Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Šovakar Baltijas līgas 1/4 finālā Ozolnieku un Rīgas derbijs

Šovakar Baltijas līgas 1/4 finālā Ozolnieku un Rīgas derbijs
Uzbrukumā Ansis Medenis
Foto: J.Slišāns

Ar spēlēm Ozolniekos, Tartu, Rakverē un Viļņā šodien startēs Baltijas volejbola līgas 1/4 finālu sērijas. Latviju 1/4 finālos prezentēs trīs komandas, divas no kurām – “Poliurs/Ozolnieki” un “RTU/Robežsardze” tiksies savstarpējā cīņā. Pirmā abu komandu tikšanās šovakar Ozolnieku Sporta namā. Cīņas sākums plkst. 19.00, mača tiešraide gan portālā Sportacentrs.com, gan Sportacentrs.com TV kanālā.

Rīgas un Ozolnieku komandas savstarpējās cīņās šosezon tikušās jau trīs reizes. Divreiz Baltijas līgas pamatturnīrā un reizi Latvijas kausa finālā. Regulārā turnīra pirmajā savstarpējā cīņā Rīgā (aizvadītā gada 26. decembris) uzvaru ar 3:1 svinēja Raimonda Vildes vadītā “RTU/Robežsardze”, bet otrajā cīņā vēl pavisam nesen (21.februāris) revanšu ņēma “ozīši”, arī toreiz 3:1. Latvijas kausa izcīņas pusfinālā tikmēr pārāka bija Gunta Atara vadītā komanda, vēlāk gan piedzīvojot zaudējumu finālā pret jelgavniekiem.

Regulārajā turnīrā komandām veicies dažādi. Rīdzinieki visu sezonu aizvadīja ļoti droši un pārliecinoši, apklusinot pirms sezonas dzirdētos viedokļus, ka ar šo sastāvu Vilde neko daudz nespēs paveikt. Pēc gadu mijas rīdziniekiem pievienojās Ruslans Sorokins, kurš pēc vairāku gadu smilšu aršanas atkal kājās āva klasiskā volejbola apavus. Gunta Atara vadītie “ozīši” tikmēr regulārajā turnīrā tika vien pie 12 uzvarām 24 spēlēs, ierindojoties sestajā vietā (“RTU/Robežsardze” – trešajā). Ļoti veiksmīgs Ozolnieku volejbolistiem bija februāra mēnesis, kurā komanda tika pie sešām uzvarām astoņos mačos. Vai tik pat sekmīgs būs arī marts, uzzināsim jau pavisam drīz.

“Latviešu komandas ir zināmākas, tās ir nestabilākas. Tā ir, tas ir mans novērojums, sorrī, tās ir vieglāk uzvaramas. Ne jau tāpēc, ka es gribētu nokost Latviju, bet, ja gribu tikt uz Final four, labprātāk spēlēju pret latviešiem,” vēl pirms pēdējām divām pamatturnīra spēlēm sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda Ozolnieku viens no vilcējiem Ansis Medenis.

Cita Latvijas komanda “Biolars/Jelgava” viesos šodien samēros spēkus ar “FV SM Tauras” volejbolistiem. Regulārajā turnīrā abas komandas tikās divreiz, uzvaras dalot uz pusēm. Arī Jelgavas komanda pamatturnīra beigas aizvadīja sekmīgi, svinot vienu uzvaru pēc otras, tāpēc Latvijas volejbola saime var cerēt, ka šogad Final four turnīrā redzēsim divas mūsu komandas. Spēle Viļņā sāksies plkst. 18.00.

Divus citus pārus lielā mērā var uzskatīt par formalitātēm. Regulārā turnīra uzvarētāja “Parnu” 1/4 fināla sērijā samēros spēkus ar “Tartu Bigbank”, bet pamatturnīra vicelīdere “Tallinas Selver” eksaminēs “Rakveri”. Abos šajos pāros ir izteikti favorīti.

1/4 finālu sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām. Atbildes spēles visos pāros tiks aizvadītas sestdien, bet, ja būs nepieciešamas arī trešās cīņas, tās notiks svētdien. Līgas labākās četras komandas 12. un 13. martā tiksies Pērnavā, aizvadot ierasto “Final four” formāta turnīru, sestdien tiks izspēlēti pusfināli, svētdien – cīņas par godalgām.


, 2016-03-03 11:27, pirms 8 gadiem
Vai bus pieejama translacija no speles Lietuvaa?
, 2016-03-03 11:54, pirms 8 gadiem
Jāni, kāpēc derbijs? Viena pilsēta nav, viens novads nav. Nesaprotu! Tagad žurnālistu vidū visu laiku runā par derbijiem ( bimbambolā VEF- Valmieras derbijs, VEF -Ventspils derbijs, no LTV Auziņš gvelž par Mogo- Liepājas ledus hokeja un futbola Jelgavas - Liepājas derbijem)nezinot tā jēgu. Kaut kāds slimīgs derbijisms
, 2016-03-03 12:06, pirms 8 gadiem
"Pa starpu
(aizvadītā gada 13.decembris) vēl bija cīņa Latvijas kausa finālā, kur Vildes
padotie saviem pretiniekiem neatstāja
nekādas cerības, svinot panākumu
trijos setos."
Kāpēc tad Oži spēlēja kausa finālā, ja Vildes padotie uzvarēja?
, 2016-03-03 16:55, pirms 8 gadiem
https://www.youtube.com/watch?v=YeH...

FV-SM Tauras pret Biolars/Jelgava, 18os sākums, cik vēl nesen skatījos spēli starp leišiem un jēkabpili, kvalitāte un filmēšanas leņķis nebija no tiem labākajiem, bet tomēr labi, ka vismaz ir tiešraide, par Jelgavu!
Marta Levinska. Foto: Volejbols.lv

Latvijas volejbolistes Sudraba līgas mačā četros setos zaudē Ungārijai

LETA. Latvijas sieviešu volejbola izlase sestdien Islandē piedzīvoja zaudējumu otrajā Eiropas Sudraba līgas mačā.
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Latvijas volejbolistēm Eiropas Sudraba līgas spēles ar Islandi un Ungāriju

Šodien no rīta uz Islandi devās Latvijas sieviešu volejbola izlase, lai rīt, 17. maijā, aizvadītu spēli ar Islandi, bet dienu vēlāk – ar Ungāriju.
Edvīns Skrūders. Foto: Jastrzębski Węgiel
1

Skrūders atstāj Čempionu līgas finālistes rindas

LETA. Latvijas volejbolists Edvīns Skrūders neturpinās spēlēt Polijas čempionvienībā un Čempionu līgas finālistē Jastšembes Zdrujas "Jastrzebski Wegiel".