Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

"US Open" pirmā diena ar Nadalu, Ivanoviču un Bušāru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"US Open" pirmā diena ar Nadalu, Ivanoviču un Bušāru
Rafaels Nadals smaidīgs pirms turnīra notikušajā reklāmas pasākumā. Vai Rafa smaidīs arī kortā?
Foto: Reuters/Scanpix

Šovakar plkst. 18:00 Ņujorkā startēs sezonas pēdējais tenisa "Grand Slam" turnīrs. Sacensību pirmajā dienā spēlēs gan pagājušā gada čempioni Serēna Viljamsa un Marins Čiličs, gan ATP ranga līderis Novaks Džokovičs. Viņu mačos sensācijas grūti iztēloties, tāpēc dienas īpaši izvēlēto maču programmā uzmanība citiem.

Rafaels Nadals – Borna Čoričs (11.lv prognoze: 1.16-5.40)

Rafa 2013. gadā otro reizi uzvarēja "US Open", bet pērn titulu aizstāvēt nevarēja plaukstas locītavas dēļ. Spānis sezonas pēdējo "major" turnīru tādējādi izlaida otro reizi trijos gados (arī 2012. gadā). Rafa 1. kārtā tiksies ar 18 gadus veco Čoričs, kurš šogad guvis 20 uzvaras. Tas ir labākais rādītājs starp tīņiem. Horvātijas jaunais talants Nadalu oktobrī uzveica Bāzelē (7:2, 7:6(4), turnīrā, kurā Rafam nevajadzēja piedalīties. Nadalam toreiz bija nepieciešama apendicīta operācija. Pēc zaudējuma Čoričam Nadals beidzot paziņoja par sezonas beigšanu priekšlaicīgi.

Vai Čoričs var uzvarēt veselu Nadalu, turklāt to paveikt uz "Grand Slam" skatuves, spēlējot 3-5 setus? 2013. gada "US Open" junioru čempions pieaugušo "Grand Slam" turnīros guvis tikai četras uzvaras, no kurām vērtīgākā ir šogad Parīzē gūtā uzvara piecos setos pār Tomiju Robredo. Nadalam šogad nav tādas pārliecības kā viņa ziedu laikos. Nadals 2015. gadā zaudējis jau 14 mačus, turklāt piekāpies arī tādiem tenisistiem kā Mihaels Berers, Dastins Brauns, Aleksandrs Dolgopolovs, Fernando Verdasko, Fabio Foņīni (divreiz!) Protams, "Grand Slam" mačos Rafu uzveikt daudz grūtāk, jo 4-5 setus pret viņu visi izturēt nespēj.

Ana Ivanoviča – Dominika Cibulkova (11.lv prognoze: 1.30-3.60)

Cibulkova pēc pēdas operācijas spēlējusi nestabili un arvien ir sava labākā tenisa meklējumos. Pagājušajā nedēļā Ņūheivenā Domi beidzot sāka atgādināt to Cibulkovu, kuru pierasts redzēt, kad viņa spēlē labi. Spriganajai slovākiete trīs setos izdevās uzvarēt gan Tsvetanu Pironkovu, gan Kristinu Mladenoviču, bet pēc tam trīs setos (5:7 pēdējā setā) piekāpjoties Lucijai Šafāržovai. Cibulkovas un Ivanovičas savstarpējos mačos neizšķirts 2-2. Skaidrs, ka labākā formā pašreiz ir Ivanoviča, kura arī būs Ņujorkā gaidāmā mača favorīte, taču Cibulkova ir spējīga sarūpēt pārsteigumu.

