Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

Vācijas jaunieši aizsūta austriešus uz izdzīvošanas cīņām pret Latviju

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Vācijas jaunieši aizsūta austriešus uz izdzīvošanas cīņām pret Latviju
Vācijas U20 valstsvienības hokejisti svin trešo vārtu guvumu. Foto: Darren Calabrese/Zumapress.com/Scanpix

Pēdējo biļeti uz IIHF pasaules U20 hokeja meistarsacīkšu ceturtdaļfinālu nopelnīja Vācijas U20 valstsvienība, kas Kanādas pilsētā Halifaksā pārspēja (4:2) vienaudžus no Austrijas, sagādājot viņiem ceturto zaudējumu tikpat spēlēs.

• Vācija un Austrija savā starpā sacentās pirms pasaules meistarsacīkstēm aizvadītajā pārbaudes spēlē, toreiz austriešiem uzvarot (4:3) pagarinājumā.

• Vācieši pēc pirmajās 17 minūtēs neizmantota skaitliskā vairākuma un izturēta mazākuma cīņas gaitu lauza laika intervālā no 19. līdz 27. minūtei, kad austrieša Mihaela Šihera sargāto cietoksni iekaroja Filips Krenings, Leons van der Linde un Tomass Haigls, kurš izmantoja sava dvīņubrāļa Nikolausa Haigla piespēli (3:0). Zīmīgi, ka abi Haigli ikdienā pārstāv Austrijas kluba Zalcburgas "Red Bull" jaunatnes akadēmiju.

• Divarpus minūtes pirms trešo vārtu zaudēšanas austrieši izturēja mazākumu, no noraidīto soliņa veiksmīgā laikā izlecot Jonasam Dobnigam, kurš izrāvās pret Vācijas izlases vārtiem, taču tika neatļauti kavēts, par to saņemot iespēju veikt soda metienu. Iespēju panākt 1:2 Dobnigs izšķērdēja, ripu raidot garām vārtiem.

• Pēc trešajiem zaudētajiem vārtiem Austrijas valstsvienības cietoksnī Šihera vietā spēlēja Tomass Farmaiers.

30. minūtē austriešiem beidzot izdevās pārtraukt šajā turnīrā teju 210 (!) minūtes ilgušo sauso periodu, Nikitu Kvapu vairākumā pārspējot 17 gadus vecajam Īanam Šerceram, kurš pārstāv Zviedrijas kluba Engelholmas "Rögle" U20 komandu.

• Turpināt atspēlēšanos Austrijas jaunieši gan drīz pēc tam neiespēja, 37. minūtē Romānam Kehteram nostiprinot vāciešu pārsvaru (4:1).

Noslēdzošajā trešdaļā austrieši veica pamatīgu ofensīvu, šajā laika nogrieznī pa Vācijas vārtiem izdarot 18 metienus. 46. minūtes noslēgumā Dobnigs reabilitējās par iepriekš nerealizēto soda metienu, panākot 2:4.

• Piecas minūtes pirms finālsirēnas Austrija nopelnīja iespēju spēlēt vairākumā. Drīz pēc tam Austrijas vārtus pameta vārtsargs Farmaiers, tomēr austriešiem skaitlisko pārsvaru un no tā izrietējušo spiedienu tā arī vairs neizdevās pārvērst vārtu guvumā.

• Vācieši šodien pulksten 20.30 pēc Latvijas laika cīnīsies pret A grupas vicelīderi Čehiju, savukārt austrieši var sākt gatavoties kaujām pret Latvijas hokejistiem, kuras notiks turpat Halifaksā.

Sērija par tiesībām arī nākamsezon spēlēt pasaules U20 meistarsacīkšu elitē norisināsies līdz divām uzvarām. Tās pirmā spēle paredzēta 2. janvārī pulksten 16.30 pēc Latvijas laika. Otrā cīņa tiks aizvadīta 4. janvārī pulksten 18.00, savukārt trešā spēle, ja tāda būs nepieciešama, sāksies 5. janvārī pulksten 18.00.

