Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Rekordi krīt, "Stinger" un "Spartans" turpina rullēt

Andrejs Siliņš

Rekordi krīt, "Stinger" un "Spartans" turpina rullēt
Lorands Lapāns uzbrukumā
Foto: MBL preses dienests

Aizvadītajā nedēļas nogalē Mateja Basketbola līgā (MBL) pie pārliecinošām uzvarām tika tabulas līderes "Stinger" un "Spartans", kas uzveica attiecīgi "No Fear" (101:61) un Cēsu "Hornets" (85:45).

Sezonas rekordi un visu laiku rekordi

Mačs starp "Stinger" un "No Fear" iesākās samērā līdzīgi, taču, pateicoties otrajā ceturtdaļā veiktajam lielajam izrāvienam, "Stinger" jau puslaikā atradās vadībā ar 14 punktu starpību (50:26). Samesto punktu daudzums pirmajās 16 spēles minūtēs lika domāt, ka "Stinger" var otro spēli pēc kārtas gūt vairāk nekā simts punktus, un tas arī notika - "Stinger" kļuvusi par pirmo komandu MBL, kas vairāk nekā simts punktus iemetusi divos mačos pēc kārtas. Šoreiz mača beigu rezultāts 101:61.

Izcilu sniegumu "Stinger" rindās nodemonstrēja līderi - Svens Niedrītis iemeta 40 punktus, kas ir sezonas rekords, un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet Lorands Lapāns bija tuvu tam, lai kļūtu par pirmo spēlētāju MBL vēsturē, kurš sasniedzis "triple-double" - 27 punkti, 14 atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles. Zaudētājiem Kārlis Vīdžups sameta 23 punktus, bet Rihardam Kondrušam 11 punkti, iespējams, savā pēdējā spēlē šajā sezonā, jo Rihards uz laiku pamet Latviju.

Arī "Spartans" trešā uzvara

Joprojām bez zaudējumiem turpina cīnīties arī "Spartans" basketbolisti, kas sestdien ar 85:45 sagrāva Cēsu "Hornets" vienību. Cēsniekiem šī bija ceturtā neveiksme tikpat aizvadītās spēlēs. Jau puslaikā panākuši 24 punktu pārsvaru, otrajā "Spartans" to tikai turpināja palielināt. Pirmo spēli šajā sezonā uzvarētāju rindās aizvadīja arī līgas vadītājs Kaspars Šterns, kurš debijas spēlē savā jaunajā komandā guva trīs punktus.

Rezultatīvākais "Spartans" komandā bija kapteinis Edgars Antonevičs - 26 punkti, kā arī deviņas atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles. Gatis Upesleja pievienoja 19 punktus un piecas bumbas zem groziem, bet Mārim Brīdiņam 14 punkti, septiņas bumbas, četras pārtvertas bumbas un trīs piespēles. Zaudētājiem Emīla Liepiņa kontā deviņi punkti un trīs atlēkušās bumbas.

MBL regulārā sezona

7. novembris

SpēleRezultāts
Spartans - Hornets85:45
Stinger - No Fear101:61

Informāciju sagatavoja
MBL preses dienests