Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Baltijas līgas sezona startē ar Zemgales klubu derbiju

Jānis Celmiņš

Baltijas līgas sezona startē ar Zemgales klubu derbiju
Ansis Medenis atgriezies Ozolniekos

Ar sešām spēlēm Latvijas un Igaunijas volejbola laukumos šodien startē jaunā Baltijas līgas (iepriekš Schenker volejbola līgas) volejbola sezona. Līgā, kuras starts šogad ir ļoti kluss, šosezon startēs 13 komandas. Par turnīra atklāšanas dienas centrālo spēli droši var saukt Zemgales komandu derbiju, kas plkst. 18.00 startēs Ozolnieku Sporta namā.

Latvijas komandu skaits līgā kļuvis par vienu kuplāks. Jau esošajām Rīgas, Ozolnieku, Jelgavas, Kuldīgas un Daugavpils komandām pievienosies Jēkabpils volejbolisti, kuri pagājušajā sezonā triumfēja Nacionālajā līgā. Kopumā Baltijas līgā šosezon startēs 13 komandas – sešas no Latvijas, sešas – Igaunijas, viena no Lietuvas. Formāts paliks nemainīgs, regulārajā turnīrā tiks aizvadīti divi apļi, kuriem sekos izslēgšanas spēles.

Pirms divām nedēļām SN Daugava tika aizvadīta LDZ Cargo Superkausa izcīņa, kurā Latvijas komandas nostartēja negaidīti sekmīgi. Lai gan pēc pusfinālu cīņām šķita, ka medaļu spēlēs mūsu komandām cerību nav, gan „RTU/Robežsardze”, gan „Biolars/Jelgava” prata paņemt maksimumu, attiecīgi trešo un pirmo vietu turnīrā. Skaidrs, ka patiesu komandu spēku samēru parādīs tikai regulārais čempionāts, taču jau tagad diezgan droši var teikt, ka favorīti atkal būs igauņi. „Parnu”, kas papildinājusies ar mūsu Aleksandru Avdejevu, izskatās simpātiski, tāpat kā „BigBank Tartu”. Skaidrs, ka neatpalikt centīsies arī citas Igaunijas komandas. Ja ieskatās Latvijas komandu apcirkņos, tad šķiet, ka vājākas noteikti nebūs palikušas ne Ozolnieku, ne Jelgavas komandas, kuras jau šovakar Ozolniekos aizvadīs savstarpējo spēli. Visvairāk no sastāva zaudējusi šķiet „RTU/Robežsardzes” komanda, kuru pametuši lielākā daļa tās līderu, bet robus aizlāpīt nācies ar Nacionālajā līgā iepriekš pieredzi krājušajiem spēlētājiem. Ar lielu interesi sagaidāma „Jēkabpils Lūšu” debija līgā, dažs labs jau šobrīd jēkabpiliešus pieraksta pie reāliem medaļu pretendentiem vismaz Latvijas čempionātā. Tikmēr vājāka šķiet būs Daugavpils komanda, bet ambiciozā Kuldīga atkal centīsies iekost favorītiem. Vai tas izdosies, rādīs laiks un sezonas pirmās spēles.

Latvijas volejbola draugiem turnīra atklāšanas dienā ir iespēja apmeklēt divus līgas mačus. Plkst. 16:00 Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē „RTU/Robežsardze” tiksies ar lietuviešu „Tauras” komandu, bet divas stundas vēlāk (18:00) Ozolnieku Sporta namā ar Ansi Medeni sastāvu papildinājusī „Poliurs/Ozolnieki” komanda uzņems „Biolars/Jelgava” vienību, kura var lepoties ar vienu no labākajām servju uzņēmēju līnijām visā līgā.

Ar nožēlu atkal jāatzīst, ka par lielās vīru volejbola sezonas startu šajā dienā, visticamāk, uzzinās retais. Informācijas medijos ir vēl mazāk, nekā citus gadus, taču neko darīt... Latvijas Volejbola federācija šobrīd ir jauna mārketinga un sabiedrisko attiecību speciālista meklējumos.

Spēļu kalendārs:

DatumsVietaLaiksKomandas
31.10.15SH Ozolnieki18:00Poliurs/Ozolnieki - VK Biolars/Jelgava
31.10.15Paide E-Piim SH16:00Jarvamaa VK - Parnu VK
31.10.15Audentes SH17:00Selver Tallinn - TTU
31.10.1549 Sec.School SC16:00RTU/Robežsardze - FV SM Tauras
31.10.15Tartu University SH17:00Bigbank Tartu - DU
31.10.15Rakvere VK SH18:00Rakvere VK - SK Jēkabpils Lūši

Kuru komandu šosezon atbalstīsi tu?

  • 18

  • 10

  • 9

  • 8

  • 28

  • 4