Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Rīt otro reizi Jēkabpilī notiks lielais izturības skrējiens "Backyard Ultra Lūša pēdās"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rīt otro reizi Jēkabpilī notiks lielais izturības skrējiens "Backyard Ultra Lūša pēdās"
Pagājušā gada uzvarētājs Ritvars Kalniņš saņem kausu no Jēkabpils mēra Raiva Ragaiņa, kurš arī piedalījās, un Jēkabpils SC vadītāja vietnieces Aivas Jakubovskas.Foto: Lāsma Irša

Sestdien, 13. aprīlī, kad pēc pieciem vakarpusē Jēkabpils "Lūši" Latvijas volejbola čempionāta finālā turpinās ceļu pretī titula atgūšanai, tikmēr vairākas stundas iepriekš, plkst. 11.00., turpat netālu Jēkabpils Mežaparkā pulcēsies izturīgākie skrējēji, lai sevi izaicinātu Latvijas otrajā “backyard ultra” (BYU) skrējienā “Lūša pēdās”, kur pērn uzvarētāja laiks bija 46 stundas.

Skrējiens “Lūša pēdās” arī šogad vedīs apkārt Radžu ūdenskrātuvei, un, kā jau “backyard ultra” jeb “piemājas skrējienā” ir pieņemts, dalībniekiem katru stundu būs jānoskrien 6706 metru gara distance. Pēc apļa veikšanas skrējēji varēs izmantot atlikušo laiku pēc saviem ieskatiem, lai sagatavotos startam jaunas stundas sākumā. Šāda veida sacensības tiek uzskatītas par noslēgtām, kad nākamā apļa veikšanai ir atlicis tikai viens skrējējs. Viņš arī ir sacensību uzvarētājs.

Pagājušogad Latvijā pirmajās klātienes BYU sacensībās piedalījās 140 skrējēju – 89 vīrieši un 51 sieviete. Sacīkstes noslēdzās tikai pēc trīs dienām – Lieldienu rītā, kad pēc pieveiktiem 46 apļiem (~308 km) apkārt Radžu ūdenskrātuvei par uzvarētāju kļuva valmierietis Ritvars Kalniņš, aiz sevis otrajā vietā atstājot astoņpadsmitgadīgo poļu skrējēju Patriku Svetočovski.

Pirms gada uz starta līnijas stājās divi ārzemju skrējēji – pa vienam no Polijas un Lietuvas. Šobrīd no vairāk nekā 120 saņemtajiem pieteikumiem astoņi dalībnieki ir no Igaunijas un septiņi – no Lietuvas. Galvenie favorīti noteikti būs pagājušā gada čempions Ritvars Kalniņš (personīgais rekords – 64 apļi) un igauņu pieredzes bagātākais BYU skrējējs Hannes Veide (personīgais rekords – 55 apļi). Jāizceļ arī igaunis Priit Valk (personīgais rekords – 31 aplis) un lietuvietis Alvydas Batakis (personīgais rekords – 21 aplis), kurš startēja Jēkabpilī arī pirms gada un izstājās pēc 19 stundām. 13. aprīlī ekstremālajā izturības skrējienā dosies arī pirmā “backyard ultra” skrējiena trīs izturīgākās dāmas – Alise Šaburova (22 apļi), Sigita Vāce-Vecvagare (19 apļi) un Gita Muceniece (16 apļi).

Jēkabpils Sporta centrs kopā ar sacensību vēstnesi ultramaratonistu Aivaru Bondaru un viņa dēlu Rūdolfu Bondaru aicina šajā skrējienā piedalīties ikvienu skrējēju – gan tos, kas gatavi noskriet dažus apļus, gan pieredzējušus garo gabalu skrējējus. Visu dalībnieku rezultāti, kuri veikuši 24h vai vairāk, tiek iekļauti backyardultra.com oficiālajā pasaules rangā.

Vairā info:
https://www.jekabpilssc.lv/lv/pasak...