Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Dubultspēļu sērija Ādažos

Dubultspēļu sērija Ādažos
No kreisās: E.Škapars, I.Makare, I.Graubiņa, K.Auziņš
Foto: Aiga Krīgere

Tenisa centrā Ādaži (TCĀ) telpu tenisa sezonas beigas aizrit ar kārtējiem amatieru mačiem gan vienspēlēs, gan dāmu, kungu un jauktajās dubultspēlēs.

29.aprīlī norisinājās kungu 2.līgas turnīrs, kurā piedalījās 16 spēlētāji. Vienā no pusfināliem tikās Guntars Vītols ar Aivaru Purmali. Abu spēlētāju duelī pārāks izrādījās A.Purmalis, uzvarot G. Vītolu ar 6:2. Otrajā pusfinālā Jānis Gailums uzvarēja Jāni Bērtiņu ar rezultātu 6:3. Fināla mačā sīvā cīņā ar 6:4 J.Gailums uzveica A.Purmali, savukārt, apspēlējot J.Bērtiņu ar 6:3, par 3.vietas ieguvēju kļuva G.Vītols.

30.aprīlī TCĀ organizēja jauktās dubultspēles, kurām pieteicās 8 pāri. Izspēles notika divās apakšgrupās, katram dalībnieku pārim izspēlējot spēles ar visiem savas grupas pretiniekiem. Apakšgrupu līderos izvirzījās Edgars Škapars ar Ingu Makari un Kristaps Auziņš ar Irinu Graubiņu. E.Škapars un I.Makare nākamajā spēlē uzvarēja otras apakšgrupas otro stiprāko pāri Andri Dimantu un Dzintru Dzeldi ar rezultātu 6:1, savukārt K.Auziņš ar I.Graubiņu ar 6:3 uzveica Andri Vītoliņu un Unu Razumu. Tādējādi fināla mačā tikās abi līderpāri, no kuriem sīvāki pretinieki bija E.Škapars ar I.Makari, uzveicot K.Auziņu un I.Graubiņu ar rezultātu 6:2. Savukārt cīņā par 3.vietu A.Dimants un Dz.Dzelde ar rezultātu 6:3 pārspēja A.Vītoliņu un U.Razumu.

Pēc garajām brīvdienām un nosvinētiem svētkiem 6.maijā TCĀ sapulcināja dāmas un kungus uz dubultspēļu turnīriem. Dāmu konkurencē pavisam niecīgā dalībnieču skaitā vietas sadalīja 3 dāmu pāri. Spēcīgākās izrādījās Inese Zuļģe pārī ar Indru Upmiņu, aiz sevis atstājot Ingu Makari un Aigu Krīgeri. Annai Novikovai un Gundegai Osei – 3.vieta.

Turpretī kungu grupas dubultspēlēs sacentās 8 spēcīgi pāri, kuri vispirms izspēlēja savstarpējās spēles divās apakšgrupās. Vienā no grupām pirmie izvirzījās Artis Zīders ar Arni Ločmeli, bet otrā – Andris Upmiņš pārī ar Andri Vītoliņu. Turpinot uzvaru sēriju, A.Zīders ar A.Ločmeli nākamo spēli pret Aināru Upenieku un Ati Sausnīti uzvarēja ar 6:3, savukārt otram līderu pārim A.Upmiņam ar A.Vītoliņu neizdevās izvilkt uzvaru „tie-break” pret Māri Krastiņu un Aivaru Ermiču, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 6(4):7. Fināla mačā ar strīdiem un skaļām emocijām spēlētāju pāri aizvadīja nervus kutinošu spēli, aizspēlējoties līdz „tie-break”. Tomēr A.Zīders ar A.Ločmeli izrādījās spēcīgāki un uzveica M.Krastiņu un A.Ermiču ar rezultātu 7:6(5). Ne mazāk aizraujoša izvērtās arī cīņa par 3.vietu, kurā A.Upenieks ar A.Sausnīti noturēja uzvaru pret apakšgrupas līderiem un „tie-break” izspēlē ar rezultātu 7:6(3) uzveica A.Upmiņu un A.Vītoliņu.

Aktuālajā TCĀ reitingā gan dāmām, gan kungiem ir vērojamas izmaiņas. Kungu grupā uz 3.pozīciju pakāpies Guntars Vītols, bet nemainīgi 2.vietu saglabā Andris Upmiņš un 1.vietu - Andris Roze. Dāmu reitingā 3.vietu ieņem Irina Graubiņa, uz 2.vietu pakāpusies Aiga Krīgere, bet 1.vietu joprojām ieņem Inga Brokāne.

Šajā nedēļas nogalē 13.maijā TCĀ turpināsies dubultspēļu sērija. Dalībnieki var pieteikties TC Ādaži Roland Garros jaukto dubultspēļu turnīram, kurā visiem spēlētājiem tiek plānotas balvas no Babolat, Mary Cohr un TCĀ.

Raksts tapis sadarbībā ar tenisa centru Ādaži

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-13 10:59, pirms 12 gadiem
Oho, mums ir eksperts! Varbūt atbrauc uzspēlē un parādi augstu līmeni. Vai arī tālāk par klavieri netiec?