Vācija – Austrija 4:2 (1:0, 3:1, 0:1)
Vārti: 18:01 Krenings (Lucs, Kehters) 1:0, 21:34 van der Linde (Rosmī) 2:0, 26:57 T. Haigls (N. Haigls, Bāders) 3:0, 29:34 Šercers (Rorers, Auers, vair.) 3:1, 36:38 Kehters (Krenings, Lucs) 4:1, 46:00 Dobnigs (van Ē) 4:2.
Metieni pa vārtiem: 27:33 (7:6, 14:9, 6:18)
Soda minūtes: 6:6 (2:4, 2:2, 2:0)
Vārtsargi: Nikita Kvaps – Mihaels Šihers (no 26:57 - Tomass Farmaiers).

Pasaules U20 čempionāta piektā spēļu diena

PilsētaSpēleRezultāts
MonktonaSlovākija – Latvija3:0 (1:0; 0:0; 2:0)
HalifaksaVācija – Austrija4:2 (1:0; 3:1; 0:1)

A grupa

VKomandaSUUPZPZVārtiP
1.Zviedrija3210015:28
2.Čehija3201016:57
3.Kanāda3200124:76
4.Vācija310026:143
5.Austrija400042:350

Izmantotie avoti:
https://www.iihf.com/en/events/2023...

Slēpts komentārs: aizermans

  -1 [+] [-]

, 2022-12-31 09:39, pirms gada
Ja būtu 1 spēle, tad visādi brīnumi varētu notikt, bet, ja mēs saglabājam līdzšinējo cīņassparu, disciplīnu un kvalitāti, tad austriešiem ir maz cerību.

Austriešiem ir sekls sastāvs, trīs slikti vārtsargi, viens izcils aizsargs un pāris uzbrucēji, no kuriem sanāks labi izlašnieki. Attiecīgi mazākumā mums varbūt nevajadzētu sēdēt, bet visādi citādi šaubu nav, ka uzvilksim viņus uz desas.

  +2 [+] [-]

, 2022-12-31 09:55, pirms gada
Austrijas taktika taupīt spēkus vienai spēlei šoreiz neattaisnojās.Protams,ja tā bija viņu taktika necīnīties ar hokeja lielvalstīm,bet uzvarēt kaimiņus izšķirošajā spēlē.Cerēsim,ka treneru kolektīvs noskaņos puišus uz divām nopietnām spēlēm un nekādas vaļības neatļaus,citādi būs kauns zaudēt komandai ,kura turnīra gaitā atļāvusies vairākkārt zaudēt ar divciparu skaitli.Tas jāpatur prātā.Divu līdzvērtīgu pretinieku cīņā skaistu zaudējumu nemēdz būt.

  -2 [+] [-]

, 2022-12-31 10:30, pirms gada
kas arī bija skaidrs jau pirms turnìra

     [+] [-]

, 2022-12-31 10:36, pirms gada
Nu lūk, te vakar teica - mums "vienkārši" jāpieveic slovāku zelta paaudze. Šobrīd tāpat "vienkārši" divreiz jāpieveic austrieši...
Stop. Nekas nebūs vienkārši, pat ja sakostu visus pirkstus rokās un kājās, kā teica Laviņš.

Vienkārši ir jādara tas, ko darīja iepriekšējie pretinieki un nedarījām mēs. Jātīra savu pjataku un jātrauce skatu pretinieku vārtsargam svešajā. Un jāmet stūros, nevis pa centru tieši vārtsargam virsū. Pārējos aspektos neatpaliekam ne no viena no iepriekšējiem pretiniekiem, tad noteikti neatpaliksim arī no austriešiem.
Ar brīviem metieniem Bērziņš tiks galā. Tāpat kā tika galā somu un slovāku vārtu sargi ar virkni mūsu brīvu metienu

  -3 [+] [-]

, 2022-12-31 10:41, pirms gada
fakts ka Austrijai šajā turnīrā ir bijusi 1 spēle bet mūsējiem 4, var izrādīties problēma... cerams ka nē, bet jābūt uzmanīgiem.

