Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš pusfinālā, “Oilers” aizsūta čempionus atvaļinājumā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņš pusfinālā, “Oilers” aizsūta čempionus atvaļinājumā
Līdzīgi kā Latvijā, arī Somijas florbola čempionātā šosezon būs jauni uzvarētāji, foto: Juhani Järvenpää

Ar minimālo spēļu skaitu iekļūšanai Somijas F-liiga turnīra pusfinālā pieticis Morica Krūmiņa pārstāvētajam “Nokian KrP”, kas ticis galā ar OLS. Tāpat čempionu pilnvaras nolikuši “Classic”, kas tā arī neatrada veidu kā konkurēt ar “Oilers”.

Līdzīgi kā abu komandu iepriekšējā spēlē, arī ceturtajā mačā starp “Oilers” un “Classic” komandām pēc 20 spēlētām minūtēm rezultāts bija neizšķirts 3:3. Šoreiz gan nekas nemainījās arī otrajā periodā, kurā komandas turpināja demonstrēt augstu rezultativitāti, pārtraukumā dodoties pie 6:6 rezultāta. Trešā perioda vidū Miko Leikanens ar vārtu guvumu vadībā izvirzīja “Classic”, taču ar to uzvarai nepietika, jo trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Konstas Tīkiainena noraidījumu vārtu guvumā pārvērta mājinieku līderis Justus Kainulainens, panākot 7:7 un ievirzot spēli papildlaikā. Tajā tika nospēlētas četras ar pusi minūtes, kad 1000 mājinieku līdzjutēju varēja uzgavilēt saviem favorītiem, kuriem izdevās aizsūtīt čempionus priekšlaicīgā vasaras atvaļinājumā. Uzvaras vārti Anti Somelas rēķinā, bet rezultatīvākais uzvarētājiem bija Matias Veikola, kuram četras rezultatīvas piespēles. Nu jau bijušo čempionu rindās sezonas pēdējā spēlē Ville Lastika atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm.

Ar minimālo spēļu skaitu pusfināla sēriju izdevies sasniegt Morica Krūmiņa pārstāvētajam “Nokian KrP”, kuri sērijā pret OLS visās spēlēs demonstrēja atzīstamu rezultativitāti, bet sevišķi izcēlās ceturtajā spēlē, kad 13 minūšu laikā izcēlās sešas reizes, pirmo periodu uzvarot ar 6:2. Pēc diviem periodiem viesos spēlējošajiem regulārās sezonas uzvarētājiem jau 9:3 vadība, kas pēc pārtraukuma tika palielināta vēl ar diviem precīziem metieniem. Pēdējās desmit minūtēs OLS spēlēja bez vārtsarga, rezultātam ilgstoši nemainoties. Tad gan vēl divas bumbiņas laukuma saimnieku tukšajos vārtos, pēdējos no tiem ar piespēli izceļoties arī Krūmiņam. Pavirši nospēlētajām pēdējām sekundēm, kurās viesi pamanījās ielaist divus vārtus, būtiskas nozīmes nebija, jo “Nokian KrP” svinēja 13:5 uzvaru spēlē un 4:0 visā sērijā. Krūmiņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem un nopelnīja divas rezultatīvas piespēles, kā arī pozitīvu (+2) lietderības koeficientu. 13 spēlētāji tika pie vismaz viena punkta, bet nevienam nebija vairāk par trim. Nākamos pretiniekus “Nokian KrP” uzzinās vien tad, kad būs noslēgušies atlikušie ceturtdaļfināla pāri.

Tikmēr Pētera Trekšes pārstāvētais Turku TPS, kas nedaudz negaidīti savās mājās sērijas trešajā spēlē ar 2:4 piekāpās “Indians”, ceturtajā spēlē viesos jau pirmajā periodā lielā mērā izšķīra dueļa likteni, gūstot piecus vārtus 16 minūšu laikā. Vienos no tiem ar rezultatīvu piespēli izcēlās arī latvietis, kuram perioda izskaņā arī divu minūšu sods. Otrajā periodā vienīgos vārtus guva Tomass Harjula mājinieku labā, bet tie tā arī izrādījās viņa komandas vienīgie vārti ne vien periodā, bet arī cīņā kopumā. Pēdējā periodā viesiem vēl pieci vārtu guvumi un Trekšem vēl viena piespēle, kas deva 10:1 uzvaru un 3:1 vadību sērijā. Cēsnieks, kurš ar divām piespēlēm bija viens no rezultatīvākajiem komandā, mačā izdarīja trīs metienus pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu (+3) lietderības koeficientu. Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Jere Niemela, kuram trīs vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. Sērijai punktu TPS lūkos pielikt 24. martā ar spēli savās mājās.

Somijas F-liiga, ceturtdaļfinālu sērijas

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērijā
Nokian KrP – OLS7:6.6:47:513:5---4:0
TPS – Indians10:35:42:410:124.03.26.03.28.03.3:1
Happee – SPV3:2 (OT)8:510:723.03.26.03.28.03.30.03.3:0
Classic – Oilers6:7 (OT)4:64:77:8 (OT)---0:4

Kamēr valsts astoņas spēcīgākās šīs sezonas komandas turpina cīņu par titulu, vēl astoņām komandām norisinās cīņa par tikai divām vietām līgā arī nākamajā sezonā. Kā pirmie soli tuvāk mērķim spēruši līgas līdzšinējie dalībnieki “EraViikingit”, kas mača pēdējās sekundēs guva vārtus, tādējādi nodrošinot 5:4 uzvaru pār “Hawks’, sērijā triumfējot ar rezultātu 3:0 un iekļūstot pusfinālā. Līdzīga iespēja pusfinālā iekļūt bija arī “M-Team” komandai, kas pirmajās divās spēlēs gana pārliecinoši ar 9:6 un 11:2 apspēlēja “Salba”, bet trešajā spēlē viesos piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 4:5. Tāpat pašlaik bez pusfināla palikuši “SaiPa” florbolisti, kas trešajā spēlē ar rezultātu 3:5 piekāpās LNM, sērijai turpinoties.