Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Tenisa centrā Ādaži 9.septembra turnīrā uzvar I.Brokāne

Tenisa centrā Ādaži 9.septembra turnīrā uzvar I.Brokāne
No kreisās: I.Brokāne un A.Hohļuka

Iestājoties rudenim, ir sasparojušies visi tenisa amatieri, un Tenisa centrā Ādaži (TCĀ) septembrī notikuši jau vairāki tenisa turnīri dāmām, kungiem 1.līgas un 2.līgas grupās, kā arī kungiem 45+ grupā.

9.septembrī norisinājās dāmu vienspēles. Inga Brokāne izcīnija 1.vietu 16 dāmu konkurencē.

Turnīram bija pieteikušās gandrīz visas TCĀ reitinga pirmā sešpadsmitnieka dāmas. Kā ierasts, sīvas cīņas aizritēja jau pirmajā kārtā, kur vairāki spēļu rezultāti izšķīrās tikai „tie-break” izspēlēs. Izspēļu 2.kārtā I.Brokāne apspēlēja Aiju Beikšu ar 6:2, Petra Kriķe uzveica Indru Upmiņu ar 6:3, Aleksandra Hohļuka ar 6:4 uzvarēja Ingu Makari, bet Diāna Albīna ar rezultātu 6:3 uzveica Aigu Krīgeri. Pusfinālā cīnījās I.Brokāne pret P,Kriķi, kurā ar 6:3 uzvaru svinēja I.Brokāne, bet 2.pusfinālā A.Hohļuka uzveica D.Albīnu ar rezultātu 6:2. Finālā I.Brokāne ar 6:1 uzvarēja A.Hohļuku.

Reitinga 2.vietā esošajai Aigai Krīgerei, kura izcīnija 1.vietu TCĀ 19.augusta turnīrā, šoreiz 1.kārtas pārvarēšana prasīja lielu piepūli, un uzvara nāca tikai „tie-break”. Turpmākās spēlēs cīnoties ar kritumiem un kāpumiem A.Krīgere turnīrā ieguva 7.vietu. Arī reitinga 3.raketei Irinai Graubiņai šajā turnīrā neizdevās labs starts, zaudējums jau 1.kārtā pret A.Hohļuku ar 4:6, un rezultātā tikai 11.vieta turnīrā.

Aktuālajā reitingā 1.-3.vietu saglabājušas līdzšinējās līderes I.Brokāne, A.Krīgere un I.Graubiņa. Uz 4.vietu pakāpusies P.Kriķe, apsteidzot Irēnu Jurisoni par 2 punktiem.

Kungu 45+ grupā arī aizvadīts turnīrs 8.septembrī. Uzvaru šajā turnīrā ļoti pārliecinoši ieguva Gunārs Plucis, kurš vispirms izcīnīja 1.vietu apakšgrupā, pēc tam ar 6:3 uzvarēja Ansi Regžu, un finālā uzvarēja Ziedoni Ūdri ar rezultātu 6:0 , neatstājot nekādas cerības pretiniekam. Godpilnā 3.vieta turnīrā Ansim Regžam, kurš apspēlēja Igoru Mihejevu ar 6:1.

Kungiem 45+ grupas reitingā šobrīd līderos ir Atis Sausnītis, Kārlis Bicāns ieņem 2.vietu un Oskars Guļāns ierindojies 3.vietā.

Kungiem septembrī 1.līgas turnīrā šoreiz uzvaras laurus plūca Arnis Ločmelis, bet 2.līgā uzvarēja Ģirts Ģederts. Kungu reitingā šobrīd 1.pozīcijā atrodas Andris Upmiņš, aiz viņa par 17 punktiem atpaliek Nauris Buļs, bet 3.vietā – Arnis Ločmelis ar 176 reitinga punktiem.

Nākamais turnīrs dāmām un kungiem 45+ grupā jau septembra beigās, bet kungu 1. un 2.līgai oktorba sākumā. Sīkāka informācija TCĀ kalendārā.

Raksts tapis sadarbībā ar tenisa centru Ādaži