  +4 [+] [-]

, 2022-12-31 11:03, pirms gada
Sportiskais Kobolds rakstīja: fakts ka Austrijai šajā turnīrā ir bijusi 1 spēle bet mūsējiem 4, var izrādīties problēma... cerams ka nē, bet jābūt uzmanīgiem.
Jā, jau ir atklāts dižais Austriešu Plāns - atdoties visiem bez cīņas un tad paņemt priekšā nabaga pārgurušos latviešus

  -2 [+] [-]

, 2022-12-31 12:19, pirms gada
alguns rakstīja: Austrijas taktika taupīt spēkus vienai spēlei šoreiz neattaisnojās.Protams,ja tā bija viņu taktika necīnīties ar hokeja lielvalstīm,bet uzvarēt kaimiņus izšķirošajā spēlē.Cerēsim,ka treneru kolektīvs noskaņos puišus uz divām nopietnām spēlēm un nekādas vaļības neatļaus,citādi būs kauns zaudēt komandai ,kura turnīra gaitā atļāvusies vairākkārt zaudēt ar divciparu skaitli.Tas jāpatur prātā.Divu līdzvērtīgu pretinieku cīņā skaistu zaudējumu nemēdz būt.
Līdzvērtīgi pretinieki, Algunopi, tu to nopietni? Ja būtu klubu regulāro čempionātu formāts, proti, katrs ar katru izspēlētu vismaz pa divām spēlēm un skaitītu punktus, Austrija būtu stabili pēdējā vietā, bez jebkādiem variantiem, bet Latvija, visticamāk, būtu plova zonā jeb arī pretendētu uz vietu tur līdz pašām regularkas beigām Diezin vai to var saukt par līdzvērtību

     [+] [-]

, 2022-12-31 12:38, pirms gada
Es nemaz nebrīnītos, ja austriešu plāns tiešām bija spēlēt tikai pret pretiniekiem, kurus būtu izredzes uzveikt - attiecīgi Vāciju grupā un tiem, kas nāks pretī spēlēs par 9. vietu... viņi noteikti ļoti labi apzinājās savu spēku samēru pret pārējiem, tāpēc jau laicīgi koncentrējās svarīgākajām spēlēm, jo tādām komandām kā Latvija un Austrija katru gadu Elites grupā ir viens mērķis - neizkrist. Viss pārējais ir bonuss... Latvieši parasti dara tieši otrādi - tērē spēkus pret komandām, kuras uzveikt ir mazas izredzes, un tad pakāš spēles, kuras vajadzēja uzvarēt... cerēsim, ka tomēr puišiem pietiks spēka un meistarības uzveikt austriešus...

  -2 [+] [-]

, 2022-12-31 12:53, pirms gada
petravicus rakstīja: Es nemaz nebrīnītos, ja austriešu plāns tiešām bija spēlēt tikai pret pretiniekiem, kurus būtu izredzes uzveikt - attiecīgi Vāciju grupā un tiem, kas nāks pretī spēlēs par 9. vietu... viņi noteikti ļoti labi apzinājās savu spēku samēru pret pārējiem, tāpēc jau laicīgi koncentrējās svarīgākajām spēlēm, jo tādām komandām kā Latvija un Austrija katru gadu Elites grupā ir viens mērķis - neizkrist. Viss pārējais ir bonuss... Latvieši parasti dara tieši otrādi - tērē spēkus pret komandām, kuras uzveikt ir mazas izredzes, un tad pakāš spēles, kuras vajadzēja uzvarēt... cerēsim, ka tomēr puišiem pietiks spēka un meistarības uzveikt austriešus...
Pat ja tā arī būtu, kā tu raksti, tā ir visnotaļ stulba taktika Ja tu vienkārši ņem un atslido numuru pret spēcīgajiem, tad automātiski tu neesi pareizajā ritmā, tu negūsti no spēlēm praktiski NEKO, tu nenorūdies, tu nekļūsti spēcīgāks it kā taupot spēkus, bet gan otrādi, atrafētāks Atceros, kādreiz te strīdējos ar daudziem NHL tēmā, tipa, kāpēc pirms ploviem tie nedod atpūtu vadošajiem kadriem, piemēram, Reindžeri neliek HK Ņujork sastāvu spēlē, kura neko neizšķir, bet gan katrā mačā sūta visus vadošos kadrus un turpina maukt ar pilnu jaudu? Vēlāk es visu sapratu, PRO spēlmaņiem ir jābūt visu laiku tonusā, savādāk dižuz mērķus tu nesasniegsi

