Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Morozovs: "Ar Covid-19 saslima 131 KHL hokejists, 57 jau izveseļojušies"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents Aleksejs Morozovs atbild uz jautājumiem par problēmām, tostarp par koronavīrusa pandēmijas izraisītajām sekām, pirms jaunās sezonas. Līgas vadītājs ir noilgojies pēc lielā hokeja un ar nepacietību gaida startu 2. septembrī.

Starpsezona tuvojas beigām, kā vērtējat gatavošanos čempionātam?
- Visi lieliski saprot, ar kādām grūtībām nācās saskarties gan klubiem, gan līgai. Pandēmija un ar to saistītie ierobežojumi ir kļuvuši par mūsu spēku pārbaudi. Dažās komandās vairāki spēlētāji vienlaikus tika ievietoti karantīnā. Gandrīz visām komandām bija jāmaina pirmssezonas plāni. Papildus grūtībām ir daudz pozitīvā. Komandas ir pastiprinājušās, pateicoties algu griestiem, sastāvi ir izlīdzinās. Atbrauca interesanti leģionāri, parādījās daudzsološi jaunpienācēji. Tas viss sola saspringtu un interesantu čempionātu. Kopumā visi jautājumi ir atrisināti, daži vēl tiek risināti. Galvenais ir tas, ka esam gatavi sezonas sākumam.

Cik daudzi KHL spēlētāji šobrīd slimo ar Covid-19?
- Līdz 30. augustam KHL klubos saslimušo spēlētāju skaits bija 131, no kuriem 57 jau izveseļojušies un trenējas. Saslimšana visiem noritēja vieglā formā, viņi bija klubu ārstu pastāvīgā uzraudzībā, arī KHL medicīniskais dienests monitorēja viņu veselības stāvokli.

Kāda ir situācija ar leģionāriem? Vai ir tādi, kuri joprojām nevar šķērsot robežu?
- KHL Krievijas klubu rīcībā ir gandrīz visi ārzemju spēlētāji un treneri. Ir atsevišķi gadījumi, kas tiek risināti individuāli.

Vai ir atrisināts jautājums par komandu pārvietošanos pāri robežām?
- 26. augustā Krievijas premjers Mihails Mišustins parakstīja rīkojumu atcelt ierobežojumus iebraukšanai Krievijā ārvalstu treneriem un sportistiem, kuru vizītes mērķis ir piedalīties starptautiskās sacensībās. Tādējādi jautājums par to, kā ārzemnieki ieradīsies Krievijā, ir atkritis. Paliek jautājums: kā klubi pametīs Krieviju, lai spēlētu mačus citās valstīs vai pārvietotos starp tām. Šobrīd notiek ielūgumu un daudzkārtēju vīzu izsniegšanas process spēlētājiem, treneriem un KHL klubu darbiniekiem, lai nodrošinātu netraucētu pārvietošanos pāri robežām. Pagaidām kārtība būs šāda: saraksti ar delegāciju sastāvu un dati par robežas šķērsošanas datumu un vietu tiks nodoti attiecīgajām valsts struktūrām. Vasarā šī shēma jau ir pārbaudīta. Gribētu uzsvērt, ka gandrīz pilnīgas robežu slēgšanas apstākļos šāda kārtība ir vienīgā iespējamā. KHL kopā ar valdības struktūrām paveica milzīgu darbu, par ko esam pateicīgi kolēģiem.

Kāda ir situācija ar skatītājiem tribīnēs?
- Mūsu nostāja ir palikusi nemainīga: hokejs domāts skatītājiem, un līdzjutējus vajag laist tribīnēs. Bet ir jāievēro reģionālo struktūru [un attiecīgo valstu] ieteikumi un arī jāskatās, cik daudz fanu arēnā var uzņemt, ja tiek ievēroti visi drošības pasākumi. Šis jautājums ir klubu prioritāte, tāpēc tieši klubi izstrādā labāko risinājumu. Spēles bez skatītājiem būs jāaizvada Kazahstānā, Čerepovecā un Novosibirskā. Pārējās arēnās ietilpība ir dažāda. Šeit nav universālas formulas un nevar būt. Līdz šim daži klubi jau ir paziņojuši, kā viņi rīkosies, cik abonementi ir pārdoti un tiks pārdoti, cik daudz biļešu nonāks tirdzniecībā.

Ko gaidāt no jaunā čempionāta?
- Sāksim ar to, ka tas būs pirmais ar stingriem algu griestiem. Jau tagad ir redzams, kā tiek izlīdzinās komandu sastāvi, daudzi ir labi nostiprinājušies. Mēs redzēsim konkurences palielināšanos, tādējādi būs spilgti un saspringti mači, kā arī pieaugs līdzjutēju interese par mūsu spēli. Kopā ar visiem esmu noilgojies pēc lielā hokeja un, tāpat kā visi līdzjutēji, ar nepacietību gaidu čempionāta sākumu.

Izmantotie resursi:
khl.ru

     [+] [-]

, 2020-08-31 14:35, pirms 4 gadiem
Ļoha molodčiks! Neticami, ka jau šonedēļ būs iespēja baudīt lielo hokeju klātienē!