Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

TCĀ jauktajās dubultspēlēs uzvar I.Brokāne un E.Jansons

TCĀ jauktajās dubultspēlēs uzvar I.Brokāne un E.Jansons
Attēlā: E.Jansons un I.Brokāne
Foto: Aiga Krīgere

13.maijā notika tenisa centra Ādaži (TCĀ) rīkotais „TC Ādaži Roland Garros” jaukto dubultspēļu turnīrs. Sacensībās piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – 18 pāri. Uzvaras laurus plūca I.Brokāne un E.Jansons.

Pateicoties dalībinieku spēcīgajam sastāvam, turnīra spēles izvērtās interesantas, aizraujošas un ar neparedzamiem rezultātiem. Ņemot vērā lielo dalībnieku skaitu un turnīra norisi vienas dienas laikā,organizatori bija noteikuši sacensībām „tie-break” formātu, kur katra spēle tika spēlēta līdz diviem uzvarētiem „tie-break” līdz 7 punktiem. Šāda veida izspēlēs dalībniekiem bija iespēja pārbaudīt savu psiholoģisko noturību, „pakutināt nervus” gan sev, gan pretiniekiem, un pat ļoti spēcīgiem pāriem „tie-break” formāts sagādāja negaidītus sarežģījumus un zaudējumus. Tādējādi katru spēli pavadīja intriga un atsevišķos gadījumos izšķiroša nozīme bija veiksmei, nevis spēku pārsvaram.

Dalībnieku pāri 3 apakšgrupās noskaidroja grupu līderus. Pirmajā apakšgrupā pārliecinoši ar piecām uzvarām pirmie izvirzījās Gunārs Plucis un Kristīne Vīksne. Par 2.pozīciju apakšgrupā cīnījās Edgars Škapars un Inga Makare pret Jāni Gailumu un Lauru Ledaini. Abiem pāriem bija pa 3 uzvarām, bet savstarpējā cīņā ar 7:5 un 7:3 pārāki bija J.Gailums un L.Ledaine.

Otrā grupā ļoti sīvās izspēlēs vairākiem pāriem bija vienāds uzvaru skaits, tādēļ vietas apakšgrupā tika noskaidrotas tikai saskaitot kopējos spēlēs iegūtos punktus. Lielāko punktu skaitu bija ieguvuši Andris Upmiņš un Indra Upmiņa, aiz viņiem palika Vitālijs Kuļibaba un Ilona Kuļibaba, un 3.vietu apakšgrupā izcīnija Ieva Liepkalne un Atis Liepkalns, kuri ar vienādu uzvaru skaitu un tikai 1 punkta pārsvaru apsteidza Arni Ločmeli un Ivetu Cauni.

Līdzīga situācija izveidojās arī trešajā apkašgrupā. Einārs Jansons un Inga Brokāne ar piecām uzvarām pārliecinoši ieņēma 1.vietu, taču aiz viņiem ierindojās trīs pāri ar vienādu uzvaru skaitu. Saskaitot kopā iegūtos punktus, 2.pozīciju ieņēma Ainārs Upenieks un Jūlija Sočenova, bet trešie apakšgrupā palika Mārtiņš Bluķis un Dzintra Dzelde, kuru iekļūšanu trijniekā izšķīra tikai viens punkts, ar kuru tie apsteidza Andri Rozi un Inesi Zuļģi.

Cīņā par vietām pāri sešās grupās aizvadīja vēl pa 2 spēlēm katrs. Par turnīra uzvarētājiem kļuva E.Jansons un I.Brokāne, kuri viegli uzveica G.Pluci un K.Vīksni ar 7:2, 7:2, un ar 7:4, 7:4 - A.Upmiņu un I.Upmiņu. G.Plucis un K.Vīksne ierindojās 2.vietā, uzvarot Upmiņu pāri ar 7:5, 7:5. A.Upmiņam un I.Upmiņai - godpilnā 3.vieta.

Turnīra noslēgumā spēlētāji malkoja vīnu un jautrā gaisotnē aizvadīja sarunas, kamēr sacensību organizatori apbalvoja visus dalībniekus neatkarīgi no iegūtās vietas un apsveica ar balvām no Babolat, Mary Cohr un TCĀ.

Jau nākamajās brīvdienās TCĀ norisināsies vienspēles kungiem 1.līgā un 2.līgā, kā arī maija pēdējā nedēļas nogalē notiks vienspēles kungiem 45+ un dāmām.

Raksts tapis sadarbībā ar tenisa centru Ādaži

     [+] [-]

, 2012-05-18 22:20, pirms 12 gadiem
Super turnīrs! Interesants formats un stiprs sastavs.