "RD" aizsardzības ciešajā valnī, un, ja arī tam tika pārkāpts, tad kā pēdējais "RD" glābējs talkā nāca pieredzējušais vārtsargs Oļegs Kobliņecs. Par Valmieras futzāla čempionāta 2008./2009. gada sezonas uzvarētājiem tika kronēti "RD" futbolisti, ar otro vietu jau atkal nācās samierināties "Spēka" futbolistiem.
RD - Spēks 5:2
Vārti: S.Siliņš-2, I.Smirnovs, N.Ozols, V.Krasovskis - J.Klētnieks, M.Koļesņikovs

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Andris Šteimaks ("Livonia") ar 32 vārtiem. Savukārt par visa turnīra labāko vārtsargu tika atzīts Krists Tīcis no "Kvartāla". Turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu saņēma Alvis Dubovs ("Akmentiņi"). Sīkāk par turnīra norisi — vidzemessports.lv. Paldies komandām par piedalīšanos, līdz jaunām uzvarām vasaras turnīrā!

Finālspēles labāko momentu apskats ("RD" futbolisti svītrainajās formās, "Spēks" - dzeltenajās):

     [+] [-]

, 2009-01-22 17:26, pirms 15 gadiem
Nukolaisaka nau slikti.