Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Oktobra beigās TCĀ notiks Monterigo rudens meistarsacīkstes

Oktobra beigās TCĀ notiks Monterigo rudens meistarsacīkstes
Attēlā: B.Ertnere

Tenisa centrā Ādaži (TCĀ) 27-28.oktobrī notiks LR-3 kategorijas Monterigo rudens meistarsacīkstes senioriem vienspēlēs, sieviešu un vīriešu 35+, sieviešu 45+ un vīriešu 55+ vecuma grupās. 27.oktobrī tiks izspēlētas vienspēles kungiem 35+ grupā, bet 28.oktobrī - kungiem 55+ un vienspēles dāmām.

Pieteikties Monterigo rudens meistarsacīkstēm var līdz 24.oktobra plkst.14.00. Šoreiz organizatori paredzējuši divas vecuma grupas dāmām: 35+ un 45+, un, kā ierasts, divas grupas kungiem vecuma grupās 35+ un 55+, katrā no grupām paredzēti līdz 16 dalībnieki. Monterigo sacensībās lielākā konkurence ir vīriešu grupās, jo ir liela atsaucība, dāmam grupās konkurence parasti ir mazāka.

Šogad notikušo Monterigo kausu izcīņu līderi ir Alvis Tabors kungu 35+ kategorijā, Atis Sausnītis kungu 55+ kategorijā un dāmām 35+ kategorijā Anete Arāja.

Nesen TCĀ aizvadītajās vienspēlēs kungiem 45+ vecuma grupā piedalījās 16 dalībnieki. Pirmo vietu izcīnīja Gunārs Plucis, kurš ceļā uz uzvaru zaudēja tikai 3 geimus. G.Plucis pārliecinoši ar 6:0 pirmajā kārtā uzvarēja Aivaru Purmali, otrajā kārtā pieveica Edgaru Šķenderi ar 6:0, bet pusfinālā G.Plucis uzvarēja Andri Upmiņu ar 6:1, tādējādi iekļūstot finālā. Cīņā par 1.vietu G.Plucis uzvarēja Ati Sausnīti ar 6:2, līdz ar ko A.Sausnītim nācās samierināties ar 2.vietu turnīrā. Godpilnā 3.vieta Andrim Upmiņam, kuram ar rezultātu 1:6 piekāpās Vietsurs Neimanis.

30.septembrī notikušais vienspēļu turnīrs sievietēm atkal aizritēja sīvās cīņās, liela daļa spēļu rezultāti noskaidrojās tikai „tie-break” izspēlēs, kā arī neiztika bez negaidītiem rezultātiem un pārsteigumiem. Pusfinālā iekļuva ranga līdere Inga Brokāne, Baiba Ertnere, Irina Graubiņa un Inese Zuļģe. I.Brokāne negaidīti piedzīvoja zaudējumu B.Ertnerei „tie-break” ar rezultātu 5:6(4), zaudējot iespēju cīnīties finālā. I.Zuļģei mazliet vieglāk veicās pusfinālā pret I.Graubiņu, uzveicot pretinieci ar 6:3. Fināla spēli B.Ertnere pret I.Zuļģi iesāka ļoti stabili un bija pārliecinošā vadībā ar 4:0, kad pēkšņi sāka daudz kļūdīties un zaudēja 6 geimus pēc kārtas, un rezultātā I.Zuļģe plūca uzvaras laurus ar rezultātu 6:4.

Nākamie regulārie turnīri TCĀ kungiem 45+ notiks 20.oktobrī, vienspēles sievietēm – 21.oktobrī, bet kungiem I un II līgā pirmajā novembra nedēļas nogalē.

Materiāls sagatavots sadarbībā ar TCĀ