Juženija Bušāra – Elisona Riske (11.lv prognoze: 1.85-1.96)

Bušārai kopš marta, kad viņa pārvarēja divas kārtas Indianvelsā, ir drausmīga 3-15 bilance. Bušāra pēdējā mačā ar 1:6, 0:6 zaudēja Robertai Vinči, tajā mačā zaudējot 12 geimus pēc kārtas. Šodien Kanādas pirmajai raketei gaidāms 50/50 mačs (bukmeikeru skatījumā) pret mājinieci Riski. Zīmīgi, ka Riske ir viena no trim tenisistēm, kuru Bušāra spējusi uzvarēt pēdējo 18 spēļu laikā. Tas notika jūnijā divos setos Īstbornā. Būšāra vairākus zaudējumus cietus pret izteiktām aizsardzības spēlētājām, bet Riske spēlē tikai uzbrukuma tenisu. Tāda stila mačā Bušārai ir daudz lielākas izredzes izvairīties no kārtējā zaudējuma. Džīnijai "US Open" konsultanta statusā palīdzēs Džimijs Konorss. Viņš 2013. gada vasarā trenēja Mariju Šarapovu, sadarbībai toreiz ilgstot tikai vienu spēli!

Sāks čempioni Viljamsa un Čiličs, spēlēs arī Fišs

Jau pirmajā dienā spēlēs pagājušā gada čempioni. Septiņu uzvaru attālumā no kalendārā "Grand Slam" esošā Serēna Viljamsa 1. kārtā tiksies ar Krievijas tenisisti Vitāliju Djačenko, bet Marins Čiličs sāks pret kvalifikāciju izgājušo Argentīnas sportistu Gvido Pelju. Gan Čiličs, gan viņam pērn finālā zaudējušais Kei Nišikori (viņam spēle pret Benuā Pēru) turnīra pirmajā dienā spēlēs pēc nozīmes otrajā arēnā. Vēl jāizceļ arī Mārdijs Fišs, kurš, iespējams, aizvadīs karjeras pēdējo maču. Amerikānim 1. kārtā pat ļoti ņemama spēle pret Itālijas "Challenger" spēlētāju Marko Čekinato, kurš ir māla speciālists. Pirmās dienas spēļu programma pieejama šeit.

Kur skatīties?

Turnīru rādīs Eurosport, kam no četriem "Grand Slam" turnīriem nav tikai Vimbldonas tiesību. Legālu straumēšanu par maksu piedāvā Eurosport Player. Video tiešraides pieejamas no trim lielajiem kortiem – Eša, Ārmstronga un "Grandstand", kā arī numurētajiem kortiem: 4, 5, 6, 7, 10, 11, 13 un 17.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-31 12:23, pirms 9 gadiem
Tie kas seko tenisam nedaudz ilgāk noteikti būs Fiša spēle, jo lai arī nav bījis superstārs- Tik daudz fani ir reti kuram(nerunāju par džekiem kas visu laiku ir topa) Spēlēs arī savā miļākajā kortā. Un šodien var arī tiešām paņemt.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-31 12:37, pirms 9 gadiem
Tikai starp citu: ja par atveidi, tad varbūt tomēr CVETANA Pironkova (oriģinālā bulgāriski Цветана)?
Pierakstīju tikai tāpēc, ka autoram rūp precīza personvārdu atveide )))
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-31 15:53, pirms 9 gadiem
"Serēna Viljamsa 1. kārtā tiksies ar Krievijas tenisisti Vitāliju Djačenko..."
Beidzot Serēnai otrs vecis pretī būs - Vitālijs?

     [+] [-]

, 2015-08-31 16:41, pirms 9 gadiem
Gribulis rakstīja: "Serēna Viljamsa 1. kārtā tiksies ar Krievijas tenisisti Vitāliju Djačenko..."
Beidzot Serēnai otrs vecis pretī būs - Vitālijs?
Vecis taadai nav veajadziigs,DDD,bet ne tikai krieviem, piem Aleksandrs, Aleksandra kur jaasaprot par ko iet runa, tiem pashiem skandinaaviem Pirjo, tas ir vinsh vai vinja? Nepateiksi, ja nezini.

     [+] [-]

, 2015-08-31 18:28, pirms 9 gadiem
7ww7 rakstīja: Vecis taadai nav veajadziigs,DDD,bet ne tikai krieviem, piem Aleksandrs, Aleksandra kur jaasaprot par ko iet runa, tiem pashiem skandinaaviem Pirjo, tas ir vinsh vai vinja? Nepateiksi, ja nezini.
Runa nekur'' neiet'',runa ''ir''