  +2 [+] [-]

, 2022-12-31 13:22, pirms gada
petravicus rakstīja: E Latvieši parasti dara tieši otrādi - tērē spēkus pret komandām, kuras uzveikt ir mazas izredzes,
Tu *irs. Paskaties U20 izlašu rezultātus elitē, lielākoties gāja kā austriešiem tagad. Bet vienmēr uzradīsies ērms, kurš austriešu 0:10 nosauks par ģeniāli plānu, bet ja latviešu nolejienu ar 1:11 par nelietderīgu pakaļas plēšanu pret stiprajiem.
Un ja tīņu vecuma puikām tik diži trūkst spēka, tad jāmaina profesija.

  -2 [+] [-]

, 2022-12-31 13:31, pirms gada
huy rakstīja: Tu *irs. Paskaties U20 izlašu rezultātus elitē, lielākoties gāja kā austriešiem tagad. Bet vienmēr uzradīsies ērms, kurš austriešu 0:10 nosauks par ģeniāli plānu, bet ja latviešu nolejienu ar 1:11 par nelietderīgu pakaļas plēšanu pret stiprajiem.
Un ja tīņu vecuma puikām tik diži trūkst spēka, tad jāmaina profesija.
Viss ir vienkārši, tikai daži te negrib atzīt, ka pašreizējā U-20 Latvija un pašreizējā U-20 Austrija ir šitā > nevis šitā =

  -2 [+] [-]

, 2022-12-31 13:36, pirms gada
Galvenais, ko noteikti vajadzētu paveikt, ir gūt ātrus vārtus jau pirmajā mačā! Tad viss aizies pēc inerces pareizajā virzienā Apmēram tā, kā tas bija OS kvalī Rīgā, bija ātrie pirmie un otrie ātrie vārti pret Itāliju, aizgāja ne tikai šī spēle, bet arī viss turnīrs kopmā Pašreizējā Austrija ir apmēram tas pats, kas Itāllija vai Ungārija OS kvalī
Ja iesāks labi, bez liekas nervozitātes, tad Austrijai variantu vispār nav!

  +4 [+] [-]

, 2022-12-31 13:42, pirms gada
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Viss ir vienkārši, tikai daži te negrib atzīt, ka pašreizējā U-20 Latvija un pašreizējā U-20 Austrija ir šitā > nevis šitā =
Būs 2 vai 3 spēles, tur arī redzēs kas ir kas. Vēl tagad atceros vaimanāšanu kad lielie mus klapēja ar divciparu. Tagad būtu jāpriecājas ka tā nav, bet uzrodas jebanāti, kuri slavē izjātos austriešus ar viņu dižplānu nevis mūsu džekus, kuri spēlē hokeju.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-31 21:53, pirms gada
Da nu pietiek...
To Zirgābolu nelaist uz ledus un tālāk no bērniem!!!

     [+] [-]

, 2023-01-01 08:51, pirms gada
Un tas viss par PČ grupas turnīra pēdējo kārtu? Kur fakti,ka ziemeļamerikāi ieslēguši īstos ātrumus un čehi izcīnījuši pirmo vietu grupā?Beigu beigās var secināt ,ka gala iznākums ir gandrīz parastais,ja nebūtu čehu pārliecinošais sniegums,kas ļāva viņiem ieņemt pirmo vietu grupā.Šoreiz neveiksmīgie ir somi ar zviedriem,kuriem jātiekās jau 1/4 finālā un vienai no šīm komandām čempis būs izgāzts.